Franciaország: cáfolják, hogy titkos egyezség köttetett az új kapitányról

Vágólapra másolva!
2010.02.04. 11:58
Mind a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF), mind a Girondins Bordeaux vezetői tagadják, hogy megegyeztek Laurent Blanc nyári szövetségi kapitányi kinevezéséről.

Jean-Pierre Escalettes, az FFF elnöke, valamint Jean-Louis Triaud, a Bordeaux első embere visszautasította a Le Parisien csütörtöki számában megjelenteket, miszerint két titkos találkozón megegyeztek volna arról: Laurent Blanc, a Girondins vezetőedzője lesz a népszerűtlen Raymond Domenech szövetségi kapitány utóda a nyári világbajnokság után.

Januárban maga Escalettes nevezett meg négy trénert, akit szívesen látna a francia kapitányi székben: Blanc mellett Alain Boghossian, Jean Tigana és Didier Deschamps tartozik e szűk körbe. Kiszivárgott az is, hogy az FFF még a vb előtt szeretné megtalálni a „kékek" új hadvezérét.

Bár 2011-ig szól a szerződése a bajnok Bordeaux-nál, Blanc nem zárta ki, hogy elfogadná a felkérést, ugyanakkor a L'Équipe sportnapilap tudni véli: a szakember inkább valamelyik európai élcsapat menedzseri posztjára pályázik. Korábban felvetődött, hogy ő lehetne Sir Alex Ferguson utóda egykori klubjánál, a Manchester Unitednél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik