„Hol volt a bajnok?” - kérdezik Argentínában

Vágólapra másolva!
2010.09.08. 13:11
null
Messiék elégedettek a világbajnok elleni sikerrel (Fotó: Action Images)
Az argentin labdarúgó-válogatott Spanyolország elleni sikere (4–1) után a dél-amerikai ország legnagyobb napilapja a „Hol volt a bajnok?” címmel számolt be a meccsről. Vicente del Bosque, a La Roja szövetségi kapitánya kissé túlzottnak tartja a háromgólos vereséget, míg Javier Zanetti megtartaná Sergio Batistát a nemzeti együttes élén.

Vicente del Bosque, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya úgy véli, kissé túlzott volt a háromgólos fiaskó Argentína ellen, de a szakember elismerte, a dél-amerikaiak megérdemelten győztek.

„A vereség egy hajszálnyit túlzott volt. Nem lepődtem meg. Argentína jobb volt nálunk, különösen az első félidőben. A szünet után a mi akaratunk érvényesült. A négy egyes vereség az én meglátásom szerint egy hajszálnyit túlzott, de nem akarom Argentína érdemeit csökkenteni" – mondta Del Bosque, aki nem kívánja arra fogni a kudarcot, hogy nem az alapemberei játszottak.

„Nem kell az összeállításban keresni a kifogásokat a vereségre. Akik pályára léptek, tagjai a spanyol válogatottnak. A szezon elején tartunk, nem csorbul a megítélésünk. Végig küzdöttünk. Az idény hosszú, és nem szerepelhetnek állandóan ugyanazok a játékosok, mert vannak más kiváló futballistáink is. Figyelem a klubokat és a játékosokat is" – tette hozzá a szakember.

Argentínában egyébként hatalmas volt az öröm a világbajnok legyőzése után: a Clarín című napilap internetes kiadása a „Hol volt a bajnok?" címmel számolt be a La Roja felülmúlásáról.

Az első gólt szerző Lionel Messi nagyon elégedett volt a sikerrel, és a Barcelona légiósa szerint a a jövőben is hasonló játékkal kell folytatnia az argentin csapatnak.

„Az igazság az, hogy a világbajnok legyőzése elégedettségre ad okot. Sok keserűséget hagytunk a hátunk mögött, és nagyon jó volt újra találkozni a társakkal. Nem semmi, hogy nyertünk. A spanyolok nagyszerűen járatják a labdát, de mi az elejétől kezdve jól játszottunk. Ezután továbbra is így kell folytatnunk" – mondta Messi.

Az argentin válogatottba a nyáron visszakerülő, és a találkozót végigjátszó Javier Zanetti bízik benne, hogy a helyi szövetség vezetői hosszú távra terveznek a megbízott szövetségi kapitánnyal, Sergio Batistával.

„Batista megérdemli a támogatást, hogy folytathassa a megkezdett munkát, mivel ez az építkezés ideje. Együtt kell továbbhaladnunk. Szerencsére sikerült megörvendeztetni az argentin szurkolókat, akik már a meccs elején megmutatták, hogy mennyire szeretnek minket. A spanyol csapat olyan volt, mint amilyenre számítottunk, de Argentína kiválóan játszott és jobb volt" – mondta az Inter csapatkapitánya.

Sergio Batista egyelőre nem szeretne messzemenő következtetéseket levonni a két győzelemből (az előző az írországi 1–0 volt), mivel szerinte a mutatott játék alapján kell döntést hozniuk a szövetség vezetőinek.

„Jó eredményeket értünk el, de ennél is jobban tetszik a csapat játéka. Azért dolgozom, hogy folytathassam, ám a döntés a szövetség kezében van, amely novemberben határoz. Azt szeretném, hogy a munkám alapján értékeljenek. Spanyolország nem úgy futballozott, mint a vébén, de Argentínának sokat jelent ez a találkozó" – mondta Batista.

KRITIKUS SPANYOL LAPOK

A spanyol sajtó egybehangzóan csalódottságának adott hangot szerdán, miután a dél-afrikai világbajnokságon aranyérmes labdarúgó-válogatott kedden 4–1-re kapott ki Argentínában, felkészülési mérkőzésen.

 

„Az 1–4 túlságosan szigorú büntetés" – fogalmazott az egyik legtekintélyesebb spanyol sportnapilap, a Marca. „Az argentinok példátlan módon megleckéztették a spanyolokat" – írta az El País. Az El Periódico mindezt a „Spanyolország a vébécímhez méltatlanul futballozott" kijelentéssel egészítette ki.

 

Az ibériaiakat a nyári dél-afrikai tornán végső győzelemre vezető Vicente del Bosque szövetségi kapitány elismerte, hogy az ellenfél ezúttal jobb volt, ugyanakkor hozzátette, nincs okuk szégyenkezni, tisztességgel viselik a vereséget. A spanyolok legutóbb tíz évvel ezelőtt, 2000. augusztus 16-án Hannoverben, a német csapattól kaptak ki ugyanekkora különbséggel, a barátságos összecsapás eredménye akkor is 4–1 volt.

 

Érdekesség, hogy a spanyol Carlos Marchena egyéni veretlenségi csúcsa is megszakadt kedden, a 31 éves védő ugyanis eddig 57 (!) válogatott mérkőzésen lépett pályára sorozatban úgy, hogy a csapat nem veszített.

MTI

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI
 
EMLÉKEZTETŐ
ARGENTÍNA–SPANYOLORSZÁG 4–1 (3–0)
Buenos Aires, 53 ezer néző. V: Ó. Ruiz (kolumbiai)
ARGENTÍNA: Romero – J. Zanetti, Demichelis, G. Milito, Heinze – Mascherano, Banega, Cambiasso – Messi (D'Alessandro, 90.), Higuaín (Agüero, 69.), Tévez (Di María, 60.). Megbízott szövetségi kapitánya: Sergio Batista
SPANYOLORSZÁG: Reina (Víctor Valdés, a szünetben) – Arbeloa, Piqué, Marchena, Monreal – Busquets, Xabi Alonso (Pedro, 71.), Fabregas (Xavi, 56.) – Iniesta (Cazorla, a szünetben), Villa (F. Llorente, a szünetben), Silva (Navas, a szünetben). Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque
Gólszerzők: Messi (10.), Higuaín (13.), Tévez (34.), Agüero (91.), ill. F. Llorente (84.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik