Schäfer gólpasszt adott, de a DAC így is simán kikapott

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
Vágólapra másolva!
2021.07.25. 16:52
null
Schäfer András (jobbra) adott egy gólpasszt, de így is vereséget szenvedett a DAC (Fotó: Lelkes Ernő)
A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) 2021–2022-es idényének első fordulójában a DAC 4–1-re kikapott idegenben a Zemplín Michalovce (Nagymihály) együttesétől. Schäfer András gólpasszt jegyzett.  

 

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
1. FORDULÓ
ZEMPLÍN MICHALOVCE (NAGYMIHÁLY)–DAC 4–1 (3–0)

Nagymihály. Vezette: P. Kralovic (szlovák)
ZEMPLÍN: Kozhukhar – Kotula, Artabe, Vasko, Vojtko – Magda, Oshima, Begala (Méndez, 67.), Neofytidi, Zofcák – W. Kanu (Kvocera, 74.). Vezetőedző: Miroslav Nemec
DAC: Jedlicka – Muhamedbegovic, Beszkorovajnij, Brunetti – Moumou (Rimarenko, a szünetben), Balic, Njie (Divkovic, a szünetben), Schäfer, Ciganiks – Nicolaescu, Taiwo. Vezetőedző: Németh Antal
Gólszerző: Begala (31.), W. Kanu (37.), Zofcák (45.), Vasko (84.), ill. Taiwo (59.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az első percekben a DAC kezdett aktívabban, de negyedóra után már a Michalovce játszott mezőnyfölényben. A hazaiak több veszélyes lehetőséget is kialakítottak, aztán a 31. percben a vezetést is megszerezték: Beszkorovajnij megingását Kanu használta ki, aki megszerezte a labdát, Begalának passzolt, ő pedig nagyjából 16 méterről a kapuba lőtt (1–0).

Hat perccel később már kétgólos volt a nagymihályiak előnye – Kanu maga iramodott meg a labdával, a védők nem tudták szerelni, és nem hibázta el a hatalmas lehetőséget. Még a félidő vége előtt jött a harmadik gól a hazaiaktól: Magda beadását Zofcák fejelte be a vendégek kapujába (3–0).

A második félidőre sokkal magabiztosabban, bátrabban futott ki a DAC, Németh Antal pedig már a szünetben kettőt cserélt. Ennek meg is lett az eredménye: az 59. percben Schäfer András ívelését követően Taiwo fejelt a kapuba – a hazaiak kapusa rosszul jött ki, így meglett a szépítés, a magyar válogatott középpályása meg gólpasszt adott.

A folytatásban hiába támadott jóval többet és játszott mezőnyfölényben a DAC, nem tudott újabb gólt szerezni. Nem úgy a hazai gárda: a 84. percben Zofcák szögletéből Vasko volt eredményes fejjel, így már 4–1-re vezettek a hazaiak.

A hajrában több gól már nem esett, a dunaszerdahelyiek vereséggel kezdték a Fortuna Liga 2021–2022-es idényét.

 

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: a játékvezető lefújta a meccset, a nagymihályiak 4–1-re nyertek a DAC ellen a Fortuna Liga első fordulójában.

90. perc: három perc lesz a ráadás.

89. perc: a kispadról beszállt Sharani került helyzetbe, de közelről a kapusba lőtt.

87. perc: kettős csere a hazaiaknál – Zofcák helyére Gembicky, Magda helyett Ranko állt be az utolsó percekre.

86. perc: ismét cserélt a DAC, Taiwo helyére Sharani érkezett.

85. perc: a hazaiaktól Magda is sárga lapos figyelmeztetésben részesült.

84. perc: a nagymihályiak megszerzik a negyedik góljukat is! Zofcák szöglete után Vasko fejelt a kapuba. 4–1

78. perc: a DAC a kapujuk elé szorítja a hazaiakat, akik beálltak védekezni és támadásban már csak a kontrákra koncentrálnak.

74. perc: Kvocera áll be Kanu helyére a Nagymihálynál.

72. perc: a hazaiaktól ezúttal Kanu próbálkozott meg egy lövéssel, de Jedlicka magabiztosan hárított.

68. perc: a DAC játékosa, Balic is kap egy sárga lapot.

67. perc: a három perccel korábban sárga lapot kapó Begala helyére Mendez állt be csereként.

64. perc: a hazaiak középpályása, Begala kapja a mérkőzés első sárga lapját.

61. perc: Nicolaescu helyére Andzouana, Ciganiks helyett Vera jött be csereként a DAC-nál.

59. perc: szépített a DAC! Schäfer ívelte be a labdát a védők mögé, a hazaiak kapusa rosszul jött ki rá, Taiwo pedig ét a lehetőséggel és egy remek fejessel megszerezte a dunaszerdahelyiek első gólját a bajnoki idényben – a magyar válogatott játékosának gólpasszából. 3–1

57. perc: Taiwo a tizenhatoson belülre ért a labdával, majd elesett, de a játékvezető nem adott tizenegyest, mutatta, hogy mehet tovább a játék.

49. perc: a csereként beállt Rymarenko készítette le a labdát Nicolaesunak, aki mellé lőtt – ebben a játékrészben is aktívan kezdett a DAC.

47. perc: Balic szabadrúgása után Taiwo fejelhetett, de a nagymihályiak kapusa, Kozhukhar könnyedén hárít.

46. perc: kettős csere a DAC-nál – Moumou helyére Rymarenko, Nije helyére Divkovic jött be,

46. perc: elkezdődött a második játékrész!

45+1. perc: véget ért az első félidő, 3–0-ra vezet a Nagymihály a dunaszerdahelyiek ellen.

45. perc: újabb gólt szereztek a hazaiak, immár hárommal vezetnek! Magda beadását Zofcák fejeli a vendégek kapujába. 3–0

42. perc: Balic adott be egy újabb DAC-szögletet, ráadásul nem is rosszul, de Moumou gyengén találta el a labdát, így nem lett belőle komoly lehetőség.

37. perc: ismét betalált a Michalovce! Ezúttal az első féldiő során már többször is veszélyeztető Kanu iramodott meg a labdával, a DAC védői nem tudták szerelni, ő pedig ziccerben nem hibázott. 2–0

33. perc: szabadrúgáshoz jutott a DAC, de Balic próbálkozása csak a sorfalat találta el.

31. perc: megszerzi a vezetést a Nagymihály! Beskorovajnij nem volt magabiztos hátul, Kanu szedte el tőle a labdát, majd Begalának passzolt, aki a tizenhatos vonaláról lőtt a kapuba. 1–0

27. perc: Schäfer harcolta ki a DAC első szögletét, de nem tudtak belőle veszélyeztetni a vendégek.

25. perc: Nicolaescu és Balic csinál meg jól egy kényszerítőt a Michalovce kapujához közel, ám a védők megint közbelépnek.

23. perc: az első félidő felén túllépve elmondható, hogy a kapura a hazaiak veszélyesek inkább és ők is birtokolják többet a labdát, ugyanakkor több mint kétszer annyit szabálytalankodtak mint a DAC játékosai.

18. perc: Schäfert rendszeresen próbálják bevenni társai az összjátékba, de a nagymihályi védők mindenre figyelnek és gyors szerelésekkel akasztják meg a vendégek újabb támadását.

14. perc: ismét a Michalovce került helyzetbe, ezúttal Kanu cselezi át magát a DAC védőin, de lövése mellé ment.

12. perc: a nagymihályiak vezetnek veszélyesnek tűnő támadást, Brunetti azonban szögletre ment. A sarokrúgás után Kotula fejelhetett, de nem talált kaput.

7. perc: az első perceken követően egyik csapat sem tudott komoly gólhelyzetet kialakítani, de Nicolaescu és Schäfer összejátékából kis híján helyzet lett – tisztáztak a hazai védők.

2. perc: a DAC már a mérkőzés elején veszélyeztet, Taiwo fut el a baloldalon, majd beadja a labdát,ez azonban nem volt pontos.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés!

Köszöntjük olvasóinkat a Zemplín Michalovce–DAC mérkőzés online közvetítésében! A találkozó rövidesen kezdődik!

ELŐZMÉNYEK

Legfeljebb 2200 néző lehet jelen a vasárnapi bajnokin a nagymihályi stadionban.

A DAC legutóbb csütörtökön lépett pályára tétmérkőzésen, akkor Szerbiában a Partizan Beograd ellen. A magyar válogatott Holender Filip csapata akkor 1–0-ra nyert a dunaszerdahelyiek ellen az Európa-konferencialiga második selejtezőkörében.

Ahhoz a mérkőzéshez képest négy helyen változott a DAC kezdője: Vera, Fábry, Divkovic és Kruzliak helyett Ciganis, Muhamedbegovic, Nicoleascu es Njie játszik.

A dunaszerdahelyiek az előző idényben a 2. helyen végeztek a Fortuna Liga tabelláján, míg a Michalovce a 9. lett. Mindkét egymás elleni bajnokit a DAC nyerte – Nagymihályban 4–2 lett a végeredmény.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik