Franciaország: határozatlan ideig szünetel a bajnokság – hivatalos

Vágólapra másolva!
2020.03.13. 11:05
A Francia Labdarúgó-szövetség hivatalos közleményben tudatta, hogy a koronavírus-járvány miatt március 13-tól a szövetség égisze alá tartozó egyik bajnokságban sem rendeznek mérkőzéseket.

A tiltás vonatkozik az első két osztály küzdelmei mellett a korosztályos, a női és az amatőr csapatok mérkőzéseire, edzéseire és az utánpótlás-nevelő intézményekre is. A közlemény szerint a tiltás határozatlan időre szól, ám amint az egészségügyi helyzet engedi, feloldják azt.

„A köztársaságunk elnöke által kihirdetett veszélyhelyzet miatt a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) felmérte lehetőségeit és felelősségét az országot sújtó egészségügyi helyzet felszámolása érdekében tehető erőfeszítések terén, s arra jutottunk, hogy március 13-tól minden, az FFF által felügyelt és szervezett bajnoki sorozatot felfüggeszt az ország teljes területén. Ennek értelmében minden női, férfi, amatőr, profi és az összes korosztályos csapat mérkőzéseit, edzéseit, és az utánpótlás-nevelő intézmények tevékenységét is felfüggesztjük” – áll a Noël Le Graët FFF-elnök által jegyzett közleményben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik