Hollandia: történelmi PSV-gól és Ajax-pontmentés a rangadón

Vágólapra másolva!
2021.01.10. 20:26
null
A meccs alakulása miatt az Ajax játékosai lehetnek elégedettebbek a döntetlennel (Fotó: AFP)
Az Ajax kétgólos hátrányból felállva 2–2-es döntetlent játszott a PSV-vel a holland labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) 15. fordulójának rangadóján, így megőrizte egypontos előnyét a tabella élén az eindhoveni csapat előtt.

Eran Zahavi, a PSV harminchárom éves izraeli támadója már a második percben történelmet írt, Donyell Malen fantasztikus passza után megszerezte az eindhoveni klub 5000. találatát a holland élvonalban. (A vonatkozó ranglistát 5506 góllal az Ajax vezeti.) Szűk húsz perccel később hasonló volt a szereposztás, Malen előkészítését követően Zahavi újabb gólt lőtt, ezzel Ricky van Wolfswinkel 2010-es duplája óta ő lett az első futballista, aki Eredivisie-mérkőzés első 21 percében két gólt szerzett az Ajax ellen.

Volt azonban visszaút az amszterdami sztárcsapat számára, az első félidő végén Quincy Promes szépített, aki eddig mind az öt első osztályú bajnokiján betalált a PSV-nek, majd a második játékrész derekán Antony egyenlített – ennél a találatnál Sébastien Haller adta a gólpasszt, akit néhány nappal ezelőtt klubrekordot jelentő 22.5 millió euróért vásárolt meg az Ajax.

A döntetlent azt jelenti, hogy a két együttes között maradt az egypontos különbség a táblázaton, az amszterdamiak javára.

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI

EREDIVISIE, 15. FORDULÓ
Ajax–PSV 2–2
(Promes 40., Antony 65., ill. Zahavi 2., 21.)
Az élcsoport: 1. Ajax 35 pont, 2. PSV 34, 3. Feyenoord 32, 4. Vitesse 32

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik