Hollandia: az Ajax középpályása az MLS-ben folytatja

Vágólapra másolva!
2020.02.20. 17:09
null
Siem de Jong harmadszor is távozik az Ajaxtól (Fotó: AFP)
A Premier League-et is megjáró Siem de Jong az előző idényben a Sydney FC-nél szerepelt kölcsönben. Ősszel az Ajaxban alig kapott lehetőséget. Most az előző idényt ligautolsóként záró, az új évadra nem épp ideális körülmények között készülő FC Cincinnati jelentette be a szerződtetését.

 

De Jong 2007-ben mutatkozott be az Ajaxnál, majd 2014-ben a Newcastle Unitedhez igazolt. Angliában azonban nem tudta megvetni a lábát, két év alatt mindössze 22 PL-meccsel a háta mögött visszatért hazájába, némi meglepetésre a PSV Eindhoven vette kölcsön. 2017-ben viszont már az Ajaxhoz tért vissza, de korábbi amszterdami formáját nem tudta megközelíteni, csakhamar onnan is kölcsönadták: meg sem állt egészen Ausztráliáig és a Sydney FC-ig.

Sydneyben 17 bajnokin négy gólig jutott, kölcsönszerződése lejártával megint nem marasztalták, visszatért hát az Ajaxhoz, amelyben ősszel kilenc mérkőzésen jutott szóhoz összesen, de egyiket sem játszotta végig. A Bajnokok Ligájában például négy találkozón összesen 9 percet kapott – többnyire abszolút időhúzó csereként.

A 32. életévében járó Siem de Jong a 10-es mezt kapta az FC Cincinnatinél.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik