Franciaország: D. Alves bombázott, a PSG megnyerte a Szuperkupát

Vágólapra másolva!
2017.07.29. 23:05
null
Dani Alves „elszabadult”, gólt lőtt és gólpasszt adott (Fotó: AFP)
A Paris Saint-Germain labdarúgócsapata szerezte meg a francia Szuperkupát (Trophée des Champions), miután a marokkói Tangerben rendezett mérkőzésen 2–1-re legyőzte a bajnoki címvédő Monacót.

A mérkőzésen a nyári átigazolási időszaktól alaposan megviselt és „szétvásárolt” Monaco szerezte meg a vezetést: Youri Tielemans óriási labdát adott a 30. percben Djibril Sidibének, aki kilépett, és higgadtan átemelte a kapust.

Az 51. percben Dani Alves hatalmas szabadrúgásgóllal egyenlített, majd a 63. percben a Juventustól szerződtetett brazil tökéletes beadással készített elő Adrien Rabiot-nak, aki szép fejessel döntötte el a mérkőzést.

A Paris Saint-Germain 2013 óta az összes Szuperkupa-kiírást megnyerte, egymás után ötödször diadalmaskodott. Sikerével a fővárosi csapat már csak egy győzelemre van a Szuperkupát eddig nyolcszor elhódító Olympique Lyontól.

MONACO–PARIS SG 1–2 (1–0)
Tanger
, Ibn Battúta Stadion, 45000 néző. V: el-Dzsafari.
MONACO: Subasic – A. Touré, Glik, Jemerson, Kongolo (Rony Lopes, 66.) – D. Sidibé (Saint-Maximin, 77.), Tielemans, Fabinho, Lemar – Falcao, Mbappé (Carrillo, 71.). Vezetőedző: Leonardo Jardim.
PSG: Areola – Meunier, Marquinhos, Thiago Silva, Kurzawa – Verratti (Nkunku, 90.), Thiago Motta (Matuidi, 71.), Rabiot – D. Alves, Cavani, Pastore (G. Guedes, 86.). Vezetőedző: Unai Emery.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik