Gyász: családja bejelentette, elhunyt Mino Raiola

Vágólapra másolva!
2022.04.30. 16:14
null
Mino Raiola (1967–2022) (Fotó: Getty Images)
Az elmúlt napokban már felröppent a világsajtóban a hír, amely akkor még tévesnek bizonyult, szombaton viszont családja bejelentette: elhunyt a játékosügynök, Mino Raiola.

„Végtelen fájdalommal tudatjuk, hogy elhunyt a valaha élt leggondoskodóbb és legcsodálatosabb játékosügynök” – közölte a család Mino Raiola Twitter-oldalán.

„Mino a végsőkig ugyanazzal az erővel harcolt a tárgyalóasztaloknál játékosai védelme érdekében. Mino büszkévé tett minket és ezt soha nem vette észre. Mino rengeteg ember életére volt hatással és egy új fejezetet írt a modern labdarúgás történelmébe. Jelenléte örökre hiányozni fog. Mino küldetése, hogy a labdarúgás egy jobb hely legyen a játékosok számára ugyanazzal a szenvedéllyel folytatódik. Szeretnénk köszönetet mondani azért a hatalmas segítségért, amit kaptunk a nehéz időnkben, emellett kérjük, tartsák tiszteletben a család és barátaink magánéletét a gyász idején.”

Carmine „Mino” Raiola 1967-ben született Olaszországban, majd egyéves korától Hollandiában nőtt fel szüleivel, ahol édesapja pizzériát nyitott. Raiolát – az elterjedt hírekkel ellentétben – nem alkalmazták ott szakácsként, viszont a labdarúgás világa azonnal beszippantotta a hét nyelven beszélő fiatalembert. Az olasz mellett angolul, németül, spanyolul, franciául, portugálul és hollandul tudott.

Raiola, ifjú korában maga is próbálkozott a labdarúgással, a HFC Haarlemnél, de 18 évesen abbahagyta és az ificsapat vezetője lett, majd tolmácsolni kezdett a futballklubok mellett, végül testvérével közösen játékosügynökséget alapított.

Ügyfele volt többek között Dennis Bergkamp, Wim Jonk, később Pavel Nedved, majd Robinho is, míg a ma is aktív játékosai között említhetjük mások mellett Zlatan Ibrahimovicot, Paul Pogbát, Erling Haalandot, Gianluigi Donnarummát, vagy éppen Marco Verrattit is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik