Hollandia: Robben még nincs megfelelő állapotban, kihagyja az első edzést

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.07.19. 18:51
null
A Groningen a hivatalos honlapján közölte, hogy Robben egyelőre nem csatlakozik a csapathoz, külön készül (Forrás:<a href="https://www.fcgroningen.nl/nieuws/eerste-groepstraining-nog-zonder-robben/2"> fcgroningen.nl</a>)
A holland élvonalbeli Groningen június végén jelentette be, hogy egy év kihagyás után ide, azaz első profi klubjában tér vissza a pályára a 36 esztendős, 96-szoros válogatott Arjen Robben, aki azonban kihagyja csapata első, hétfői edzését – még nincs megfelelő állapotban ahhoz, hogy a társakkal együtt, teljes értékű munkát végezzen.

 

Arjen Robben szerződtetése miatt nagy felhajtás övezi a holland élvonalbeli Groningen nyári első, hétfői edzését, amelyről a klub az RTV Noorddal és a FOX Sportsszal együttműködve élő közvetítést is tervez, csakhogy a gyakorláson nem vesz részt a 96-szoros válogatott támadó, aki egy év kihagyás után kezdi újra a futballt első profi klubjában.

A Groningen a hivatalos honlapján közölte, hogy Arjen Robben nem lesz ott az új idény első tréningjén, amely hétfőn 11.30 órakor kezdődik. A csapat játékosai az első edzést megelőzően különböző fizikai teszteken vettek részt, ezek után pedig a klub szakemberei azt tanácsolták, Robben ne legyen ott a csoportos edzésen, nem akarnak kockáztatni, nem szeretnék elsietni a visszatérését. A 36 éves futballista kissé csalódottan vette tudomásul a döntést.

„Mindannyian nagyon optimisták és pozitívak vagyunk a visszatérésemet illetően, a cél nem változott, de a klub szakembereinek tanácsára hétfőn még nem csatlakozom a csapathoz. Szerettem volna bemutatkozni a csapattársaim között, de az első edzésnél sokkal fontosabb, hogy az idény kezdetén ott lehessek a többiekkel. Megértem, hogy a szurkolók szívesen látnának a pályán már hétfőn is, de úgy gondolom, elég sokat fognak még látni akció közben, ez a nagy cél” – nyilatkozta a döntésről Robben, aki tavaly nyáron, a Bayern Münchenből egyszer már visszavonult. Arról egyelőre nincs hír, hogy mikortól végezhet teljes értékű munkát.

Mint ismert, Hollandiában a koronavírus-járvány miatt nem fejeződött be a 2019–2020-as idény, a Groningen a 9. helyen állt a 18 csapatos bajnokságban, amikor félbeszakadtak a küzdelmek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik