Meglepő, egygólos vereséget szenvedett a DAC a Szered ellen

Vágólapra másolva!
2021.08.08. 19:52
null
Schäfer András ezúttal is kezdőként lépett pályára a DAC-ban (Fotó: Lelkes Ernő)
A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) harmadik fordulójában a DAC 1–0-ra kikapott idegenben a Szeredtől. A magyar válogatott Schäfer András végigjátszotta a mérkőzést.

 

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
3. FORDULÓ
SERED–DAC 1–0
(0–0)
Nagyszombat, City Aréna, 140 néző. Vezette: M. Ocenas
Sered: Ilijev – Radic (Potoma, 76.), Jureskin, Gataric, Popovics (Macuha, 76.) – Hucko, Hurtado, Morong (Katunsky, 85.), Kadlec – Días, Hasa (Michalik, 90.). Vezetőedző: Juraj Jarábek
DAC: Jedlicka – Kruzliak, Beszkorovajnij, Brunetti – Vera (Moumou, 58.), Balic (Veselovsky, 84.), Nije (Rimarenko, 58.), Schäfer, Ciganiks – Divkovic (Zuberu, 84.), Taiwo (Nicolaescu, 71.). Vezetőedző: Németh Antal
Gólszerző: Morong (62.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Szlovákiában érvényben lévő egészségügyi szabályozások alapján a nagyszombati stadionban akár kilencezer hazai néző is lehetett volna, de a Szered ideiglenes hazai létesítményének lelátójára csak 140-en váltottak jegyet. Más lett volna helyzet, ha dunaszerdahelyi szurkolók is jelen lehettek volna, de a vendégdrukkerek nem utazhatnak a csapatukkal – szintén a szabályozások miatt.

Az idény eddigi két bajnokiján mindig a DAC kapta az első gólt, s ez ezúttal már majdnem a 35. másodpercben megtörtént – ekkor veszélyeztetett először a Szered. Ezután a vendégek magukhoz ragadták a kezdeményezést, nagy fölényben játszottak, állandóan a hazaiak térfelén folyt a játék. A magyar válogatott Schäfer András is közel járt, hogy ismét betaláljon, miután a vendégek kapusa, Ilijev rosszul jött ki kapujából, de végül ebből sem lett gólt.

Nemsokára Divkovic bombáját védte a szeredi hálóőr, aki a Premier League-ben szereplő Arsenaltól jött kölcsönjátékra. Fél óra játék után már ő is verve volt, de Taiwo ordító helyzetben a kapu mellé fejelte a labdát. A szünet előtt eleredt az eső és kijött a sündisznóállásból a Szered, játékosai pár lövést is megeresztettek, de Jedlicka a helyén volt.

Rögtön a fordulás után Schäfer adott pazar labdát Verának, de az argentin addig totojázott, míg beérték őt a hazai védők. A 62. percben büntetett a Szered, Morong 18 méteres lövése a kapuban kötött ki (1–0).

A középkezdés után Rymarenko egyenlíthetett volna, de a kapu fölé emelte a labdát. A vendégek játékából hiányzott az elképzelés, az átütő erő, elképzelés nélkül rugdosták a labdát a tizenhatosba, így maradt az egygólos hazai győzelem.

 

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: vége a mérkőzésnek! Szered–DAC 1–0.

90. perc: három perc lesz a ráadás, ennyi ideje van egyenlíteni a DAC-nak.

90. perc: Michalik is beáll a szerediekhez – Hasa hagyja el a pályát. Ez a csere már időhúzásnak sem utolsó.

87. perc: Jedlicka buzdítja a társakat, hogy menjenek előre. Próbálkozik a DAC, de egyre kevesebbszer jut el a Szereda kapujáig és nem tudott igazán veszélyes lehetőséges kialakítani.

85. perc: Katunsky jött be hazai oldalon a gólszerző Morong helyére.

84. perc: Németh Antal ismét kettőt cserélt, Veselovsky és Zuberu állt be Balic és Divkovic helyett.

82. perc: hosszú idő után veszélyeztetett ismét a DAC – Kruzliak passzolt Rimarenkónak, ő pedig 12 méterről lőhetett, de nem talált kaput.

7

6. perc: Machuca és Potoma állt be csereként a hazaiakhoz Popovics és Radic helyére.

74. perc: a DAC beadással próbálkozott, a Szereda védője pedig látszólag kézzel ért bele a labdába, de a VAR nem lépett közbe, így mehet tovább a játék.

72. perc: immár négy sárga lapos játékosa van a DAC-nak – Beszkorovajnijt is figyelmeztette a játékvezető. Az ukrán védő egy kontrát állított meg, még időben.

72. perc: a helyszíni műsorközlő tudatta a pontos nézőszámot, ami 140 fő.

71. perc: Nicolaescu állt be Taiwo helyére a dunaszerdahelyieknél.

66. perc: az előbbi esetet követően Hasa és Balic is sárga lapos figyelmeztetést kapott.

65. perc: Hasa szabálytalankodott, Balic volt az áldozat. Utóbbi elvesztette hidegvérét és utánarúgott a szeredi játékosnak. A VAR vizsgálta az esetet, de végül nem adott piros lapot.

62. perc: Vezetést szerzett a Szered, 1–0! A hazaiak beadására Morong érkezett, 18 méterről pedig kíméletlenül a kapuba lőtt – Jedlicka nem is mozdult rá.

58. perc: kettős csere a DAC-nál – Moumou és Rimarenko állt be Vera és Nije helyére.

56. perc: ezúttal kontrával próbálkozott a DAC – Nije adott indította egy remek passzal Divkovicot, majd ő adhatta be a labdát, de a Szered védője szögletre mentett.

53. perc: ezúttal Ciganiks iramodott meg a szélen, de beadása pontatlan volt. A DAC sokszor tudja eljuttatni a labdát a tizenhatos közelébe, ott azonban sorra rossz döntéseket hoz.

49. perc: a Szeredának is van már sárga lapos játékoa – Popovicsot figyelmezteti a játékvezető.

48. perc: Schäfer adott egy pazar passzt Verának, aki már ekkora helyzetben volt, de cselezni kezdett, majd leszerelték, így nem lett belőle ziccer.

46. perc: elkezdődött a második félidő!

45+3. perc: végül majdnem három perc lett belőle, de aztán megszólalt Ocenas játékvezető sípja – vége az első félidőnek. Az állás 0–0.

45. perc: két perc lesz a hosszabbítás az első játékrész végén.

42. perc: zavar a dunaszerdahelyiek védelmében – előbb Jureskin próbálkozott egy kaput el nem találó lövéssel, majd a következő támadásnál Gataric elé pattant a labda, kinek lövését Jedlicka magabiztosan hárította.

40. perc: a DAC támadója, a horvát Divkovic is begyűjt egy sárgát, még az első félidőben.

38. perc: a Szered játékosa, Kadlec adhatta be a labdát a tizenhatoson belülről, de Beszkorovajnij odaért és szögletre mentett.

37. perc: a meccs első sárga lapját a DAC középpályása, Vera gyűjti be.

31. perc: egyre közelebb a gólhoz a dunaszerdahelyiek – ezúttal Divkovic adott remek passzt sarokkal Balicnak, aki lőni tudott, de a kaput nem találta el.

26. perc: Balic adta be a labdát, ezúttal pedig el is jutott Taiwohoz, aki csak pár centiméterrel ugyan, de fölé bólintott.

23. perc: túl vagyunk az első féldiő felén. A DAC jóval aktívabb, mezőnyfölényben játszik és a kapura is veszélyesebb, de a Szeredának is volt már pár próbálkozása.

22. perc: Nije próbálkozott meg egy lövéssel, nagyjából 20 méterről, de a vendégek középpályása nem volt elég pontos és nem talált kaput.

19. perc: a hazaiak középpályása, Jureskin próbálkozott egy beadással, ami elérte Hasát, ő azonban fölé fejelte a labdát.

17. perc: a jó hangulatot biztosan nem lehet kiemelni – a Szereda ebben az idényben Nagyszombatban játssza a bajnoki mérkőzéseit, s a legutóbbi hazai bajnokijukon is csak 120 néző volt, ezúttal sem lehet sokkal több.

12. perc: Brunetti ívelte be a labdát tökéletes ütemben a tizenhatoson belülre, Taiwo pedig tisztán fejelhetett volna, de a Szereda védője, Hurtado még éppen időben ért oda és tisztázott.

9. perc: megvan a DAC első kaput eltalálü lövése – Divkovic került helyzetbe a tizenhatoson belül, majd szépen tekert a hosszú sarok irányába, de a hazaiak kapusa, Ilijev védeni tudott.

8. perc: Nije hozhatta volna ziccerbe Ciganiks-t egy jó indítással, de átadása túl hosszú lett, így nem lett belőle helyzet.

1. perc: első támadása után máris lövéssel próbálkozott a Szereda, de a kísérlet jócskán elkerülte a kaput. A mérkőzés egyébként egy pár perccel később kezdődött a tervezetnél, mert a játékvezetők lyukat találtak az egyik kapu hálójában – orvosolták a problémát.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés! A hazai csapat piros-fehérben, a DAC a megszokott, sárga-kék szerelésében futott ki a pályára.

ELŐZMÉNYEK

A Szered Nagyszombatban játssza a hazai mérkőzéseit ebben az idényben. A legutóbbi otthoni bajnokijukon összesen 120 néző volt jelen.

Kezdődik a Szereda–DAC bajnoki (Fotó: Duducz Tibor)
Kezdődik a Szereda–DAC bajnoki (Fotó: Duducz Tibor)

A DAC ezen a héten szerződtette a lengyel élvonalbeli Cracoviától Milan Dimunt, a 24 esztendős szlovák védekező középpályás pedig már a Szered elleni bajnokin bemutatkozhat.

„Jót tett a csapatnak a Liptószentmiklós legyőzése – mondta a Nemzeti Sportnak a dunaszerdahelyi együttest irányító Németh Antal.– Mivel a múlt héten kiestünk az Európa-konferencialiga-selejtezőben, az elmúlt napokban kizárólag a Szered elleni bajnokira figyeltünk. Örülünk, hogy a jó minőségű nagyszombati pályán futballozhatunk, mert érvényesülhet a kombinatív játékunk. Noha a szerediek két vereséggel állnak a tabellán, nehéz meccsre számítok, remélem, megfelelő lesz a helyzetkihasználásunk és besöpörjük a három pontot.”

Két elvesztett meccs a szerb Partizan Beograd elleni párharcban az Európa-konferencialiga-selejtezőben, vereség a Nagymihály elleni bajnoki nyitányon nem indult jól a DAC-nak a 2021–2022-es futballidény. A dunaszerdahelyi csapat az előző fordulóban aztán legyűrte a Liptószentmiklóst hazai pályán, ezúttal pedig a Szered lesz az ellenfele, idegenben.

ÜDVÖZÖLJÜK OLVASÓINKAT A SERED–DAC MÉRKŐZÉS ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik