Hétgólos gálával avatta fel az MU a csodás dublini stadiont

Vágólapra másolva!
2010.08.04. 23:06
null
Az új, 51 700 nézőt befogadó dublini stadion – gyönyörű látvány (Fotó: Reuters)
Könnyed, 7–1-es győzelmet aratott az erős összeállításban pályára lépő Manchester United az alkalmi ír ligaválogatott ellen Dublinban, az új Lansdowne Road-i stadion (hivatalos nevén Aviva Stadion) hivatalos megnyitóján.

Fociünnepre gyűlt a nép Dublinban: szerdán rendezték meg az első labdarúgó-mérkőzést a felújított Lansdowne Road-i stadionban, új nevén az Aviva Stadionban. Az írek büszkék lehetnek nemzeti stadionjukra, csodálatos lett a teljesen újjávarázsolt aréna – hogy „hozza-e" a régi Lansdowne Road elképesztő hangulatát ide is a szurkolótábor, az majd a válogatott mérkőzéseken elválik.

A mérkőzést a helyszínen tekintette meg Giovanni Trapattoni ír szövetségi kapitány is, de a hazai liga legjobbjaitól nem sok biztatót láthatott: az első félidőt simán uralta a Manchester United. Igaz, ez egy Kuszczak – O'Shea, J. Evans, Vidics, Smalling – Valencia, Carrick, Gibson, Pak Dzsi Szung – Owen, Rooney összeállítású MU-tól el is várható...


Egy-egy Pak- és Rooney-helyzet után a vendégek a dél-koreai légiós góljával szerezték meg a vezetést a 13. percben: a ligaválogatott hátvédje, Peers álldogált a labdával a tizenhatoson belül, majd amikor elrúgta volna, Pak Dzsi Szung rárontott, a labda meg bepattant – bizarr gól volt...

PAK 0–1
 

A másodikat Michael Owen szerezte, aki egy bal oldali támadás után elegáns emeléssel rezgette meg a hálót. A szünet után „Chicarito" Hernández folytatta a góltermelést Valencia beadása után, majd az 59. percben Fletcher passza után az előbbi feladó, Valencia „csöngetett".

Három perccel később Pak Dzsi Szung gondolta úgy, hogy az elé esett labda legjobb helye a hálóban van, el is helyezte ott egy parádés mozdulattal, majd ha még nem lett volna elég, Gibson szögletére Jonny Evans érkezett jól – 6–0. Ezzel ő lett az első ír (igaz, északír...), aki betalált az Aviva Stadionban.

PAK 0–5

Hogy az írek is örülhessenek egy kicsit, Conor Powell szépített, de Nani gyorsan visszaállította a hatgólos United-fórt. A portugál a végén keménykedett egy kicsit, majdnem szétzúzta a keresztlécet egy brutális lövéssel, a végén a vendégek elmondhatták, hogy egy-hétre mentek. A gála után jöhetnek a tétmeccsek – a Manchester United a Community Shielddel kezdi az angol szezont, a szerdán a Hamburgtól is vereséget szenvedő Chelsea ellen.

ÍR LIGAVÁLOGATOTT–MANCHESTER UNITED 1–7
 

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Ír ligaválogatott–Manchester United (angol) 1–7 (0–2)
G: Powell (78.), ill. Pak Dzsi Szung (13., 63.), Owen (25.), „Chicarito" Hernández (47.), Valencia (60.), Evans (69.), Nani (81. – 11-esből)
TOVÁBBI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Clyde (skót)–Rangers (skót) 1–2
LASK (osztrák)–Hertha BSC (német) 2–2
Paderborn (német)–Bayer Leverkusen (német) 1–2
Wigan (angol)–Real Zaragoza (spanyol) 1–3
Rooney (balra) az első gólnál elképesztőt hibázó Peers mellett (Fotó: Reuters)
Rooney (balra) az első gólnál elképesztőt hibázó Peers mellett (Fotó: Reuters)
AZ AVIVA STADIUM SZÁMOKBAN
Befogadóképesség: 51 700 fő
Tulajdonos: Ír Rögbiszövetség, Ír Labdarúgó-szövetség
Építkezés kezdete: 2007
Építkezés vége: 2010
Költségek: 410 millió euró
UEFA-minősítés: IV. kategória (elit stadion, minden mérkőzés megrendezésére alkalmas)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik