Gyász: elhunyt Coutinho, Pelé legendás csatárpárja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.12. 08:58
null
Coutinho (balra) és Pelé, a Santos legendás csatárduója (Fotó: FIFA)
Életének 76. évében meghalt Antonio Wilson Vieira Honório, becenevén Coutinho, aki tagja volt az 1962-ben világbajnoki címet nyerő brazil válogatottnak.

 

A brazil csatár 14 évesen mutatkozott be a Santos felnőttcsapatában, 1958 és 1968 között futballozott az együttesben, amellyel többek között öt élvonalbeli bajnoki címet, két Libertadores-kupát és két Interkontinentális Kupát nyert.

Coutinho 368 gólt szerzett a Santos színeiben, ő volt a háromszoros világbajnok Pelé csatártársa a klubban. Pelé nemrég a Santos magazinjában azt mondta, góljainak felét Coutinhónak köszönheti, ő volt a kedvenc játékostársa az évek során.

Coutinho csupán 15 mérkőzésen játszott a brazil válogatottban, s összesen hat gólt szerzett. Tagja volt az 1962-es vb-aranyérmes csapatnak, ám a chilei tornán nem lépett pályára sérülés miatt.

A 75 éves Santos-legenda hétfőn otthonában hunyt el – adta hírül a brazil klub. Sajtóhírek szerint szívroham okozta halálát.

Santos Futebol Clube on Twitter

A pequena área perdeu um dos seus professores.




FIFA World Cup on Twitter

Sad news with the passing of Coutinho who has died at the age of 75. A world champion at the 1962 #WorldCup and @Pele's attacking-partner at @SantosFC, the striker scored 368 goals in a brilliant and wonderful career. Rest in peace



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik