Hollandia: az Ajax és a Twente továbbment, Babosék kiestek

Vágólapra másolva!
2012.09.26. 22:54
A Holland Kupa második fordulójában a Babos Gáborral felálló NEC Nijmegen drámai mérkőzésen szenvedett vereséget a Feyenoordtól. A Twente kínkeservesen jutott a következő körbe, az Ajax magabiztosan győzte le a hozzá hasonlóan első osztályú Utrechtet.

A NEC Nijmegen a 35. másodpercben (!) Terence Kongolo öngóljával került előnybe, majd az első félidő végén a holland utánpótlás-válogatott védő az ellenfél kapujába is betalált. A folytatásban egy gyors gólváltás következett – az 59. percben fordított a Feyenoord, majd egy perccel később egyenlítettek Babosék –, így jöhetett a hosszabbítás, ahol sokáig nem esett gól. Amikor már mindenki a tizenegyespárbajra készült, érkezett Lex Immers és a 121. percben továbblőtte a Feyenoordot a következő körbe.

A holland bajnokságban listavezető Twente Luc Castaignos 92. percben szerzett góljával győzte le az amatőr ligában szereplő RVV Herculest. Az Ajax idegenben is könnyedén lépett túl a hazai pályán általában veszélyesebb ellenfélnek bizonyuló Utrechten.

 

HOLLAND KUPA
2. FORDULÓ
Deso–Cambuur 1–5
RVV Hercules–Twente 0–1
Kloetinge–Telstar 0–4
Rijnsburgse Boys–Volendam 1–0
NEC Nijmegen–Feyenoord 2–3 hosszabbítás után
Capelle–Craeyenhout 3–4 h.u.
Gemert–Vitesse 0–3
GVVV–Groningen 1–2
Ijsselmeervogels–ADO Den Haag 0–2
Kozakken Boys–Heerenveen 0–4
Lienden–Heracles 0–4
Maastricht–NAC Breda 1–3
VV Sneek–Noordwijk 2–1 h.u.
Willem II–Dordrecht 0–2
Xerxes–Helmond 3–3 – 11-esekkel 9–8
Utrecht–Ajax 0–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik