Franciaország: Coulibaly azt mondja, kirakatba tette a Loki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.31. 10:00
null
Azok a szép debreceni napok…! (Fotó: Szabó Miklós)
Adamo Coulibaly hálásan gondol vissza a debreceni évekre: a lensois.com-nak adott interjújából kiderül, elsősorban a DVSC-Tevában elért sikereinek tudja be, hogy a napokban a korábbi (1998) francia bajnokcsapat, a jelenleg második ligás Lens játékosa lett.

 

Adamo Coulibaly kérdésre válaszolva elsősorban a gyorsaságát és a testi erejét említette erényként, továbbá, hogy „elég jól érzi a kaput”, valamint azt, hogy 32 esztendősen sok a tapasztalata, a magyar és a belga klubokban eltöltött években sok rutinnal felvérteződött.

„Megadatott, hogy szerepeljek a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában, és hogy trófeákat nyerjek a Debrecennel – mondta a kétszeres magyar gólkirály támadó. – Remélem, hogy a lensi munkásságom legalább olyan gyümölcsöző lesz, mint a magyarországi volt. Egyébként nagyon sokat profitáltam abból, hogy odaigazoltam, úgymond így kerültem a kirakatba, ahol felfigyelt rám egy olyan nagy presztízsű klub, mint a Lens.”

Coulibaly arról is beszélt, hogy szinte már a kezében volt a toll, hogy aláírjon az angol Charltonnak, amikor megtalálták őt a lensiak. Látni akarta, mi van az ajánlat mögött, és mind a körülmények, mind a leendő játékostársak, mind a tervek (visszajutás az élvonalba) meggyőzőek voltak számára, nem is beszélve arról, hogy Antoine Kombouaré személyében egy már bizonyított, nagyszerű edző keze alatt dolgozhat.

„A francia bajnokság nagy presztízsű klubjáról van szó, amely most a másodosztályban szerepel, de ennél sokkal többet érdemel. Akárcsak Debrecenben, itt is nagyon elkötelezett szurkolótábor áll a csapat mögött. Gyerekkorom óta tisztelem a klubot, tudom, milyen nagyszerű futballisták erősítették egykoron a sorait, és remélem, hozzájárulhatok ahhoz, hogy ismét a lehető legmagasabb szinten játszhasson. Számomra óriási személyes kihívás ez!”

A csatársorbeli konkurenciáról (Yoann Touzghar, Danijel Ljuboja és a fiatal Baptiste Guillaume egyaránt játékra éhes) Coulibaly elmondta: minden valamirevaló klubban létezik versengés, őt nem zavarja, ráadásul a Ligue 1-be jutáshoz egyszerre van szükség minőségi és mennyiségi kínálatra.

A francia másodosztályú bajnokság 2013–2014-es idénye a hét végén kezdődik, a Lens vasárnap este az újonc Cercle Athlétique Bastiát fogadja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik