A 90. percben, zseniális góllal mentett pontot Zsolnán a DAC

DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.03.19. 12:51
null
Szánthó Regő aktívan kivette a részét a DAC támadásaiból (Fotó: Lelkes Ernő)
A DAC 2–2-es döntetlent játszott a Zilinávak Zsolnán a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) rájátszásának harmadik fordulójában, szombaton. A dunaszerdahelyieknél Szánthó Regő a kezdőben kapott helyet, Hahn János csereként állt be, Balogh Norbert betegség miatt maradt ki a keretből.  

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
RÁJÁTSZÁS, 3. FORDULÓ
Zilina (Zsolna)–DAC 1904 (Dunaszerdahely) 2–2
(0–1)
Zsolna, Pod Dubnom Stadion. Vezeti: M. Smolák
Zilina: Belko – Leitner, Kopas, Minarik (Owusu, 78.) – Rusnák, Sauer (Myslovic, 69.), Mráz (Gono, 61.), Ilko, Duris – Paur (Nemcík, 78.), Jánosík (Kaprálik, 61.). Vezetőedző: Peter Cernák
DAC: Ferreira – Blackman, Kruzilak, Muhamedbegovic, Cigankis – Szánthó (Moumou, 61.), Balic, Nije, Verlinden (Nebyla, 66.) – Andrezinho (Hahn, 74.), Kristovic. Vezetőedző: Joao Janeiro
Gólszerző: Paur (56.), Kaprálik (62.), ill. Verlinden (43.), Moumou (90.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Dunaszerdahely csapatában a héten nemcsak pszichikailag kellett megemészteni a múlt heti, Nagyszombat elleni pontvesztést, hanem az együttest egy kellemetlen vírus is megtámadta.

,,Sajnos a hét közepén lebetegedtem. Bíztam benne, hogy sikerül a meccsig felgyógyulnom, de nem sikerült” – mondta lapunknak Balogh Norbert, aki a Nagyszombat ellen megszerezte az első dunaszerdahelyi gólját, az InStat statisztikai szakportál elemzése alapján ő volt a vasárnapi találkozó legjobb játékosa, és bekerült a Fortuna-Liga közvetítési jogait birtokló Markíza televízió hétvégi álomcsapatába. A 26 éves támadón kívül Vantruba, Davis, Sharani és Dimun is elkapta a vírust.

A Ferencvárosból kölcsönben érkező Szánthó Regő múlt héten kispados volt, ma pedig már a kezdőcsapatban kapott helyet. Nagyon jól mozgott a széleken, csapattársait jó labdákkal szolgálta ki. A dunaszerdahelyi karmester, Andrija Balic visszatért a csapatba, és ebben az évben először kapott helyet a csapatban Cesar Blackman.

A kellemes napos idő ellenére kevesen látogattak ki a zsolnai stadionba, ahol a múltban nagyon sok európai élcsapat megfordult. Többek között itt játszotta 2003-ban az első nemzetközi meccsét a Chelsea miután Roman Abramovics lett a klub tulajdonosa.

A Pod Dubnom stadionba ezúttal csak 574-en látogattak ki. A vendégeket ötvenfős tábor kísérte el, amely az egész meccs alatt hazai környezetet teremtett a zsolnai stadionban.

Előbb Szánthó lépett rá a döntő pillanatban a labdára, majd Krsztovics veszélyes fejese következett. Ezután a másik oldalon Jánosík találta telibe a lécet. Az ellenakciónál Szánthó remekül ugratta ki Verlingent, de a belga támadó a kapu fölé küldte a labdát. Nem sokkal később a hazai Duris bombája a lécen megcsúszva hagyta el a játékteret. Tíz perccel a szünet előtt Krsztovics hagyott ki nagy helyzetet, pár perccel később Balic átadása után Verlinden már pontosabban célzott (0–1).

Aktívan kezdte a második félidőt a DAC, többször veszélyeztette a hazai kaput, de gól a másik oldalon született. Elaludt a vendégvédelem, és Paur kiegyenlített. Sőt, nemsokára a csereként beálló Kaprálik első labdaérintésével megfordította a találkozót. Az utolsó szó a cserember Moumoué volt, aki a ráadásban óriási gólt ragasztott a bal felső sarokba. 2–2

A vendégeknél Szánthó Regő a 62. percig játszott, Hahn János a 73. percben lépett pályára, Balogh Norbert lebetegedett, Kalmár Zsolt és Szendrei Ákos sérültek.

PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!

Három perc a ráadás!

90. perc: GÓÓÓL! MICSODA LÖVÉS... A csereként beálló Moumou bőven a tizenhatoson kívülről, nagyjából 22 méterről tekert a kapuba – szenzációs mozdulat. 2–2

Már csak egy perc van hátra, kérdés, mennyit hosszabbít a játékvezető.

Olykor veszélyeztet a DAC, de a második félidőben alapvetően az történik, amit a zsolnaiak szeretnének. Még öt perc van hátra a rendes játékidőből...

81. perc: Krstovic marad le éppenhogy egy éles, jobb oldali beadásról.

80. perc: Owusu rögtön egy – nem túl jól sikerült – lövéssel véteti észre magát.

78. perc: Owusu és Nemcík állt be a hazaiaknál Minaírk és Paur helyett.

74. perc: Hahn János jött be Andrezinho helyére.

70. perc: MICSODA MENTÉS, MICSODA VÉDÉS! A zsolnaiak gyors támadása végén több lövésig is eljutottak – előbb Cigankis mentett hatalmasat, majd Ricardo Ferreira védett nagyot.

69. perc: Mylosic váltotta Sauert a hazaiaknál.

A gyorsan bekapott két gól egyelőre úgy tűnik, megfogta a DAC-ot, de a zsolnaiak sem jutnak el egyelőre újabb lehetőségekig.

66. perc: Nebyla váltotta a gólszerző Verlindert a dunaszerdahelyieknél.

62. perc: GÓÓÓL! Gyorsan megfordítják a meccset a hazaiak... ráadásul micsoda találattal! Ilko és Kaprálik játszott össze egymással varázslatos módon a tizenhatoson belül, végül az egy perce beállt utóbbi lőhetett, s közelről már nem hibázott. 2–1

61. perc: Szánthó Regő helyére Moumou állt be a DAC-nál. A hazaiaknál Kapralík és Gono jött be Jánosík és Mraz helyett.

56. perc: GÓÓÓL! Kissé a semmiből jött, de egyenlítenek a zsolnaiak. Minárik beadását a csapatkapitány, Paur fejelte be a kapu bal alsó sarkába. 1–1

54. perc: Ezúttal Balic verte meg védőjét a jobb oldalon majd éles szögből a beadás helyett a lövés mellett döntött, de Belko védeni tudott.

53. perc: Blackman verte át védőjét a tizenhatoson belül, az alapvonalhoz közel, majd ütközött vele, s elesett, de a játékvezető szerint nem történt szabálytalanság.

49. perc: MICSODA LEHETŐSÉG VOLT! Andrezinho Blackmantől kapott szenzációs labdát a kapu közvetlen közelében, egyből lőtt, de Belko lábbal hárított nagyot. Marad az egygólos DAC-vezetés.

48. perc: Kristovic lövésébe beleléptek, felpattant a labda, majd a hazaiak kapusa fogta – így nem lett belőle komoly veszély.

ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!

Már ott vannak a pályán a játékosok, hamarosan folytatás...

FÉLIDŐ!

Vezet a DAC! (Fotó: Duducz Tibor)
Vezet a DAC! (Fotó: Duducz Tibor)

43. perc: GÓÓÓL! Micsoda találat, vezet a DAC! Az eddig is jól játszó Verlinden kapott labdát Balictól a tizenhatoson belül, jobb oldalt, csinált védője mellett egy remek cselt, majd tökéletesen lőtt a hazai védők mellett a hosszúba. 0–1

39. perc: Gyors támadás végén most jött egy veszélyes lövés a zsolnaiaktól, de Ricardo Ferreira a helyén volt.

A meccset a zsolnaiak kezdték jobban, de már egyértelműen a DAC a veszélyesebb csapat – lövéssel is többször próbálkoztak a vendégek.

34. perc: Szánthó Regő adott zseniális labdát Kristovicnak, ő pedig kissé kisodródva, nagyjából tíz méterről lőtt, de csak az oldalhálót találta el.

31. perc: Kruzilak gyűjti be a meccs első sárga lapját.

24. perc: Az iménti kapufa után Szánthó Regő indult meg a jobb oldalon, az alapvonalhoz közeledve beadta a labdát, amit Verlinden fejelt föé. Felélénkült a mérkőzés!

23. perc: MICSODA KAPUFA! A zsolnaiak támadója, Jánosík vállalt el egy lövést a tizenhatoson kívülről, ami elemi erővel csapódott a kapu irányába, a kapufán csattant, majd a gólvonalra esett, de onnan kifelé pattant – NINCS GÓL.

18. perc: NAGY ESÉLY VOLT! Verlinden cselezett a bal oldalon, Andrezinhónak passzolt, aki középre ívelt Kristovicnak – tőle jött a fejes, amit Belko védett, majd de kipattant róla a labda. Kristovic újrázhatott, de a kapusba lőtt.

15. perc: Szánthó Regő léphetett volna ki ziccerben a DAC kontrája során, de nem vette át jól a labdát, majd leszerelték.

Bő 10 perc játék után elmondható, hogy veszélyesebbek a hazaiak, de a DAC is kezdi felvenni a meccs ritmusát.

5. perc: Minárik vette célba a dunaszerdahelyiek kapuját nagyjából 30 méterről, de lövését Ricardo hárította, majd nem sokkal később a hazaiak csapatkapitányától, Paurtól is jött egy fejes – a kapu fölé szállt.

3. perc: A zsolniak veszélyeztettek először egy fejes révén, de elkerülte Ricardo Ferreira kapuját a próbálkozás.

1. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Balogh Norbert a kezdés előtt lapunknak nyilatkozott: ,,Sajnos, a hét közepén lebetegedtem. Bíztam benne, hogy sikerül a meccsig felgyógyulnom, de sajnos nem sikerült.”

A kezdőcsapatok (Fotó: Duducz Tibor)
A kezdőcsapatok (Fotó: Duducz Tibor)

A játékosok már kijöttek a pályára, a hazaiak sárga-zöld szerelésben, a dunaszerdahelyiek sötétkékben.

ELŐZMÉNYEK

A dunaszerdahelyiek múlt héten a Spartak Trnava (Nagyszombat) ellen játszottak 1–1-es döntetlent, mindezt úgy, hogy Balogh Norbert góljával vezetést szereztek, majd a 94. percben jött a vendégek egyenlítő találata.

A zsolniak a bajnokságban legutóbb szintén 1–1-es döntetlent játszottak – ők a Sered ellen –, majd a Szlovák Kupa negyeddöntőjében tizenegyesek után épp attól a Trnavától kaptak ki, akik leikszeltek múlt vasárnap a DAC-cal.

A két csapat legutóbbi három meccsét egyaránt a dunaszerdahelyiek nyerték (3–1, 2–0, 2–1), előtte két döntetlen született.

A rájátszás tabelláján a DAC jelenleg negyedik, míg a zsolniak a hatodik helyen állnak.

A DAC-nál a magyar légiósok közül Szánthó Regő a kezdőben kapott helyet, Hahn János a kispadon kezd, Balogh Norbert pedig betegség miatt maradt ki a keretből.

KÖSZÖNTJÜK OLVASÓINKAT A ZILINA–DAC LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik