Futsal-vb: a portugálok 0–2-ről győzték le a spanyolokat

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.09.27. 20:52
null
Az elődöntőben Kazahsztánnal találkozik Portugália (Fotó: portugál válogatott, Twitter)
Portugália hosszabbítás után múlta felül Spanyolországot a Litvániában zajló futsal-világbajnokság negyeddöntőjében. A portugálok az elődöntőben a kazah válogatottal találkoznak, amely 3–2-re legyőzte Iránt. Mindkét győztes együttes 0–2-ről harcolta ki a sikert.

 

Vasárnap beszámoltunk róla, hogy az elődöntő egyik párosa Brazília és Argentína lesz, míg hétfőn (ma) kiderült, hogy Portugália, illetve Kazahsztán is bekerült a legjobb négy közé.

A portugálok hihetetlenül izgalmas meccsen, hosszabbítás után 4–2-re felülmúlták a spanyolokat úgy, hogy a rendes játékrész második félidejében utóbbiak 2–0-ra is vezettek. A hosszabbításban Spanyolország öngóllal „ajándékozta meg” Portugáliát, majd amikor már minden mindegy alapon, a kapust lehozva eggyel több mezőnyjátékossal támadt, a portugálok még betaláltak az üresen tátongó kapuba.

Sokáig úgy tűnt, az Irán–Kazahsztán párharc is hosszabbításba torkollik, ám a 39. percben Tajnan gólt szerzett (3–2), így a kazah drukkerek örülhettek a meccs végén. Irán úgy bukta el a negyeddöntőt, hogy az első félidőben még 2–0-ra vezetett.

FUTSAL
VILÁGBAJNOKSÁG, NEGYEDDÖNTŐ
HÉTFŐ
Spanyolország–Portugália 2–4 – hosszabbítás után
Irán–Kazahsztán 2–3
KORÁBBAN
Marokkó–Brazília 0–1
Oroszország–Argentína 1–1 – szétlövéssel 4–5

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Szeptember 29., szerda
19.00: Argentína–Brazília
Szeptember 30., csütörtök
19.00:
Portugália–Kazahsztán

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik