Hollandia: Rijkaard nem szeretne edzőként visszatérni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.18. 19:34
null
Rijkaardnak nem hiányzik az edzői munka (Fotó: Reuters)
Frank Rijkaardnak több mint egy éve nincs csapata, és a holland labdarúgó-válogatott korábbi klasszisa nem is tervezi, hogy folytatja edzői karrierjét.

 

Rijkaard a holland válogatott szövetségi kapitányaként kezdte edzői pályafutását, majd a Sparta Rotterdamnál tett egyéves kitérőt követően a Barcelona irányítását vette át 2003-ban. A katalánokkal öt idény alatt kétszer nyert bajnokságot és Spanyol Szuperkupát, egyszer pedig Bajnokok Ligáját.

Egyéves pihenő után két esztendőre kötelezte el magát a Galatasarayhoz, ám másfél évet sem élt meg a török csapat kispadján. Eddigi utolsó megbízatását Szaúd-Arábiában kapta, ahol szövetségi kapitányként számítottak rá, ám a 2014-es vb-re nem jutott ki, és a tavalyi Öböl-kupán is leszerepelt a válogatottal, így 2013. január 16-án ott is megköszönték neki a munkát.

Könnyen lehet, hogy ez lesz edzői pályafutásának záró dátuma, hiszen ilyen minőségben nem tervezi a visszatérést.

„Nem érzek késztetést a visszatérésre, úgy néz ki, nem leszek többé vezetőedző. Nem akarok hatvanéves koromig a pályán lenni. Hálás vagyok mindenért, amit elértem a labdarúgásban, mostantól azonban inkább valami máshoz kezdenék” – mondta a Voetbal Internationalnak az 51 éves szakember, aki tanácsadóként tudná magát elképzelni a jövőben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik