Gyász: gondatlanságból elkövetett emberölés? Vizsgálják Maradona orvosát

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.11.29. 21:05
null
A San Paolo Stadiont hamarosan Diego Armando Maradona Stadionra nevezik át (Fotó: AFP)
Argentin ügyészek gondatlanságból elkövetett emberölés miatt vizsgálják a szerdán elhunyt Diego Maradona orvosát – írja a BBC.

 

Diego Armando Maradona Stadion
Eközben Football Italia arról számolt be, hogy Nápoly polgármestere, Luigi De Magistris hivatalosan is bejelentette, a Napoli otthonát, a San Paolo Stadiont hamarosan átnevezik Diego Armando Maradona Stadionra.

Spanyol sajtóhírekre hivatkozva már beszámoltunk róla, hogy a szerdán szívrohamban elhunyt Diego Armando Maradona jogi képviselője, Matias Moria szerint szerint legalább 30 percig tartott, mire az első mentő megérkezett Maradona otthonához, ezen is múlhatott a világklasszis halála.

A BBC beszámolója szerint a rendőrség átkutatta a Maradonát kezelő Leopoldo Luque házát és magánklinikáját, hogy megállapítsák, a műtétjét követően történt-e gondatlanság Maradona kezelésében.

Maradona orvosa korábban úgy nyilatkozott, a 60 évesen elhunyt legendának a novemberi műtétje után ígéretesen haladt a felépülése, a koponyaűri vérzés miatt elvégzett operációnak nem volt köze a szívmegálláshoz, amelyet tüdőödéma okozott.

A beszámoló szerint a vizsgálat alá vont orvos elmondta, mindent megtett, hogy Maradona életben maradjon, ezért mindenben együttműködik a hatóságokkal.

A Maradonával kapcsolatos további cikkeinket, híreinket megtekinthetiide kattintva.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik