Egy gyors gól győzelmet hozott a DAC-nak Trencsénben

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2021.11.27. 14:50
null
Hahn Jánosnak (sárgában) nem volt könnyű dolga a hazai védőkkel (fotó: Lelkes Ernő)
A szlovák labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában a DAC Trencsénbe látogatott, és egy gyors góllal nemcsak a vezetést, hanem a győzelmet is megszerezte. Ezzel pontszámban beérte a 3. helyen álló Ruzomberok csapatát, bár a rózsahegyiek egy meccsel kevesebbet játszottak.
SZLOVÁK FORTUNA LIGA
16. FORDULÓ

Trencín–DAC 0–1(Balic, 4.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Adunaszerdahelyi mester, Joao Janeiro atöbb hiányzó ellenére a három pont megszerzését tűzte ki célul, és ez már a3. percben kezdett realitássá válni: gyors jobb oldali akció után Veselovsky tette akapu elé alabdát, ahol AndrijaBalic érkezett, és tíz méterről nem hibázott. Ahorvát középpályás Schäfer András helyett játszott, aki még akeretben sem volt. Mint lapunknak amagyar középpályás elárulta, izomsérülés miatt hagyta ki ategnapi meccset.

A meccsen többet birtokolta a labdát a Trencsén, játékosai néhányszor nagyon veszélyes lövést eresztettek meg, de a 100. dunaszerdahelyi meccsét védő Martin Jedlicka remekelt. A vendégek ügyes, taktikus játékkal megőrizték a vezetésüket, és megszerezték a három pontot. 0–1

„Nagyon nehéz meccsen sikerült győznünk, remek csapat otthonában szereztük meg a három pontot. Szervezetten játszottunk, nagyot küzdöttünk, megérdemeltük a sikert. Több helyzetet is kidolgozhattunk volna, sajnos sokszor hiányzott a megfelelő utolsó átadás” – nyilatkozta a DAC kispadján százszázalékos Joao Janeiro.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+3. perc: Vége a találkozónak, a gyors gól győzelmet hozott a DAC-nak. 0–1

90. perc: Három perc a hosszabbítás.

88. perc: Slávik próbálkozott lövéssel egy trencséni szöglet után, de ettől senkinek nem ment fel a vérnyomása, maximum a hazai szurkolók mérgelődtek volna, ha jelen lehetnének a stadionban.

79. perc: Hahn Jánost lecserélték, Nicolaescu állt be a helyére.

77. perc: Úgy tűnt, Andzouana meglóg a hazaiak elől, és akár helyzetbe is tud kerülni, de hosszan szöktette magát, és a passza sem volt az igazi, mert Kukucka elkapta a labdát.

69. perc:Holly maradt tisztán a tizenhatos vonalánál, kapta is a labdát, amelyet keményen meg is lőtt, Jedlicka viszont bravúrral mentett.

65. perc: Davis szabadrúgása ívelődött a tizenhatoson belülre, elérte még Dimun, de ez a fejes nem volt jó.

54. perc: Letenay kapott sárgát, mert a középpályán szabálytalankodott Ciganiksszal.

49. perc: Lavrincík lőtt jó messziről, a labda éppen Jedlicka ölébe érkezett.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Vége az első félidőnek, vezet a DAC. 0–1

44. perc: Hahn vette észre a jobb oldalon, hogy középen szabadon maradt Ciganiks, aki lőtt is, Kukucka azonban védett.

39. perc: Tucny húzott befelé jobbról, el is lőtte a tizenhatos közeléből, de gyengén.

35. perc: Dimun maradt a földön egy ütközés után a DAC-ból, de némi ápolás után képes volt folytatni a játékot.

31. perc: Egyelőre elég unalmas a találkozó, a DAC a vezetés birtokában nem nagyon erőlködik, a hazaiak pedig nem találják a rést a csallóköziek védelmén.

23. perc: Az utóbbi időben jobbára mezőnyjátékban gyömöszölik egymást a felek.

16. perc: A DAC végezhetett el szögletet, a védők kifejelték a labdát, de csak Davisig, aki azonnal lőtt, de nagyon magasan fölé.

11. perc:Ghali kereste a lehetőséget a tizenhatos bal csücske közeléből, aztán középre emelt. Holly teljesen egyedül maradt középen, a fejese a léc alá tartott, Jedlicka viszont hatalmasat védett, a léc fölé tolta a labdát.

4. perc: GÓÓÓÓL! Vezet a DAC! Vera hozta fel a labdát a jobb oldalon, Veselovskyhoz játszott, aki elfutott vele egészen az alapvonal közeléig, onnan beadott, és a másik oldalon érkező Balic 10 méterről a hálóba lőtt. 0–1

1. perc: Elkezdődött a találkozó. A DAC sárga-kékben, a Trencín tiszta fehérben játszik.

 

A DAC kezdőcsapata:Jedlicka – Vera, Kruzliak, Muhamedbegovic, Davis – Veselovsky, Balic, Dimun, Andzouana, Ciganiks – Hahn J.

A DAC csapatában játszó Schäfer András izomsérülés miatt nem tud pályára lépni, Hahn János viszont a kezdőben kapott helyet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik