Jody Lukoki (1992–2022) (Fotó: AFP)

 

A hírről több holland forrás, köztük a játékos utolsó klubja, a Twente, valamint az Ajax is beszámolt. A halál oka egyelőre ismeretlen.


 
2019. október 3.: Ferencváros–Ludogorec 0–3
2019. december 12.: Ludogorec–Ferencváros 1–1

Lukoki az Ajaxnál nevelkedett, 2011 és 2013 között 35 mérkőzésen összesen öt gólt szerzett az amszterdamiak felnőttcsapatában, és sorozatban három bajnoki címet nyert az együttessel. Utána játszott a Cambuurban és a Zwolléban, majd 2015-ben – a Transfermarkt adatai szerint – egymillió euróért a Ludogorechez szerződött, amelynél öt évet töltött el. 2019 őszén a Bajnokok Ligája selejtezőjében és az Európa-liga csoportkörében is pályára lépett az FTC ellen, három meccsen két gólt lőtt a magyar csapatnak, az El-ben betalált a Fradinak a hazai és az idegenbeli mérkőzésen is.

LUKOKI GÓLJA A GROUPAMA ARÉNÁBAN, AZ FTC ELLENI EL-MECCS ELSŐ PERCÉBEN

A korosztályos szinten még a holland nemzeti csapatokban szereplő, de a felnőttek között már Kongót képviselő játékos 2020 nyarán Törökországba igazolt (a Yeni Malatyasporhoz), majd tavaly júliusban a Twentéhez szerződött, de az enschedei alakulatban keresztszalag-szakadása miatt egyszer sem játszott, mielőtt idén februárban felbontották a szerződését.

Jody Lukoki huszonkilenc évet élt.

Jody Lukoki (zöldben) csatázik a labdáért Tokmac Nguennel a 2019. decemberi Ludogorec–Ferencváros (1–1) mérkőzésen (Fotó: Szabó Miklós)