Gabora-gála: a Debrecen nyert, Adamsre is emlékeztek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.04. 21:38
null
A Németh Ferenc-emlékmérkőzés résztvevői (Fotó: Mirkó István)
Véget ért a XXII. jótékonysági Gabora-gála Salgótarjánban, amelynek döntőjében a címvédő Újpest öregfiúk csapata büntetőpárbajban kikapott a Debrecentől.



A csoportkörben a Ferencváros és a Budapest Honvéd hibátlan mérleggel zárt, ám előbbi a legjobb négy között meglepő, 5–1-es vereséget szenvedett a Debrecentől, míg utóbbi az Újpesttől kapott ki simán.

Fradi–Újpest rangadó is volt a csoportban (Fotó: Mirkó István)
Fradi–Újpest rangadó is volt a csoportban (Fotó: Mirkó István)

A fináléban Sándor Tamás góljára Kovács Zoltán válaszolt, így büntetőpárbaj következett, amiben a debreceniek bizonyultak jobbnak, és először nyerték meg a kupát.

A torna során megható pillanatoknak is szemtanúi lehettünk. A nézők és a résztvevők egyperces néma felállással adóztak a közelmúltban elhunyt három kiváló sportember, Akeem Adams a Ferencváros játékosa, Lakatos Balázs, a Mátranovák labdarúgója és Németh Ferenc fotóriporter emlékének.

A gála keretében hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a Németh Ferenc-emlékmérkőzést, amelyen a Nemzeti Sport nemrégiben elhunyt egykori fotórovat-vezetője tiszteletére a Németh Ferenc-emlékcsapat – soraiban többek között Hrutka Jánossal, Lisztes Krisztiánnal, Kovács Zoltánnal, Vincze Ottóval, Horváth Ferenccel és Lipcsei Péterrel – mérkőzött meg a Nemzeti Sport és Barátok legénységével, ahol a tollforgatók gárdáját az Éger László, Mátyus János és Kenesei Krisztián alkotta „különítmény” is erősítette.

A mérkőzésen – amelyen bizonyára minden idők egyik legkiválóbb magyar sportfotósa is nagyszerű képeket készített volna – megosztoztak a gólokon (10–10) a csapatok, amelyekben egy-egy félidőt játszott az egykori fotóriporter fia, Németh Péter is.

Akeem Adamsre is emlékeztek (Fotó: Mirkó István)
Akeem Adamsre is emlékeztek (Fotó: Mirkó István)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik