Hollandia: a legdrágább igazolás – az Ajax szerződtette a támadót

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.08. 11:12
null
Steven Bergwijn utánpótlásszinten már futballozott az Ajaxban (Fotó: ajax.nl)
Az Ajax a hivatalos oldalán jelentette be, hogy mindenben megegyezett a Tottenhammel és 31.25 millió euróért megvásárolta tőle a 24 éves Steven Bergwijnt, aki ezzel a holland bajnokság történetének legdrágább igazolása lett. A 22-szeres holland válogatott támadó 2027 júniusáig írt alá az amszterdamiakhoz.

 

Ugyan az Amszterdamban született Steven Bergwijnt 2025 közepéig kontraktus kötötte a Tottenhamhez, a holland bajnokcsapat kivásárolta őt szerződéséből.

A holland válogatott támadó ifjúsági szinten már futballozott az Ajaxban, ám 2011-től a PSV utánpótlásában pallérozódott, majd 2015-től 2020-ig azeindhoveniek felnőttcsapatában tette le a névjegyét. Innen igazolt a Spurshöz, amelyben nem igazán találta a helyét, összesen 83 tétmeccsen játszott a klub színeiben, ezeken mindössze 8 gólt szerzett és 10 gólpasszt adott.

„Steven szándékait jelzi, hogy ő tett lépéseket az Ajax felé. Nagyszerű képességei vannak – lendületes és rendkívül gólorientált. Természetesen boldog vagyok, hogy sikerült szerződtetnünk, új minőséget ad a csapatunknak” – mondta az Erik ten Hagot váltó Alfred Schreuder vezetőedző.

Eddig a Dortmundhoz igazoló Sébastien Haller volt a holland bajnokság legdrágább igazolása (Forrás: Transfermarkt) – A NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
Eddig a Dortmundhoz igazoló Sébastien Haller volt a holland bajnokság legdrágább igazolása (Forrás: Transfermarkt) – A NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik