Győzni tudott a Rózsahegy otthonában a DAC

Vágólapra másolva!
2021.09.18. 17:55
null
Fotó: Lelkes Ernő
A Fortuna Liga 8. fordulójában a Dunaszerdahely 2–1-re győzött Rózsahegyen.


SZLOVÁK FORTUNA LIGA
8. FORDULÓ
Rózsahegy (Ruzomberok)–DAC 1–2 (0–1)
Rózsahegy,
Stadión pod Cebraťom, 785 néző. Vezette: Presinsky
Rózsahegy:
Krajcírik – Fabis, Maslo, Mojzis, Madlenák – Luterán (Zsigmund, 62.), Kochan (Brenkus, 86.) – Rymarenko, Takác (T. Kosztadinov, 82.), Regáli – Gerec. Vezetőedző: Peter Struhar
DAC:
Jedlicka – Blackman, Brunetti, Beszkorovajni, E. Davis – Schäfer, Dimun – Andzouana (S. Njie, 63.), Hahn J. (Ciganiks, 63.), Lamkel Zé (Szendrei Á., 81.) – Sharani (Krsztovics, a szünetben, Muhamedbegovic, 90+1.). Vezetőedző: Németh Antal
Gólszerző:
Maslo (67.), ill. Andzouana (13.), Lamkel Zé (64.)

Adunaszerdahelyi mester, Németh Antal amúlt heti, Slovan elleni összecsapáshoz képest csak egy helyen változtatott, először jelölte akezdőcsapatba Hahn Jánost. Rögtön ameccs elején már zörgött ahazai bal kapufa, mégpedig arózsahegyi csapatkapitány Maslo szerencsétlen felszabadítása után. Csak öt perc telt el az összecsapásból, amikor aDAC már anegyedik szögletét rúgta.

Az ötödik után jött is amegérdemelt vezetés. Hahn szöglete után, Lamkel Zé nem alegjobban találta el alabdát, de akipattanót Andzouana annál jobban. Tizennégy méterről kapásból kilőtte abal sarkot.

Ezután Hahn kapott labdát, ugyan nehéz helyzetben volt, de sikerült lőnie, a labda akapu fölé szállt. „Játszik aDAC!“ skandálta aszázfős dunaszerdahelyi szurkolósereg, amely szinte hazai környezetet biztosított akedvenceiknek.

Pörgős volt ameccs. Technikásabban, kombinatívan futballozott avendégcsapat, míg ahazaiak az egyszerű, angolos focit választották.

Az egyik oldalon Sharani, Lamkel Zé, míg amásikon Regáli és Madlenák hagyott ki helyzeteket. Rögtön a fordulás után Schäfer András lábában volt a vendégek második gólja, de öt méterről a kapu mellé lőtt. Ezután forró pillanatokat éltek át a vendégek, de a gól a másik oldalon született. A 64. percben, amikor Lamkel Zé megmutatta klasszisát, egyéni akció után az első gólját szerezte a DAC-ban. Szinte az ellenakcióból Maslo szépített.

A 83. percben Szendrei Ákos személyében újabb magyar játékos mutatkozott be a DAC-ban. Nem sokkal a becserélése után a lapos lövése csak centikkel zúgott el a jobb kapufa mellett.

PERCRŐL PERCRE




90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!


90+1. perc
A csere cseréje, szélső helyett védő, Ahmed Muhamedbegovic be, Krsztovics le.

Három perc a ráadás!

88. perc Szendrei ront kísértetiesen hasonló helyzetből, helyzetben a másik kapu előtt!

87. perc Kosztadinov betör a tizenhatosra balról, majd az ötös elől jobbal a hosszú sarok mellé lő!

86. perc Adam Brenkus be, Kochan le. Motorcsere.

785 a hivatalos nézőszám, 100 a szerdahelyi drukker közülük.

82. perc Az északmacedón Kosztadinov távoli lövése kapuscsemege.

81. perc Szendrei Ákos be, Zé le.

Fotó: Duducz Tibor
Fotó: Duducz Tibor



78. perc César Blackman kap sárga lapot, hátulról odarúgott Regálinak.

76. perc Alakul a hangulat, Zé és Krajcírik kapus kakaskodik egy jót, de folytatása és büntetése nincs az ügynek.

74. perc Megindul Krsztovics, de lefutja őt még a 16-os előtt Maslo, Schäfer éles szögből lő kapura nem sokkal később, majd Dimun mutat be fontos mentést a kapura törő Regáli előtt.

71. perc Gerec jó passzát Kochan középről, jobbal, 22-ről jócskán a léc fölé vágja.

67. PERC ITT A SZÉPÍTÉS, egy szabadrúgás a lécről JAN MASLO elé pattan, aki pár lépésről a kapuba talál. 1–2!

Fotó: Lelkes Ernő
Fotó: Lelkes Ernő

64. PERC NULLA KETTŐ, LAMKEL ZÉ kap jó indítást a balon, kapura tör hosszas vágtával, elfekteti Mojzist, majd jobbal a jobb alsóba lő. 0–2!

63. perc Hahnt Andrejs Ciganiks, Andzouanát Clinton Njie váltja, a hazai oldalon Takác le, Tihomir Kosztadinov be, Luterán le, Marek Zsigmund be.

60. perc EZ SINCS BENT, Takác balról jobbal középre ad, laposan, az érkező Mojzis az ötös elők kapura tolja a labdát, amely a jobb alsó mellé megy, holott a hazai balbekk, Madlenák is beleér még!

58. perc Zé lő jobbal a léc fölé 17-ről, kissé balról.

55. perc Jedlicka ismét kifog Takácon, védi a hazai karmester közeli próbálkozását! Gerec passzolt Takáchoz, a kapus meg hatalmas vetődéssel mentett.

52. perc Zé kap majdnem jó passzt a szünetben beállt Krsztovicstól, de a labdaszerzés nagyon jó, az indítás már nem annyira.

50. perc MELLÉ, Davis ad be balról, az érkező Schäfer a bal sarok mellé lő kecsegtető helyzetből! Öt méterről!

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Sharaninak nem igazán ment ma, Nikola Krsztovics váltja.

Rymarenko nem véletlenül ilyen aktív: a DAC kölcsönjátékosa.

Fotó: Lelkes Ernő
Fotó: Lelkes Ernő

E párharc legjob góllövői:
Léonard Kweuke 4
Erik Pacinda 4
Milos Lacny 4
Tomas Dubek 4
Eric Ramírez 3

A hazaiak nagy hiányzója Tomas Bobcek, a vendégektől Brahim Moumou, Dominik Kruzliak, Andrija Balic és Kalmár Zsolt maródi.

45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+2. perc Gerec beadását kiüti Jedlicka, de nem a legjobb helyre, de javít, amikor védi Maslo ötös előtti lövését.

44. perc Maslo és Sharani összefejel, ápolás itt, és ápolás ott. Egy perc a ráadás!

Ismerős a neve? A hazaiak mestere 2010 és 2011 között Nyíregyházán futballozott. De a DAC-ban és a Slovanban is megfordult.

42. perc Andzouana megindul egy megszerzett labdával, Zét futtatja, a labdát vissza azonban hiába várja.

41. perc Mladenák és Rymarenko passzolgatása után Takác lő jobbal 21-ről jócskán a léc fölé, középről.

36. perc Hahn balról érkező lapos passzával Zé megcsinál egy cselt, majd a 16-osra belépve ballal feladja a labdát a hazai kapusnak.

34. perc Veszélyes hazai támadás, Rymarenko kap jó passzt Gerectől, de ismét Schäfer lép közbe.

32. perc KIMARAD, Brunetti nem figyel, nagyon nem figyel, egyedül mehet kapura Regéli, de végül nem tud túljárni Jedlicka eszén!

Sharani talán beleért fejjel, de mellé így is.

30. perc Rymarenko veszélyes beadása Schäferé végül, Takác beívelése Beszkorovajnié, majd Hahn és Sharani együttes erővel sem éri el Blackman ballábas, balról érkező beadását.

28. perc Fabis emel okosan az ötös és a nagy lendülettel érkező ék, Gerec elé, de rossz az átvétel, oda a helyzet.

Zé egyébként tegnap volt éppen 25 éves.

A Rózsahegy egyúttal a bajnokság döntetlenkirálya, hiszen hat meccsükből öt is pontosztozkodással végződött. Odahaza is érdekes mérleggel rendelkeznek: mindhárom találkozójuk 0:0-s döntetlennel zárult – írja a DAC honlapja.

53 százalékban a DAC-é a labda, két lövés a kapura ott, egy itt.

18. perc Schäfer jelentkezik egy fontos mentéssel, ellöki a kontrázó Rymarenkót, szabadrúgás, majd a gólszerző jobb oldali beadását Hahn jobbal középtávolról a léc fölé vágja.

BŐVEBBEN ITT!

A LEGÉRTÉKESEBB. A sajtóinformációk alapján különös játékos Lamkel Zé: körülötte mindig történik valami. Vagy a pályán, vagy azon kívül. Télen úgy szerette volna kikényszeríteni az átlépést a Panathinaikoszba, ahol akkor a volt edzője Bölöni László volt a mester, hogy az Antwerpen fő ellenlábasa, az Anderlecht mezében érkezett az edzésre. Ezért a tartalékcsapatba száműzte őt a belga csapat vezetősége. A kameruni válogatott később bocsánatot kért a cselekedetéjért, majd az utolsó tizenhárom fordulóban a pályán remekelt. Hét gólt szerzett és további három gólpassza is volt.

16. perc Blackman és Regáli összerúg, utóbbi húzza a rövidebbet, szabadrúgás. Takác ad be balról, a labda a bal alsó mellé hullik, de a kapu előtt majdnem elérte azt fejjel Gerec!

13. PERC ITT A GÓL, VEZET A DAC! Hahn jobb oldali szögletét mentik a védők Zé elől, mert rossz a támadó fejese, de éppen YHOAN ANDZOUANA elé pattan a labda, aki a kapu bal sarkába lövi azt. 13 méterről: 0–1!

8. perc Sharanit felvágják, majd Blackman indul meg a balon, de elnyomják.

5. perc Öt perc, négy DAC-szöglet, de egyik sem az igazi.

2. perc MAJDNEM ÖNGÓLLAL, Zé emel a hazai ötös elé, a labdát Andzouana próbálja fejjel a kapuba juttatni, pontatlan a próbálkozás, de Maslo majdnem a jobb sarokba ment véletlenül!

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak narancssárga-fekete mezben és fekete nadrágban, a vendégek sárga mezben és kék nadrágban.

Fotó: Duducz Tibor
Fotó: Duducz Tibor

A szlovák Fortuna Liga hivatalos honlapja kihirdette a hétvégi, 7. forduló legjobb kezdőcsapatát, amelyben a Dunaszerdahely magyar válogatott játékosa, Schäfer András is helyet kapott.

– Az átigazolási időszak hajrájában a klub szerződtette a kameruni Didier Lamken Zét, aki a Fortuna Liga legértékesebb játékosa lett. Hogyan sikerült megszerezni?
– Úgy értesültem, nem tudott a belga Antwerpből a portugál Boavistába igazolni. Ekkor beszéltem Bölöni Lászlóval, aki két évig az edzője volt, s azt tanácsolta, ha tudjuk, igazoljuk át. Sikerült. Itt, Dunaszerdahelyen minden adva van ahhoz, hogy bizonyítsa, nagyon jó játékos. Az első napok után elmondhatom, kifejezetten jól érzi magát nálunk. Már a múlt hét végi, Slovan ellen rangadón lehetett látni, kitűnő labdarúgó.

Fotó: Duducz Tibor
Fotó: Duducz Tibor

– Összességében hogyan értékeli a DAC nyári átigazolási időszakát?
– A távozókért kapott pénzt az átigazolásokba fektettük, minőségi labdarúgókkal erősödtünk, úgy gondolom, hogy egyesületünk történetében a jelenlegi keret a legerősebb.

– Az együttes hét forduló után viszont csak hatodik a Fortuna Ligában. Biztos Németh Antal vezetőedző helye a kispadon?
– A nyáron nehéz helyzetben voltunk, nagy nyomás nehezedett a csapatra. Nem ott tartunk, ahol szeretnénk, mindenki hibázott, így Németh Antal is, de immár jó úton járunk. Korábban rendre az aktuális edző vitte el a balhét egy-egy rossz időszakért, ami nem helyes, mert a játékosoknak is felelősséget kell vállalniuk a kudarcért. Támogatjuk Antal munkáját, adunk időt a bizonyításra. Vele mindent meg tudunk beszélni nyíltan, ami rendkívül fontos.

– Marad Világi Oszkár a klub többségi tulajdonosa?
– Természetesen. Szó sincs tulajdonosváltásról. Nagyot alkottunk az elmúlt hét évben, és dolgozunk tovább, itt maradunk.

– A nyáron az Európa-konferencialiga selejtezőjében indult a DAC, s már az első párharcát elveszítette, oda-vissza kikapott a szerb Partizantól. Hogyan élte meg?
– Az adott körülményekhez képest jól sikerült a felkészülés, de nem alakult még ki a keretünk. Nagy nyomás volt rajtunk. Közben elkezdődött a bajnokság, ráadásul az is döcögősen, tudtuk, hogy cselekednünk kell. Mindenkivel beszéltem, edzőkkel, játékosokkal. Tudni akartam, szeretnének-e a DAC-ban játszani. Mi ugyanis csak akkor lehetünk eredményesek, ha igazi csapatot alkotunk. Tudtuk, hogy meg kell erősítenünk a keretet, amelyből meghatározó labdarúgók távoztak, Kalmár Zsolt pedig hosszú időre kidőlt. Szükségünk volt gólszerző futballistákra, így bukkantunk rá a paksi Hahn Jánosra, az előző magyar bajnoki idény gólkirályára; örülünk, hogy megszereztük, és ő is örül, hogy itt játszhat. Érkezett még Nikola Krsztovics és Thibaud Verlingen, valamint ugyancsak Paksról a tizenkilenc éves, nagyon tehetséges korosztályos válogatott Szendrei Ákos. Fokozatosan felépítjük, a következő meccseken biztosan megkapja a lehetőséget.


Jan Van Daele többek között azt is elárulta, hogy a nyáron csak egy kisebb klub érdeklődött Schäfer András iránt, aki meghatározó szerepet tölt be a DAC együttesében (Fotók: DAC)

– Más játékosokért is érkezett ajánlat, Schäfer András és Marko Divkovic nevét említették a leggyakrabban.
– Andrással megegyeztünk, hogy az érdeklődőkkel természetesen tárgyalunk, senkinek sem akarjuk akadályozni a pályafutását. Megfelelő ajánlat azonban nem érkezett, csak egy kisebb klub akarta őt vinni. Szerintem csalódott volt, mert másra számított. Divkovic váltani akart, jelentkezett érte a dán Bröndby, meg is egyeztünk. Abdulrahman Taiwót pedig az ugyancsak dán SönderjyskE szerződtette.

– A nyár egyik meghatározó eseménye volt az előző idény legeredményesebb dunaszerdahelyi játékosa, Eric Ramírez távozása a Dinamo Kijevhez. Elárulja, miért nem ment előzőleg Kazanyba, amely újsághírek alapján hárommillió eurót fizetett volna érte?
– Még az évad vége előtt remek ajánlatot kaptunk érte. Ha létrejön az üzlet, a DAC legdrágábban értékesített játékosa lett volna - válaszolta a Nemzeti Sportnak Jan Van Daele, a DAC belga sportigazgatója. - A télen nem adtunk el játékost, az ajánlatok ellenére megtartottunk mindenkit, nem akartuk gyengíteni a csapatot. A belépőjegyekből sem volt bevételünk, az államtól kevés kompenzációt kaptunk. Eric fél lábbal már Oroszországban volt, amikor hívtak telefonon, hogy nem ment át az egészségügyi teszteken. Tanácstalanok voltunk, mert nem tudtuk, kap-e másik ajánlatot, vagy marad nálunk. Mi már úgy készültünk, hogy elmegy, tárgyaltunk játékosokkal, akik helyettesítették volna. Noha visszatért hozzánk, fejben nem volt itt. Ideges volt, tudta, mennyit kereshetett volna Kazanyban. Óriási különbség van az oroszországi és a szlovákiai lehetőségek között. Közeledett az új idény, mi pedig nem tudtuk, mi lesz vele. Végül sikerült megegyezni a Dinamo Kijevvel, viszonylag jó áron adtuk el.

A DAC sportigazgatója, Jan Van Daele úgy érzi, immár jó úton jár az együttes, Németh Antal vezetőedző pedig kap elég időt a bizonyításra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik