Hollandia: a leszakadó lelátó sem zavarta meg az ünneplő drukkereket

Vágólapra másolva!
2021.10.17. 19:01
null
Nem bírta a kiképzést a tribün (Fotó: ad.nl)
A holland élvonalban vasárnap este játszották a gelderlandi derbit: a NEC Nijmegen fogadta a Vitesse-t, s a találkozón egyetlen gól döntött. Azt pedig az első negyedóra végén a vendégek szerezték, Nikolai Frederiksen találata pedig elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy a vendégek az ősi rivális otthonában gyűjtsék be a három bajnoki pontot – amit a vendégdrukkereket befogadó tribün sínylett meg leginkább.

 

A találkozó lefújása után a Vitesse játékosai kimentek a pálya szélére, hogy az őket elkísérő szurkolóiknak megköszönjék a buzdítást. No, a köszönetnyilvánítás és a drukkerek üdvözlése során kiderült, hogy ebben a történetben a lelátó a leggyengébb láncszem, ugyanis az első 6-7 sor az ünneplés közepette összeomlott.

Mind kiderült, az esetben senki nem sérült meg, a NEC vezetői mindenesetre jelezték, teljeskörű vizsgálatot folytatnak az ügyben.

 


 

A mérkőzést követően a stadion környékén néhány helyen összecsaptak a rendőrök és a szurkolók, utóbbiak egy-egy csoportja pirotechnikai eszközökkel, botokkal dobálta meg a rendőröket, valamit egy rendőrségi furgont is megrongáltak. A rendfenntartók több szurkolót őrizetbe vettek, akiknek klubszimpátiájukat nem hozták nyilvánosságra.

EREDIVISIE
9. FORDULÓ
NEC Nijmegen–Vitesse 0–1
(N. Frederiksen 16.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik