Görögország: a hó megzavarta Bölöniék felkészülését is

Vágólapra másolva!
2021.02.17. 18:42
null
Nyúltak a hóért – ritka építmény az Akropoliszon (Fotó: AFP)
Hatalmas mennyiségű hó zúdult Görögországra, különösképpen Athénra, és a hirtelen téliesre forduló időjárás – mint Bölöni László vezetőedzőtől megtudtuk – megzavarta a vasárnap rangadót nyerő athéni labdarúgócsapat, a Panathinaikosz felkészülését is.

 

A görög fővárosban ritkán tapasztalt jelenség a hó, egészen kivételes esetekben fordul csak elő, hogy fehérbe burkolódzik az Akropolisz. Nos, kedden csodájára jártak az athéniak a jelenségnek, ám keserűséget is okozott a beköszöntő tél, ugyanis megbénult a közlekedés, több helyen áramkimaradást észleltek – és a hirtelen téliesre forduló időjárás megzavarta a vasárnap rangadót nyerő Panathinaikosz felkészülését is.

A Bölöni László vezetőedző által irányított együttes, mint arról beszámoltunk, vasárnap 2–1-re verte meg hazai pályán az Olympiakosz Pireuszt, csütörtökön pedig már Görög Kupa-mérkőzést játszik a PASZ Jannina ellen.

A találkozót – amelyre görög idő szerint 14 órakor kerül sor – nem Joánninában, a csapat városában rendezik meg, hanem délebbre, az Amvrakiai-öböl mellett fekvő Agrinióban.

Mint azt Bölöni Lászlótól megtudtuk, a nagy hó miatt elmaradt a keddi edzés, pihenőt kaptak a játékosok, viszont szerdára enyhült az idő, így lehetővé vált a tréning a hótól megtakarított pályán.

„Délelőtt gyakoroltunk, délután pedig már a meccs helyszínére utaztunk – mondta megkeresésünkre a szakember. – Mint Erdélyből származó embernek nem jelentett különösebb gondot a havazás, ám a görögöknek nagyon tetszett, hogy fehérbe borult Athén. Mi azonban nem foglalkozhatunk az időjárás viszontagságaival, szeretnénk továbbjutni a kupában. Bár az élvonalbeli mezőny második felében helyezkedik el ellenfelünk, a meccs nem ígérkezik könnyűnek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik