Fortuna Liga: tulajdonosa felszámolja a hétszeres bajnok zsolnai klubot

Vágólapra másolva!
2020.03.30. 18:05
null
2010 őszén a BL-csoportkör jelentette a zsolnai foci csúcsát, mára padlóra került a csapat (Fotó: AFP)
Hétfőn kiadós botrány robbant ki a szlovák élvonal küzdelmeinek a koronavírus-járvány miatti félbeszakadásakor a felsőház második helyén álló MSK Zilina csapatánál: miután a játékosok nem egyeztek bele fizetésük csökkentésébe, a csapat tulajdonosa úgy döntött, felszámolja a klubot.

 

A sport.sk híre szerint a klub 15 játékosa már megkapta a felmondását, ők április 30-tól hivatalosan is új csapatot kereshetnek maguknak. A felszámolási biztos szerint egyébként az eljárást még pénteken kezdeményezte a labdarúgóklubot működtető részvénytársaság egyetlen részvényese, a PRETO Kft.

„A felszámolás folyamata akár két évig eltarthat, a klub csak a folyamat végeztével szűnik meg, de addig még szerepelhet a bajnokságban, játszhat mérkőzést” – írja a szlovák sportportál.

A zsolnai klub hétfő délutáni közleményében igyekezett tisztázni a történteket. A hivatalos honlapon megjelent írás szerint a klub elsősorban játékosok eladásából tartja fenn magát, így az idei költségvetésének jelentős részét az idén nyári játékoseladásokra építette, ám ez az összeg valószínűleg a nullához közelít majd a járvány miatt. Mivel bevétele nem lesz a nyáron, a kiadásait is szerette volna csökkenteni, s ehhez elsősorban a profi futballisták bérének csökkentésére lett volna szükség.

A bumm.sk írása szerint azonban a labdarúgók nem egyeztek bele a csökkentésbe, helyette azt közölték a klub vezetőségével, hogy ügyükben immár a Profi Futballisták Uniójának elnöke, Ján Mucha tárgyal helyettük.

Erre válaszul Jozef Antosík klubtulajdonos pénteken kezdeményezte a klub felszámolását, amivel elsősorban az egylet legrosszabbul kereső alkalmazottait akarják védeni.

Az MSK Zilina a szlovák bajnokságot annak 1993-as megalakulása óta hét alkalommal nyerte meg, a Szlovák Kupában kétszer emelhette magasba a trófeát, nemzetközileg pedig a 2010 őszi BL-csoportkörös szereplés jelentette a csúcsot a rendszerváltás óta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik