Francia Kupa: tüzes hangulat a meccs előtt, Mbappé-gól két perc alatt

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.03.17. 20:03
null
Mbappé csak csere volt a Lille ellen, de két góljával így is főszerepet játszott a PSG 3–0-s győzelmében (Fotó: AFP)
A Francia Kupa nyolcaddöntőjében a címvédő PSG hazai pályán 3–0-ra győzött a Lille ellen, ezzel bejutott a negyeddöntőbe.

 

Tomboló tömeg kísérte a Francia Kupa nyolcaddöntője előtt, a Lille elleni, hazai, zárt kapus, nyolcaddöntős meccsre érkező PSG csapatbuszát. A lelkesítés talán rá is fért a csapatra azok után, hogy a bajnokságban vasárnap 2–1-re kikapott otthon a Nantes-tól, és a meccs alatt az argentin Ángel Di María és a brazil Marquinhos házába is betörtek ismeretlen tettesek.

 

 

A két játékos azonban láthatóan túltette magát a történteken, miután a betöréskor otthon tartózkodó családtagjaik is sértetlenül megúszták az esetet. Di María és Marquinhos is ott volt ugyanis a párizsiak kezdőcsapatában a Lille elleni, az áprilisi nyolcaddöntőből a PSG BL-menetelése (múlt héten a Barcát búcsúztatták) miatt előrehozott kupamérkőzésen. Ellentétben a decemberi sérülése után továbbra is hiányzó Neymarral vagy az ezúttal kispadon kezdő Kylian Mbappéval.

A hazaiak igyekeztek gyorsan le is zárni a meccset, Mauro Icardi ugyanis már a 9. percben gólra váltott közelről egy kipattanó labdát. 1–0

Ezt követően az argentin csatár megsérült, a 39. percben le kellett cserélni. Persze, annál a csapatnál, amelynél Icardit Mbappé tudja váltani a kispadról beszállva, nagy problémáról nem beszélhetünk.

Mbappékét perccel a becserélése után értékesítette a PSG javára megítélt tizenegyest, amelyet ő is harcolt ki. 2–0

A második félidőben a vendégektől Yusuf Yazici kihagyott egy büntetőt, Colin Dagba kezezésénél pedig már nem ítélt újabb büntetőt a vendégek javára Willy Delajod játékvezető.

A 3–0-s végeredményta 93. percben állította be Mbappé egy gyors szóló és egy okos emelés révén.

 

PSG [3] - 0 Lille - Kylian Mbappé 90+3' from r/soccer


 

A címvédő PSG így könnyed győzelemmel jutott be a Francia Kupa negyeddöntőjébe.

FRANCIA KUPA, NYOLCADDÖNTŐ
PSG–Lille 3–0
(Icardi 9., Mbappé 41. – 11-esből, 90+3.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik