Nem hozott gólt a DAC nagyszombati vendégjátéka

Vágólapra másolva!
2022.04.30. 17:50
null
Szánthó Regő ezúttal is a kezdőben kapott helyet a dunaszerdahelyieknél (Fotó: Lelkes Ernő)
A DAC gól nélküli döntetlent játszott a Szered ellen idegenben a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) rájátszásának 8. fordulójában, szombaton. A dunaszerdahelyi magyar játékosok közül Veszelinov Dániel, Szánthó Regő és Balogh Norbert is a kezdőcsapatban kapott helyet.    

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
RÁJÁTSZÁS, 8. FORDULÓ

Sered–DAC 0–0
Nagyszombat, City Aréna, 202 néző. Vezette: M. Dohal
Szered: Chudy – Todorski, R. Días, Sulek, Popovics – Potoma, D. Iglesias, Fábry (Radic, 77.) – Hasa (Kostal, a szünetben), Cobnan (Mateus, 81.), Yao (Sanusi, 90+1.) . Vezetőedző: Juraj Jarabek
DAC: Veszelinov – Kruzliak, Nije, Brunetti – Pinto, Dimun, Szánthó (Andzouana, a szünetben), Cigankis – Verlinden (Moumou, 88.), Krsztovics (Zuberu, 61.), Balogh N. (Andrezinho, 77.). Vezetőedző: Joao Janeiro

ÖSSZEFOGLALÓ

A Dunaszerdahely a Fortuna Liga rájátszásának 8. fordulójában a nagyszombati stadionban 0–0-s döntetlent ért el. Ez volt a DAC 600. találkozója a szlovák élvonalban. A megszerzett pont azt jelenti, hogy a sárga-kékek a negyedik helyen végeznek, és az Európa-konferencialigába való kijutásért zajló playoff küzdelmeiben a legelőnyösebb helyről vágnak neki.

Az aktuális idényben a Dunaszerdahely a mai napig két csapatot nem győzött le. Az egyik a Spartak Trnava, a másik az SKF Sered. Érdekesség, mindketten a City Arénában, az Anton Malatinský stadionban fogadják az ellenfeleiket.

Egy kivétellel, a beteg Nebyla helyett Dimun játszott, Joao Janiero mester a múlt heti, Slovan elleni győztes találkozón diadalmaskodó kezdőcsapatot küldte a pályára. Baloghék ott folytatták, ahol a Slovan ellen abbahagyták. Már a hetedeik percben három góllal vezethettek volna. Előbb Szánthó, majd Balogh hagyott ki nagy helyzetet. Ezután Verlinden közeli lövését védte Chud kapus.

Ezután a kijött a szorításból a Szered, de komolyabb helyzetet nem tudott kidolgozni. Az egyetlen kapura tartó lövést közvetlenül a szünet előtt a volt DAC-játékos Fábry eresztette meg, de Veszelinov biztosan fogta a labdát.

Jelen lévő 202 néző közül azok jártak jól, akik a második félidő első negyedóráját a büfében töltötték. Lassúság, pontatlanság, körülményesség jellemezte a játékot. Ezután Balogh lövése, majd Sharani próbálkozása ébresztette fel egy kis időre a szurkolókat. Majd folytatódott az unalmas, gyenge játék. A 87. percben Veszelinov bravúrja kellett, hogy ne kapjon ki a DAC.

A dunaszerdahelyieknél Veszelinov Dániel végigvédte a találkozót, Balogh Norbert a 77. percig játszott, Szánthó Regőt az első félidő után lecserélte Janeiro mester, míg Kalmár Zsolt, Szenderi Ákos és Hahn János sérült.

PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MECCSNEK!

90+1. perc: Sanusi állt be Yao helyére a Szerednél.

Három perc a ráadás.

88. perc: Moumou állt be Verlinden helyére a dunaszerdahelyieknél.

87. perc: Kis híján megszerezte a vezetést a Szered, de Veszelinov védésével marad a 0–0-s állás.

81. perc: Mateus állt be a Szerednél Cobnan helyére.

77. perc: A hazaiaknál Radic jött be Fábry helyett, a DAC-nál Andrezinho váltotta Balogh Norbertet.

73. perc: Közel hetven percig egy – pályán lévő – játékos sem kapott sárga lapot, most gyorsan ketten is. Ezúttal Kostal a hazaiaktól.

70. perc: Pinto gyűjtött be egy sárga lapot.

66. perc: Andzouana, Balogh, majd végül Sharani került helyzetbe a Szered kapuja előtt, de egyikük sem tudott betalálni.

63. perc: Krsztovics lement, majd kapott egy sárga lapot, amiért nem a lehető legrövidebb úton hagyta el a pályát.

61. perc: Sharani állt be Krsztovics helyére a DAC-nál.

Ezúttal is a DAC kezdett aktívabban, s el is jut helyzetecskékig, de a végén mindig jön egy hiba, vagy közbeszól a nagyszombatiak védelme.

A szünetben mindkét oldalon történt változás: a Szerednél Kostal váltotta Hasát, a DAC-nál Andzouana jött be Szánthó Regő helyére.

47. perc: Suleket ápolni kell, áll a játék.

ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK JÁTÉKRÉSZ!

FÉLIDŐ!

Egy perc a ráadás!

43. perc: Fábry lövése után Veszelinovnak kellett védenie, de ez a próbálkozás nem jelentett gondot a magyar kapusnak.

38. perc: Szöglettel jöhetett a DAC, Krsztovics pedig fejelhetett – meg is tette, mellé.

Összesen 58 DAC-szurkoló utazott el idegenbe a csapattal.

35. perc: Krsztovics és Balogh összjátéka után Verlinden kapott labdát, a bal alsót nézte ki magának, lőtt, de Chudy ismét védeni tudott. Ez bizony gólhelyzet volt.

32. perc:
Nije úgy gondolta, megpróbálkozik egy távoli lövéssel – jócskán mellé szállt.

31. perc: Egy szöglet után Sulek került helyzetbe, kapásból lőtt, de pontatlan volt a próbálkozása.

25. perc: Magyaros összjáték (lett volna) – Szánthó ugratta ki hoszzan Baloghot, a Slovan ellen betaláló csatár azonban nem érte el a labdát.

18. perc: Sulek lőtt a tizenhatos vonaláról, de fölé szállt a próbálkozása.

A DAC kezdett jobban, de az első tíz perc után kiegyenlített lett a játék.

14. perc: Most a Szered került helyzetbe – Hasa gurított a jobb kapufa mellé.

A három nagy helyzet óta kicsit szürkébb a DAC támadójátéka, míg a hazaiak szinte egyáltalán nem veszélyeztetik a dunaszerdahelyiek kapuját.

7. perc: Verlinden is helyzetbe került! Szánthó Regő adott jó passzt a DAC szélsőjének, aki a kaput is eltalálta, de Chudy védett.

6. perc: Újabb ziccer adódott a DAC előtt – Pinto passza után Balogh került nagy helyzetbe, de mellé lőtt.

2. perc: Hatalmas lehetőség maradt ki rögtön a meccs elején! Pinto adott be a labdát jobbról, majd Szánthó Regő fejelhetett szabadon, de mellé ment a próbálkozása.

A vendégszurkolók

Fotó: Duducz Tibor
Fotó: Duducz Tibor

Nagyjából 200-an foglalnak helyet a nagyszombati City Arénában – ebből kb. hatvanan DAC-szurkolók.

ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

ELŐZMÉNYEK

Remek élményen vannak túl a dunaszerdahelyi játékosok, hiszen a DAC az előző fordulóban 2–0-ra legyőzte otthon, a Mol Arénában a már bajnok Slovan Bratislavát. A mérkőzésen remekeltek a magyar játékosok: Balogh Norbert betalált, Veszelinov Dániel pedig hatalmas védéseket mutatott be.

A DAC jelenleg a negyedik a tabellán, 9 ponttal lemaradva az aktuális ellenfél, a Szered mögött. A bajnokságból még három forduló van hátra, a végén pedig az egymás elleni mérleg rangsorol, a Dunaszerdahelyi AC pedig ebben az idényben már kétszer kikapott a nagyszombatiaktól.

Idegenben nincs jó formában a DAC: Joao Janeiro együttese a legutóbbi öt meccsén háromszor kikapott, kétszer pedig döntetlent játszott csak vendégként.

KÖSZÖNTJÜK ÖNÖKET A SERED–DAC LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik