Hollandia: a topklubok BL-pénzzel segítenék a kicsiket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.10. 09:12
null
Az Ajax is a kis csapatoknak ajánlja a BL-ben keresett pénzének egy részét (Fotó: AFP)
A holland kis csapatokat segítené a Bajnokok Ligája-bevételének egy részével az Ajax, PSV, Feyenoord hármas Hollandiában. A három óriásklub 2021-től dobná a közös kasszába az euromilliókat, de cserébe van néhány követelése...

Az Ajax és a PSV az idén egyaránt bejutott a BL csoportkörébe, s a televíziós jogdíjakkal együtt ketten több mint százmillió eurót tehetnek zsebre. A Feyenoorddal közös javaslatukban a jövőben ennek a bevételnek legalább a tíz százalékát betennék az akkori élvonalbeli csapatok közös kasszájába, és elsősorban a kis csapatokat segítenék vele.

Ezzel a lépéssel egy régi problémát sikerülne megoldani, a sztárcsapatok ugyanis régóta panaszkodnak arra, hogy egyes kis csapatok műfüves pályán fogadják őket bajnokikon, ami különösen veszélyes az ízületekre. Éppen ezért kikötik, hogy a közös keretbe tett pénzből első körben a műfüves pályákat váltsák ki.

A tervezet további eleme, hogy a 18 csapatos első osztály ismét 16 csapatos legyen, illetve a rangadók számát egy később kidolgozandó felsőházi vagy playoffrendszerrel növelnék.

A kis csapatok korábban szkeptikusak voltak a három nagy törekvéseivel, de úgy tűnik, most sikerült megtalálni az összhangot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik