Veszelinov 11-est védett a ráadásban, ikszelt Zsolnán a DAC

Vágólapra másolva!
2022.07.24. 16:55
null
Fotó: Lelkes Ernő
A szlovák Fortuna Liga 2. fordulójában 1–1-et játszott Zsolnán a Dunaszerdahely.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
2. FORDULÓ
Zilina–DAC 1–1 (1–0)
Zsolna,
Pod Dubnom Stadion, 2158 néző. Vezette: I. Kruzliak
Zsolna: Belko – M. Rusnák, Leitner, Sztojcsevszki, Galcík (Ilko, 49.) – Myslovic, Kopas, Gidi – Kaprálik (Henry Addo, 71.), Jibril (Duris, 71.), Bari. Vezetőedző: Jaroslav Hynek
DAC:
Veszelinov – Alex Pinto, Kruzliak, Muhamedbegovic, Ciganiks (Mateus Brunetti, 72.) – Veselovsky (Dimun, 83.), Nebyla (Nicolaescu, 72.), Kácer – Andzouana (Ramadan, 60.), Krsztovics, Moumou (Rymarenko, 61.). Vezetőedző: Adrián Gula
Gólszerző: Myslovic (13.), ill. Krsztovics (77.)
Kiállítva: Gidi (88.)

A Dunaszerdahely vezetőedzője, Adrián Gula egy órával a meccs kezdete előtt kedélyesen beszélgetett a hazai a vezetőkkel. Téma volt is bőven, hiszen korábban öt évet töltött Zsolnán. Ugyan a 47 éves szakemberben volt egy kis szorongás, hogy megtalálja-e a megfelelő öltözőt és kispadot, de végül nem tévesztette el a helyes utat.

Gula mester a szerdai feröeri találkozóhoz képest több helyen is változtatott a kezdőcsapatán, kimaradt például a lesérült Szánthó Regő.

A hazai szurkolótábor magyargyalázással kezdett, ami rendes feltüzelte a vendégcsapatot. Az első tíz percben négy gólt is szerezhetett volna, de a hazai kapusnak és a felső lécnek köszönhetően maradt a gól nélküli állás. Az első negyedóra végén azonban már változott az állás, egy gyors ellenakció után Patrik Myslovic kilőtte a jobb felső sarkot.

Maradt a vendégfölény, ügyesen jutottak a sárga-kékek a hazai kapu elé, jöttek a lehetőségek is, csak a pontos befejezés hiányzott. Az első félidőben 11:4 volt a lövések aránya a DAC javára.

Közvetlenül szünet előtt Nebyla közeli lövése után már gólt kiáltottak a vendégek, de a játékvezetők Belko kapus védése után tovább intettek. A televíziós visszajátszásból úgy tűnt, hogy a labda teljes terjedelemmel túljutott a gólvonalon. A meccsen nem volt VAR, így a játékvezetők nem tudták visszanézni az esetet.

Két Krsztovics-lövéssel kezdődött a második félidő, de mindkét esteben gyengén sikerült a montenegrói csatár próbálkozása. Az 54. percben a dunaszerdahelyiek gólzsákja, az öt gólnál járó csatár a hálóba juttatta a labdát, de a játékvezető les címén nem adta meg a találatot. A televíziós visszajátszás alapján érvényes gól volt.

Aktívan kapcsolódott be a játékba a Ferencvárosból érkezett Ramadan, de ő sem tudta bevenni Belko kapuját. A 77. percben végre megtört a jég: Veselovsky beadása után Krsztovics –úgy, mint szerdán a Vikingur otthonában – ollózva talált a kapuba.

Ezután még rátett egy lapáttal a vendégcsapat, a hazaiak nem tudták, hová lépjenek. És nagy szerencséjük volt, előbb Nicolaescu, majd Muhamedbegovic találta telibe a lécet.

A ráadás perceiben Brunetti feleslegesen szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt ítélt, sVeszelinov Dánielbravúrosan kiütötte Kopas tizenegyesét.

PERCRŐL PERCRE


Veszelinovnak profi karrierje során 3 büntetőt lőttek, ez volt az első, amit kivédett.

90+5. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+4. perc Veszelinov Dániel előtte sárga lapot kapott. Reklamált.

90+4. perc VESZELINOV MEGFOGJA! Kopas jobbal a jobb sarokba lőne, félmagasan, de érezte a magyar kapus az irányt és a magasságot is!

90+2. perc BÜNTETŐ, Brunetti akasztja Ilkót a 16-oson belül.

90+1. perc Nikola Krsztovics kap sárga lapot.

Négy perc a ráadás.

88. perc ITT AZ ESÉLY, Muhamedbegovicba hatalmasat rúg Samuel Gidi, azonnal kiáll.

85. perc A jobb oldalon végigszáguldó Pinto beadása sem különb.

84. perc Kruzliak 30-ról a kapu mellé talál.

83. perc Veselovsky helyett Milan Dimun a pályán.

Fotó: Lelkes Ernő
Fotó: Lelkes Ernő

79. perc Nicolaescu bombalövése a lécen csattan! De szöglet, amely után Muhamedbegovic közelről a kapufára fejeli a labdát. A labda a gólvonalra pattan, de pattan Ramadan is, de hiába sodorná a kapuba a labdát, elévetődik Leitner.

Adrián Gula vezetésével remek rajtot vett a DAC, négy meccsen négy győzelmet aratott. Az eddigi meccseken összesen 10 gólt ért el a felvidéki csapat, ebből maga Nikola Krsztovics hatot szerzett. A montenegrói csatár, beleszámítva az elmúlt idényt is, az utolsó nyolc találkozó mindegyikén eredményes volt.

77. PERC EZ MÁR BENT VAN, NIKOLA KRSZTOVICS A KAPU KÖZEPÉBE OLLÓZZA A LABDÁT! Veselovsky beadása után, 6 méterről kiegyenlít az ék: 1–1!

74. perc Myslovic két csel után 16-ról nem sokkal lő a léc fölé!

72. perc Nebyla helyett Ion Nicolaescu, Ciganiks helyett Mateus Brunetti.

70. perc Henry Addo és David Duris be, újabb két támadó a pályán a hazaiaknál. Előtte ivószünet.

68. perc Ramadan, majd Veselovsky is csak a kapust találja el 18, ill. 20 méterről. Megjön a vendégdrukkerek hangja.

66. perc A szólózó Krsztovics lövése a kapusé, a kipattanót Ramadan egy védőbe vágja, és Ciganiks sem találja el jól aztán a labdát.

Ciganiks ugyebár már kapott egy sárga lapot, még a szünet előtt.

62. perc Ciganiks odalép Kapráliknak, sárga lap nincs... Illetve mégis, a sárga lapot reklamáló Adam Kopasnak.

62. perc A gólszerző most rosszul találja el a labdát a 16-os előtt, a cselezgető Krsztovicsot meg szereli az ötös előtt nem is sokkal Sztojcsevszki.

Fotó: Lelkes Ernő
Fotó: Lelkes Ernő

60. perc Újoncavatás: Ammar Ramadan be, Andzouana le. Moumou le, Martin Rymarenko be. Szélsőcserék.

55. perc Rusnák lő jócskán a kapu mellé 19-ről, kissé jobbról, nem sokkal előtte a DAC-kapust kellett ápolni egy ütközés után. És miatt. Kaprálik ugrott neki fejelés közben.

50. perc Moumounak éppen csak magas Veselovsky bal oldali beadása, majd Krsztovics végre a kapuba talál... de les.

„Ammar próbajátékon szerepelt nálunk a felkészülés kezdete óta a nagyszombati kölcsönjátékának letelte után. Jó benyomást tett az edzői stábra, és bízunk benne, hogy képesek leszünk továbbfejleszteni a benne rejlő lehetőségeket” – fogalmazott Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

A legutóbbi idényt a nagyszombati Spartaknál töltötte kölcsönben, ő lett a szlovák élvonal első szír labdarúgója.

Ramadan a háború sújtotta Szíriából 14 esztendősen Olaszországba került, a Juventus utánpótlásánál kötött ki, majd 2019 februárjában a Ferencváros játékosa lett. A HLSZ kimutatása szerint 14 NB III-as mérkőzésen lépett pályára az FTC II-ben, a Soroksár kötelékében 17 NB II-es meccsen szerepelt, és a „nagy ” Fradiban van egy NB I-es meccse is.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen nagy klubbal köthettem szerződést, mint a DAC – idézi a dunaszerdahelyi klubhonlap Ammar Ramadant. – Ismerős környezetbe érkezem, ahol több volt csapattársam is futballozik. A DAC a megfelelő hely a továbbfejlődésemhez. Támadó felfogású labdarúgó vagyok, szélsőként vagy a tízes pozíciójában futballozom. Nagyon szeretek gólokat lőni, de gólpasszokat adni is. Erősségeim közé tartozik a cselezés, és bízom benne, hogy sok pozitív érzelemmel teli időszak áll előttünk.”

A DAC a klub első szír játékosaként mutatja be a 21 éves Ammar Ramadant, aki a 2022–2023-as idény végéig szóló szerződést írt alá – a megállapodásnak további egyévnyi opció is a része.

Ha már szélsők...

49. perc Patrik Ilko be, Galcík le, szélsőcsere.

46. perc Moumou balról érkező, lapos passzát az ék sokkal közelebbről teszi most kapura, ballal... de sokkal gyengébben is.

46. perc Krsztovics távoli lövése a kapusé.

46. PERC FOLYTATJUK!

53 százalékban volt a hazaiaknál a labda, 5 lövés ott, 2 a kapu felületére, a másik oldalon ez az arány 12/6!

Fotó: Lelkes Ernő
Fotó: Lelkes Ernő

A hazaiaktól Jan Minarik, Benson Anang és Dominik Javorcek sérült, a vendégektől az említett magyar páros mellett Szendrei Ákos, Ricardo Ferreira, Andrija Balic, Eric Davis, Szánthó Regő és Kalmár Zsolt maródi.

E párharc legjobb góllövői a közelmúltból:
Tomás Oravec 5
Eric Ramírez 4
Nikolas Spalek 4
Kalmár Zsolt 4
Jakub Paur 4

45+4. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+1. perc Andrejs Ciganiks
kap sárga lapot Bari megrúgásáért.

Három perc a ráadás.

44. perc
Az 16-os bal sarkáról kapura teker ballal egy szabadrúgás Moumou, de nem célzott elég pontosan most.

42. perc EZ SINCS BENT, Moumou ad be ballal bal oldalról, a hosszú saroknál egy méterről kapura lő bevetődve jobbal Nebyla, véd azonban Belko kapus!

40. perc Tombol a lelátó, büntetőt követel a hazai... de nem sokra rá a vendégtábor is.

40. perc Jibril és Kruzliak dulakodik egy jó, lapok nincsenek.

39. perc Belko felszed egy hazaadást, közvetett szabadrúgás 11 méterről, Krsztovics lő a legurítás után... jobbal... a sorfalba!

Bari Jenő játszott a DAC-ban is, ekkor kapta a Romário becenevet. Picit hasonított rá.

Belko is saját nevelésű játékos, szintén U21-es válogatott, a balhátvéd Bari Krisztián a DAC nevelése, ő tagja volt a szlovák U19-es válogatottnak. Apja, Bari Jenő volt korábban a Vác profija is.

30. perc Bari beadása Veszelinové, Krsztovics az ötös előtti, éles szögből leadott jobblábas lövése is elhal a másik oldalon Belko kesztyűi között.

6-szor lőtt kapura ma a DAC, 4-szer a kapu felületét is eltalálta!

25. perc Ivószünet.

60 százalékban a hazaiaké ma a labda.

22. perc Krsztovics megindul, kissé jobbról középre passzol, a támadással felfutó középpályás, Veselovsky ballal kapura lő, de ebbe a lövésbe meg Sztojcsevszki dobja bele magát. Nem sokkal előtte a középpályás beadása éppen csak magas volt az ötösre érkező középcsatárnak.

20. perc Galcík lő kapura ballal a 16-os elől, beleér azonban a labdába Pinto.

„Kemény kilencven percre számítok, hozzánk hasonlóan a Zilina is szereti birtokolni a labdát. Remélhetőleg nekünk jön ki jobban a lépés és kihasználjuk a kínálkozó lehetőségeket. Belőlük is alaposan felkészülünk és meglátjuk, mit hoz a találkozó” – nyilatkozta a DAC magyar hálóőre, Veszelinov Dániel a meccs előtt. Vendéghelyzetek, hazai gól.

Egy kis örökmérleg: 50 találkozó, 14 zsolnai és 18 szerdahelyi sikerrel, 73, ill. 63 rúgott góllal.

18. perc Andzouana beadásába belelép Rusnák, Ciganiks kornere éppen csak magas a kapu torkában felugró Nebylának!

A labda a rövid oldali kapufára is lepattant, majd onnan ment a léc alá.

A hatszoros U21-es válogatott karmester csodagólt szerzett.

13. PERC VEZETNEK A HAZAIAK! Egy gyors ellenakció után PATRIK MYSLOVIC ballal, 16 méterről nagy gólt rúg a jobb felső sarokba! 1–0!

12. perc Krsztovics, majd Veselovsky középtávoli lövését is hárítja a hazai kapus, Belko.

9. perc LÉC, Ciganiks beadását éppen Moumou fejére menti zavarában Leitner, de a légiós közelről csak a lécet találja el.

6. perc Egy merész becsúszás után Jibríl ziccerben, átpasszírozza a labdát Veszelinov kapus alatt is, de aztán közelről az üresen tátongó kapu mellé lő! Jó másfél méterről. A magyarszidásban megfáradt zsolnai ezerfejű nem hisz a szemének.

3. perc Ciganiks ballábas szögletét a jó ütemben érkező Kruzlia nem sokkal fejel a léc fölé!

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

30 Celsius-fok, 2158 néző, műfű – jelenti Duducz Tibor. Közvetítésünkben a Parameterre és a DAC honlapjára is támaszkodunk.

A hazaiak sárga mezben és zöld nadrágban, a vendégek tiszta kékben.

Nagyon jól elcsípte a szezonrajtot a DAC. Az északír Cliftonville elleni két győzelem után a Fortuna Ligában is sikeren vette az első akadályt. Ugyan egy óra játék után még vezettek a vendégek, a felvidéki csapat megfordította a meccset és 2–1-re győzött.

Fotó: Duducz Tibor
Fotó: Duducz Tibor



,,Mindig nagyon örülök, amikor visszatérek Zsolnára. Úgy is lehet mondani, hogy ez a város a második otthonom” – nyilatkozta a dunaszerdahelyi mester. Rajta kívül a sárga-kék csapatban még a kapus Samuel Petrásnak és középpályás Miroslav Kácernek van zsolnai múltja.

A vasárnapi csata különös jelentőséggel bír Adrián Gula részére. A 47 éves mester, mivel 2013 és 2018 között volt a Zsolnát irányította. Összesen 208 meccsen volt a zöld-sárgák mestere, ez idő alatt szlovák bajnoki címet is szerzett a csapattal. Többek között az ő vezetése alatt lett ismert játékos Bénes László és az Internazionale sztárja, Milan Skriniar.

Hahnon kívül Balogh Norbert izomhúzódás és betegség miatt hagyja ki a zsolnai meccset.

„Elkezdtem a rehabilitációt, a következő napokban kocogni is fogok – mondta Hahn János a Nemzeti Sportnak. – Meglátjuk, hogyan reagál a térdem a terhelésre. Bízom benne, hogy néhány hét múlva már a pályán leszek, addig az otthonomból szorítok a srácoknak. Nagyon bízom benne, hogy Zsolnáról három ponttal távozunk.”

Egy biztos, Hahn János nélkül. A magyar támadó a Liptószentmiklós elleni múltheti találkozón sérült meg. Az első vizsgálatok után úgy tűnt, hogy komoly a baj, de szerencsére az MRI -vizsgálat kimutatta, hogy nem szakadtak el a szalagok a térdében, csak meghúzódtak.

A sárga-kékek Feröerből csak csütörtök késő éjjel érkeztek haza. A Víkingur elleni kétgólos Ekl-sikert követően hosszú volt az utazás, mivel Koppenhágában több órát kellett várni a csatlakozásra. Pénteken és szombaton már edzettek, vasárnap pedig győzni szeretnének a szlovák bajnokság 2. fordulójában.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A ZILINA–DAC MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik