Futsal: ez a tizenkét csapat indul az NB I-ben

MTI/D. S. B.MTI/D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.18. 18:47
null
Augusztus 15-én 12 csapattal kezdődik a futsal NB I új idénye (Fotó: Unger Tamás/Vas Népe)
Tizenkét csapattal indul az idény augusztus közepén a férfi futsal NB I-ben.

Az MLSZ honlapjának hétfői beszámolója szerint a versenybizottság elkészítette a futsal NB I új idényének sorsolását. A legnagyobb változás az előző idényhez képest, hogy a következő évadban már nem 10, hanem 12 csapat vesz részt a bajnokságban.

A TFSE és a Kistarcsa búcsúzott az élvonaltól, így négy újonc kezdi meg szereplését: a Nyíregyháza, a Magyar Futsal Akadémia, az ELTE és a Rubeola, míg a megszűnő Nyírgyulaj helyét jogutódként a Nyírbátor veszi át. A Magyar Futsal Akadémia a fővárosi Sport 11 Sport- és Szabadidőközpontban játssza hazai mérkőzéseit.

A csapatonként 22 meccsből álló alapszakasz után felsőházra és alsóházra oszlik a mezőny. A rájátszásban szintén két teljes kört játszanak a csapatok, az alsóház utolsó két helyezettje kiesik. A felsőház első két helyezettje az aranyéremért, a harmadik-negyedik a bronzéremért küzd az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban.

Az 1. forduló hivatalos játéknapja augusztus 15., hétfő.

A futsal NB I mezőnye:
ELTE-BEAC, Aramis SE, Újpest FC, Debreceni EAC, Nyírbátori SC, Rubeola FC, Haladás VSE, ScoreGoal Kecskemét, A Studio Nyíregyháza, Balaton Bútor FC Veszprém, Mezei-Vill FC Berettyóújfalu, Magyar Futsal Akadémia

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik