A DAC Kalmár két góljával, hármas emberelőnyben, négy góllal nyert Trencsénben

DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.11.12. 14:49
null
A végén megszórta ellenfelét a DAC (Fotó: Lelkes Ernő)
Az utóbbi időben remek formába lendült DAC idegenben folytatta jó sorozatát a 7. helyezett Trencín otthonában, a Fortuna Liga 18. fordulójában, bár ehhez az is kellett, hogy három embert is kiállítsanak a hazaiaktól. A vendégeknél a válogatottba ismét behívott Kalmár Zsolt két gólt is szerzett a 0–4-re végződő mérkőzésen.

 

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
18. FORDULÓ
Trencín–DAC 1904 0–4 (Kalmár Zs. 84., 88. – a másodikat 11-esből, Krsztovics 90+1., Blackman 90+3.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Dunaszerdahelyi népvándorlás volt szombaton. Öt autóbusszal, több tucatnyi személyautóval közel ötszáz sárga-kék szurkoló indult útra, hogy szurkolásával segítse a csapatát Trencsénben. „Lehetőség előttetek, a tábor mögöttetek” – hirdette a felirat a vendégszektor előtt.

A Fortuna Liga és természetesen a DAC legjobb góllövője, Nikola Krsztovics sárga lapos eltiltás miatt nem léphetett pályára, de ő is eljött Trencsénbe, barátnőjével és két hónapos kislányával szurkolt a lelátón.

Adrián Gula, a DAC mestere a montenegrói csatár helyére Lukas Leginust állította, aki másfél éve a trencséni stadionban barátságos meccsen a Somorja mezében gólt szerzett a hazaiak ellen.

A találkozó első részében a hazaiak jobban alkalmazkodtak a műfüves pályához. Náluk volt gyakrabban a labda, és a durvaságért sem mentek a szomszédba. A hazaiak kétméteres csatára Chinonso Emeke már a nyolcadik percben sárgát szedett össze. Ezután ajátékvezető kétszer megbocsájtott neki, de még szünet előtt kénytelen volt neki felmutatni ismét a sárga lapot, így emberelőnybe került a DAC.

A vendégek húsz perc után lendültek játékba. Dominik Veselovsky lövése még mellément, de nem sokkal később Zseljko Gavrics próbálkozása után már Martin Kukucka bravúrjára volt szükség. Félóra játék után Cesar Blackman mentette meg a vendégeket a góltól, amikor a gólvonalról vágta ki akrobatikus mozdulattal a labdát. A 38. percben egy gyors támadás végén Leginus került helyzetbe, de a lövése a kapu mellé szállt. A televíziós visszajátszás alapján ez azért történt, mert szabálytalankodtak vele szemben. A büntető azonban elmaradt.

A fordulás után sokáig nem történt semmi érdemleges. Egy óra játék után a játékvezető újabb hazai játékost állított ki. A 72. percben Kalmár Zsolt lábában volt a vezető gól, de 20 méterről elvégzett szabadrúgása csak a kapu tetején landolt. Majd ismét jött a magyar válogatottba ismét meghívott Kalmár! A 85. percben Pinto jobb oldali beadását közelről pöckölte a hálóba, majd két perc múlva biztosan értékesített egy büntetőt. A ráadás perceiben Dominik Kruzliak, majd Cesar Blackman szerzett gólt (0–4), így jobb gólkülönbségének köszönhetően a Dunaszerdahely vezeti a Fortuna Ligát.

A dunaszerdahelyieknél Kalmár Zsolt a 61. percben lépett pályára, Szánthó Regő, Veszelinov Dániel és Balogh Norbert nem játszott.

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+5. perc: Vége a meccsnek, nyert a DAC, és a tabella élére ugrott. 0–4

90+3. perc:MÉG MINDIG VAN DAC-GÓL... Ez volt a negyedik. Blackman lőtte a végén. 0–4

90+1. perc: GÓÓÓL! ÖSSZEOMLOTT A TRENCÍN! Pinto szöglete után egy darabig nem lehetett tudni, fel tudnak-e szabadítani a védők, de odaugrott Kruzliak, és bevágta. 0–3

88. perc: GÓÓÓL! A tizenegyest Kalmár végezte el, és nem hibázott.0–2

87. perc: ÚJABB PIROS! Gavricsot lökték el a hazai tizenhatoson belül, tizenegyes, és Pires is kapott egy pirosat.

84. perc: GÓÓÓÓL! MEGTÖRT A JÉG! Jobb oldali beadás után Kalmár négy méterről pöckölte a hálóba a labdát. 0–1

82. perc: Gavrics távoli lövését tolta a léc fölé Kukucka, nincs sok fantázia a DAC támadásaiban.

72. perc: A hazaiak foggal-körömmel védekeznek, sok a játékmegszakítás.

70. perc: 1576 néző figyeli a helyszínen az eseményeket.

64. perc: Kettős emberelőnyben a DAC!Sztojszavljevics rántotta le Pintót, és mivel neki is ez volt a második sárga, jöhetett a piros lap és a zuhanyozó.

61. perc: Ahhoz képest, hogy a DAC emberelőnyben van, ez egyáltalán nem látszik a játék képén. Ezért is jön három csere a vendégeknél, köztük a válogatottba meghívót kapó Kalmár Zsolt.

58. perc: Újabb kárvallottja van a durva belépőknek. Kácert kellett hordágyon levinni a pályáról.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+3. perc: Vége az első félidőnek, se gól, se játék, de legalább emberelőnyben a DAC. 0–0

42. perc: Megy a csontzene rendesen, a bíró csak úgy szórja a sárgákat. Vajon a szünet megnyugvást hoz?

39. perc: Emberelőnyben a DAC! Emeka szabálytalankodott sárgát érően a hazai csapatból, és mivel már volt neki ilyen lapja, jött a piros is.

38. perc:Veselovsky játszott Gavricshoz, aki kitette a labdát Pintónak a jobb szélre, ahonnan jött is a középreadás Leginus felé, de a helyzet kimaradt!

30. perc: Óriási hazai helyzet maradt ki! Egy szöglet után rosszul jött ki a DAC kapusa, Emeka fejelt kapura, a gólba tartó labdát Blackman akrobatikus mozdulattal mentette a gólvonalról.

28. perc: Kácorral szabálytalankodtak a tizenhatos előterében, jó helyzetből jöhetett szabadrúgással a DAC, Gavrics azonban jó másfél méterrel fölélőtt.

23. perc: Garvrics lőtte el 16 méterről, a labdája megpattant, de a hazaiak kapusa, Kukucka így is nagyot védett.

16. perc: Egy durva ütközés után a csereként beállt Muhamedbegovic maradt a földön, de némi ápolás után folytatni tudta a játékot.

12. perc: Gajdos lövése távolról elég veszélyesnek tűnt, de végül nem találta el a kaput.

6. perc: Andzouana máris megsérült, Muhamedbegovic állt be a helyére.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a hazaiak tiszta fehérben, a DAC tiszta sárgában játszik.

 

A DAC kezdőcsapata:Petráš – Pinto, Risvanis, Brunetti, Andzouana – Káčer, Dimun, Veselovský – Blackman, Leginus, Gavrics.

Dunaszerdahelyiek a trencséni stadionban (fotó: Duducz Tibor)
Dunaszerdahelyiek a trencséni stadionban (fotó: Duducz Tibor)

 

ELŐZMÉNYEK

A szlovák Fortuna Ligában aDunaszerdahely van a legjobb formában, aKalmár Zsolt-vezette társaság kilenc forduló óta veretlen. Acsapat második a tabellán, csak három pont a hátránya az éllovasSlovan mögött.

A csapat szombaton Trencsénbe látogat, ahol avendégszektorban 316 szurkoló fér el. Az ide szólóbelépőjegyek nagyon gyorsan elfogytak, adunaszerdahelyi klub szerdától már nem tudta fogadni atovábbi kérvényeket.

Csütörtökön aztán jó hírt kaptak asárga-kék klub szurkolói, aDAC hivatalos oldala közölte, acsallóközi klub kérésére a trencséniek további helyeket engedtek át a vendégdrukkereknek a szomszédos szektorba. Így Csák Máté vára alatt is hazai hangulatot teremthetnek a DAC-szurkolók.

A homonnai októberi kupakudarc után a DAC vezetősége úgy döntött, hogy a játékosok az őszi idegenbeli találkozókon hozzájárulnak a szurkolók utazásához és a belépőjegyekhez. A klub autóbuszokkal ingyen szállítja a szurkolókat Trencsénbe, akik a beszállás előtt vehetik át a belépőjegyüket, amelyért szimbolikus összeget, 2 eurót fizetnek.

Ezt a pénzt a szurkolói klubok kapják meg koreográfia támogatásként. A Trencsénbeegyénilegutazó szurkolók a találkozó napjáningyen vehetik át ajegyüketaz AS stadionjában.

„Óriási a motivációnk, szeretnénk sikerrel venni az összecsapást és mindent bele akarunk adni. Ezért nem kell a visszavágásról beszélni, ugyanis a lehető legjobb teljesítményt szeretnénk nyújtani”– nyilatkozott a DAC honlapjának Adrian Guľavezetőedző. –„Tudjuk, hogy a Trencsén otthon erős, hosszabb ideje igyekszik domináns futballt produkálni. Ezért fontos lesz, hogy az olyan alapdolgok, mint az egységesség vagy a maximális intenzitáson való munkakedv mellé hozzátegyünk valamilyen pluszt a taktikai elemek képében. A védekezésben egységesnek és összetartónak kell lennünk, gyorsan reagálni a labdavesztések után és természetesen a labdaszerzést követően gyorsan kell támadnunk és jól kihasználnunk az üres területeket. Ezek a stratégiai dolgok benne vannak a fiúkban és bízom benne, hogy a megfelelő időben mutatva ezeket a szurkolóinkkal közösen mindent megteszünk a három pontért. A felkészülést ahhoz a tényhez igazítottuk, hogy műfüvön zajlik majd a meccs, három edzésegységet ilyen borításon végeztünk, hogy a srácok megszokják a labda pattogását, és hogy egy kicsit közelebb kerüljünk azokhoz a körülményekhez, amelyek Trencsénben várnak minket. Remélhetőleg azonban nem a pálya borításáról szól majd a meccs, hanem a hozzáállásunkról és a hatalmas akarásunkról, hogy sikeres eredményt érjünk el.”

„Formába lendültünk, és ezt szombaton is bizonyítani szeretnénk – nyilatkozta Kalmár Zsolt.Ha megismételjük az utóbbi hetekben mutatott játékot, akkor nem lehet gond. Tudatában vagyunk, hogy győzelmünk esetén minimum egy napra beérjük az éllovas Slovant.”

A dunaszerdahelyi csapatkapitányt a keddi edzés után kellemes hír várta, tizenkilenc hónapos szünet után ismét meghívást kapott a magyar válogatottba.

„Nagyon örültem. Fantasztikus érzés, hogy ismét ott lehetek a nemzeti csapatban, aki ismer, az nagyon jól tudja, mennyit dolgoztam a súlyos sérülésem után, hogy visszatérjek. A DAC-ban már sikerült, most pedig megkaptam a lehetőséget a válogatottban. Igyekszem ott is úgy teljesíteni, hogy ne okozzak csalódást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik