Fortuna Liga: volt újpesti védő lett a Nitra edzője

Vágólapra másolva!
2021.01.25. 11:44
null
Lérant Nyitrán vállalt munkát (Fotó: fcnitra.com)
Ismét új vezetőedzőt neveztek ki a szlovák élvonalban (Fortuna Liga) szereplő FK Nitra élére: ezúttal a 2002–03-as idényt Újpesten töltő Peter Lérant lett a szakmai munka vezetője – számolt be róla a nyitraiak hivatalos honlapja.

A 40 éves szakember Michal Scasny helyére érkezett, akit idén január 4-én neveztek ki a DVTK-hoz távozó – és onnan azóta már menesztett – Geri Gergely helyett megbízottként dolgozó Ivan Galád utódjául. Miután azonban Scasny többször élesen kritizálta a játékoskeretet, a decemberben érkező új tulajdonosok 17 nap után megköszönték neki a munkát, és jött a helyére Lérant, aki legutóbb a szintén élvonalbeli Szered vezetőedzője volt.

A komáromi születésű Lérant játékosként többszörös szlovák utánpótlás-válogatottnak mondhatja magát, pályafutása során megfordult a DAC, a Luzern,a Panioniosz, az Austria Vienna és a GAK csapatainál, mielőtt 2002-ben Újpestre került volna, ahonnan egy év múlva távozott, s további osztrák, horvát, lengyel és bolgár kluboknál szerepelt 2015-ös visszavonulása előtt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik