Gyász: a nemzetközi sajtó is megemlékezik Puhl Sándorról

Vágólapra másolva!
2021.05.20. 17:38
null
Puhl Sándor 65 évet élt (Fotó: Getty Images)
Csütörtökön érkezett a szomorú hír: 65 éves korában elhunyt a világhírű magyar labdarúgó-játékvezető, Puhl Sándor. A tragédiáról a nemzetközi sajtó, többek között a spanyol Marca, a német Bild, az olasz Tuttomercatoweb, a portugál Diário de Notícias és a FIFA-világbajnokság hivatalos Twitter-oldala is megemlékezett – többségében tényszerűen fogalmazva, a számukra emlékezetes meccseit felelevenítve.

A világhírű játékvezető az 1994-es vb-döntőt és az 1997-es BL-döntőt egyaránt dirigálta, és az IFFHS négyszer választotta a világ legjobb játékvezetőjének (1994 és 1997 között). Az ezredfordulón vonult vissza, azóta a Sport Tv szakértőjeként is dolgozott.

A neves spanyol portál, a Marca megemlíti, hogy Puhl Sándor számos legendás meccset vezetett, s külön kitér az 1994-es világbajnokság negyeddöntőjében történtekre: a spanyol együttes az olasz válogatottal mérkőzött meg, végül utóbbi együttes nyert 2–1-re; Puhl nem ítélt büntetőt akkor, amikor Mauro Tassotti orron könyökölte Luis Enriquét a tizenhatoson belül – ugyanezt az olasz Tuttomercatoweb is feleleveníti.

 

A német Bild kiemeli, hogy Puhl Sándor vezette az 1997-es Bajnokok Ligája-döntőt Münchenben, ahol a Borussia Dortmund 3–1-re legyőzte a Juventust.

 

A horvát Indexarról ír, hogy Puhl dirigálta a horvát labdarúgó-történelem egyik „legkeményebb vereségét” hozó mérkőzését, amelyen a válogatott felkészülési meccsen 4–1-es vereséget szenvedett a szlovákok ellen 1994-ben.

 

A román GSP kitér arra, hogy Puhl Sándor fújta a sípot az 1994-es világbajnokságra kvalifikáló egyik selejtezőmérkőzésen, amelyen a nemzeti együttesük 2–1-es diadalt aratott Belgium felett.

A magyar bíróról megemlékezett továbbá a portugál Diário de Notícias, a spanyol Mundo Deportivo, a szlovák Teraz, a lengyel Sport, sőt a FIFA-világbajnokság hivatalos Twitter-oldala is.

 


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik