Meglepő vereség, a Dunaszerdahely kikapott a Seredtől

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2020.12.02. 15:50
null
Kifizetődő volt a szerediek taktikája, legyőzték a Dunaszerdahelyt (Fotó: Lelkes Ernő)
A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) 12. fordulójából elhalasztott Sered–DAC mérkőzést szerdán pótolták be Aranyosmaróton. A dunaszerdahelyi csapat végig fölényben játszott, ennek ellenére a meccset a 37 szabálytalansággal záró, a 69. perctől kezdve emberhátrányban futballozó szeredi együttes nyerte meg 1–0-ra. A DAC-nak ötös veretlenségi, a Serednek kilences nyeretlenségi sorozata szakadt meg az élvonalban.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
12. FORDULÓ (ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS)

Sered–DAC 1–0 (Morong 47.)
Kiállítva: Lacny (69., Sered)

ÖSSZEFOGLALÓ

Csonttá fagyott, rossz állapotú aranyosmaróti füvön játszotta le a Sered elleni, elhalasztott mérkőzését szerdán a DAC. A pályaválasztó játékosai jószerével csak romboltak az első félidőben, összesen 24-szer szabálytalankodtak, ami óhatatlanul demoralizálta a játszani próbáló vendégeket, talán csak a himnuszuk, a Nélküled pezsdítette volna fel őket.

Kalmár Zsolt szabadrúgásból veszélyeztetett, Danilo Beszkorovajnij a kapufát találta el, a második félidő elején pedig jött a hideg zuhany, a 48. percben Adam Morong megszerezte a vezetést a szeptember óta nyeretlen Serednek. Noha a 68. percben emberelőnybe került a DAC, még egyenlíteni sem tudott, úgyhogy elszalasztotta az esélyt a címvédő Slovan megelőzésére, továbbra is második a tabellán.

„A meccsről nem akarok beszélni... Kétezer-húszban ilyen pályán játszani... És nem ez az egyetlen ilyen minőségű a ligában.Ha Szlovákia minőségi futballt akar látni, minden területen fejlődnie kell. Itt azt mondták, fűtik a pályát, ehhez képest a második félidőre még keményebb lett" fakadt ki a Nemzeti Sportnak Kalmár Zsolt.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

A tabella élén maradt a Slovan, amelynek jobb a gólkülönbsége a dunaszerdahelyi csapatnál.

A DAC-nak ötös veretlenségi, a Serednek kilences nyeretlenségi sorozata szakadt meg a bajnokságban.

90+8. perc: Véget ért a mérkőzés, a Sered nagy meglepetésre 1–0-ra legyőzte a DAC-ot.

90+8. perc: Kalmár lövése után pattant szögletre a labda. A kicsiben elvégzett sarokrúgás után nem alakult ki helyzet.

90+6. perc: A szerediek is változtattak, Busnja le, Duranszki be.

90+5. perc: Storck cserélt, Divkovic helyére Andzouana állt be.

A statisztika szerint ez volt a szerediek 32. szabálytalansága a meccsen…

90+1. perc: Morong rúgta fel Divkovicot, ez is megért egy sárga lapot.

90. perc: Nyolc (!) perc a ráadás.

86. perc: VÉDÉS! Ramírez próbálkozott 19 méterről jobbal, de Yakubu szögletre nyomta a bal felső sarok felé tartó labdát.

84. perc: Cserélt a DAC, Beszkorovajnijt Sharani váltotta.

83. perc: Kalmár lőtt nagyjából 21 méterről, de Yakubu könnyedén védett.

80. perc: Nicolaescu sárgult be, megrúgta a kapujából kirobbanó Yakubut. Ápolni is kell a kapust.

79. perc: Iván sem tudja folytatni, Jureskin állt be a helyére.

79. perc: Iván próbálta megmenteni a labdát az oldalvonalnál, de megcsúszott a fagyos talajon, és elsodorta a partjelzőt is.

77. perc: Meciart hordágyon viszik le a pályáról, Slaninka érkezik a helyére.

76. perc: Nicolaescu küldött meg egy óriási bombát, Meciar fejében azonban elakadt a labda. A szeredi játékos elterül a földön, azonnal ápolni kell. A hordágy is érkezik.

69. perc: Kettős csere a Serednél: Sumsky és Tatransky le, Potoma és Be Bom Gun be.

69. perc: Kezdenek elszabadulni az indulatok! Kalmár annak ellenére is betört a tizenhatoson belülre, hogy a földön maradt egy hazai játékos, majd elesett, a játékvezető nem látott szabálytalanságot, a a szeredi játékosok azonnal nekirontottak a magyar középpályásnak. Egyikük felborította, majd a lendületből érkező Lacny egyszerűen fellökte. Villant is a jogos piros lap, emberhátrányban a Sered!

66. perc: Meciar is besárgult, Divkovicot rúgta fel.

62. perc: Cseréltek a dunaszerdahelyiek, Nebylát Nicolaescu váltotta.

57. perc: Blackman esett el még éppen a tizenhatos vonala előtt, ám a játékvezető szerint feldobta magát, ezért sárga lapot kapott.

51. perc: Busnja a sokadik szabálytalansága után kapott egy sárga lapot. Akárcsak Kalmár, akinél egy kicsit elszakadt a cérna.

50. perc: Majdnem ott a második! Iván jobb oldali szabadrúgása után Lacny csúsztatott, a kapu jobb oldalába tartó labdát azonban Jedlicka oldalra nyomta.

47. perc: GÓL! VEZETÉST SZERZETT A SERED! Iván jobb oldali szöglete után a középen lendületből érkező Adam Morong az öt és felesen belülről a kapu jobb oldalába fejelte a labdát. 1–0

Csere egyik oldalon sem történt a szünetben.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

A szerediek nem riadnak vissza attól sem, hogy szabálytalanul állítsák meg a dunaszerdahelyieket: az első félidőben összesen 24-szer (!) szabálytalankodtak.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Nincs hosszabbítás, véget ért az első félidő.

44. perc: Kalmár szabadrúgása után Yakubu húzta le a labdát.

35. perc: Nebyla esett el a szerediek tizenhatosán belül egy becsúszó védő mellett, a játékvezető szerint azonban nem történt szabálytalanság.

29. perc: Lehetőség! Nebyla egy remek csel után került lövő helyzetbe, ballábas kísérlete után azonban Yakubu nagy nehezen megfogta a labdát.

27. perc: KAPUFA! Kalmár jobboldali szabadrúgása után Beszkorovajnij csúsztatta meg a labdát, amely a jobb oldali kapufáról kifelé pattant, majd a szerediek eltakarították a tizenhatoson belülről.

20. perc: VÉDÉS! Kalmár nagyjából 25 méterről küldött kapura egy szabadrúgást, a jobb alsó sarokba tartó labda a kapus előtt megpattant, ám Yakubu végül szögletre mentett.

16. perc: Egy bal oldali szöglet után Yakubu fogta meg a labdát másodjára.

12. perc: Kalmár szabadrúgása után Ramírez fejelte vissza a labdát, amelyet Balic elől Yakubu szedett össze.

11. perc: Ba csúszott oda Ramíreznek a bal oldalon. A dunaszerdahelyiek szerint ez egy lapot is megért volna, a szerediek szerint labda volt, szabadrúgást sem kellett volna ítélni.

7. perc: Hazai helyzet! Busnja bal oldali lapos beadása után Iván állítgatás nélkül ballal, 13 méterről lőtt, de nem találta el a kaput.

1. perc: Balic indítása után Ba tisztázott fejjel a beinduló Divkovic elől.

Kőkemény a pálya, szinte hallani lehet a cipők kopogását.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

Sárga-kékben a dunaszerdahelyiek, piros-fehér csíkos mezben a szerediek.

A DAC kezdőcsapata: Jedlicka – C. Blackman, J. Müller, Beszkorovajnij, Davis – Nebyla, Schäfer, Balic – Divkovic, E. Ramírez, Kalmár. Vezetőedző: Bernd Storck

A Sered kezdőcsapata: Yakubu – Morong, Michalík, Ba, Meciar – Adekuoroy, Tatransky – Iván, Sumsky, Busnja – Lacny. Vezetőedző: Lérant Péter

A mérkőzés játékvezetője Peter Ziemba lesz.

A Sered kilencmérkőzéses nyeretlenségi szériában van, míg a DAC a legutóbbi öt meccsén veretlen maradt a bajnokságban.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Sered–DAC mérkőzés a Fortuna Ligában. Tartsanak velünk!

Aranyosmaróton kissé fagyos a pálya
Aranyosmaróton kissé fagyos a pálya

ELŐZMÉNYEK

Ha a DAC szerdán hozza a Sered elleni elhalasztott meccset, akkor a Fortuna Ligában ismét az élre ugrik és hárompontos előnye lesz a Slovan előtt.

„Jaj, hol van már az anyári hatgólos hazai győztes meccsünk a Sered ellen. Az volt az új idény első találkozója, remek pályán, jó időben, szurkolóink előtt játszottunk. Most egész más ahelyzet. Idegenben, hidegben, nézők nélkül és nem alegjobb minőségű talajon lépünk pályára. De ez nem számít. Mi győzni megyünk Aranyosmarótra– mondta aNemzeti Sportnak adunaszerdahelyi csapat egyik kulcsjátékosa,Schäfer András.Ahazaiak legutóbb szeptemberben győztek. Tuti maximálisan odateszik magukat. Meg azért is, mert aFortuna ligában mindenki abajnokság legjobb csapatát, a DAC-ot akarja legyőzni. Darálós, kemény meccs lesz, amelyet be kell húznunk. Ez is nagyon fontos találkozó lesz, melyen nem szabad pontokat veszteni. Ilyenek adöntő meccsek. Ha ezeken nem győzünk, akkor anagycsapatok elleni sikerek nem sokat érnek. Aranyosmaróton próbáljuk játszani asaját játékunkat és bízunk asikerbe.“

Log into Facebook

ASered elleni meccsen egy új idénybéli rekordot is felállíthat aDAC. Martin Jedlicka kapus 334 perce nem kapott gólt. Már csak 12 perc hiányzik, hogy ő legyen aFortuna ligában aleghosszabb ideje kapott gól nélküli legjobb kapus. Ebben fontos szerepe van Schäfer Andrásnak is, akinek az utóbbi meccseken megváltozott apozíciója acsapatban és remekül teljesít.

Hátrébb kerültem, közvetlenül avédők előtt játszom. Nagyon jól érzem magam ebben aszerepkörben. Azon kívül, hogy az ellenfél támadásainak amegszűrése és labdaszerzés afeladatom, az irányításban, a támadásaink felépítésében is szerepet vállalok“– mondta Schäfer András, aki rendre győztesen kerül ki aközelharcokból. Az utóbbi két sikeres idegenbeli találkozón összesen 19 labdát szerzett.

A DAC megnyerte az előző öt meccsét az aranyosmaróti stadionban, ahol Kalmár Zsolt eddig négyszer lépett pályára és öt gólt szerzett. Ha ma is sikeres lenne, akkor meglenne a magyar válogatott játékos idénybeli 10. gólja.

Kalmár Zsolték a Sered vendégeként Aranyosmaróton lépnek pályára (Fotó: Lelkes Erő, archív)
Kalmár Zsolték a Sered vendégeként Aranyosmaróton lépnek pályára (Fotó: Lelkes Erő, archív)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik