Futsal-vb: kihasználta a címvédő a paraguayi rövidzárlatot

Vágólapra másolva!
2021.09.23. 18:20
null
Argentína a 26. percig vesztésre állt, de aztán négy perc alatt négy gólt szerzett (Fotó: argentin válogatott Twitter)
A Litvániában zajló futsal-világbajnokság nyolcaddöntőjében a címvédő Argentína sokáig nem találta az ellenszert Paraguay ellen, ám egy orbitális hiba után előbb egyenlíteni tudott, majd gálázva nyert 6–1-re. Kazahsztán könnyűszerrel vette az akadályt, 7–0-ra diadalmaskodott Thaifölddel szemben. Az esti meccsen Brazília csak nagy nehézségek árán, 4–2-re győzte le Japánt. 

 

Argentína azért is számított esélyesnek Paraguay ellen, mert a csoportkörben három győzelemmel az F jelű kvartett élén zárt, s a világranglistán is előkelőbb helyet foglal el (3.), mint dél-amerikai riválisa (10.), ráadásul megnyerte az előző vb-t.

Sokáig, egészen a 26. percig mégis a paraguayiak vezettek, de egy kapitális hiba után egyenlíteni tudtak az argentinok, ez pedig olyannyira megtörte az előbbieket, hogy három perccel később már 4–1 volt az állás. A lejtmenetben nem volt megállás, az eggyel több mezőnyjátékos inkább ártott, mint segített Paraguaynak, a címvédő így kiütéses győzelmet aratott (6–1).

A kazahok már az első félidőben 3–0-ra vezettek Thaifölddel szemben, így nem az volt a kérdés, hogy nyernek-e, hanem az, hogy mennyivel – 7–0-s sikert arattak.

Japán nem adta olcsón a bőrét: a 4. percben megszerezte a vezetést, azonban a világelső Brazília végül kínkeservesen, 4–2-re felülmúlta ellenfelét.

FUTSAL-VB
NYOLCADDÖNTŐ
Argentína–Paraguay 6–1
Kazahsztán–Thaiföld 7–0
KÉSŐBB
Brazília–Japán 4–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik