Fortuna Liga: Hahn János duplázott, a DAC 4–2-re győzött

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely), RÁCZ PÉTER (percről percre)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely), RÁCZ PÉTER (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.10.01. 16:47
null
Hahn János két gólt szerzett és egy gólpasszt adott (Fotó: Lelkes Ernő)
A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában a DAC 4–2-re legyőzte a Zlaté Moravce (Aranyosmarót) együttesét. Hahn János két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a sikerből.


SZLOVÁK FORTUNA LIGA
10. FORDULÓ

DAC (Dunaszerdahely)–Zlaté Moravce (Aranyosmarót) 4–2
Dunaszerdahely, 4017
néző. V: Peter Ziemba
DAC: Jedlicka – Davis, Muhamedbegovic, Blackman, Maly – Dimun (Nebyla, 69.), Schäfer – Krsztovics (Sharani, 59.), Hahn (Szendrei Á., 69.), Andzouana (Ciganiks, 59.) – Lamkel Zé (Fábry, 81.). Vezetőedző: Németh Antal
ZLATÉ MORAVCE: Lukác – Cögley, M. Tóth (Svec, 63.), Chren, Conka – Mondek, Kolesár, Gambos, Dubek, Kyziridisz – K. Yilmaz. Vezetőedző: Lubos Benkovsky
Gólszerző: Hahn (4., 61.), Andzouana (8.), Krsztovics (54.), ill. Dubek (51.), Cögley (90+3.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A rosszul sikerült előző hét után nagy volt a készülődés Dunaszerdahelyen az idény egyik legfontosabb találkozója előtt. Mindenki tudta, az Aranyosmarót ellen csak a győzelem az elfogadható, hogy a csapat megkezdje a felzárkózását az élbolyhoz.

A DAC szurkolócsoportjai egységesen úgy döntöttek, hogy beállnak a B-középbe és igazi futballhangulatot teremtenek. Így is lett. Ugyan csak félig telt meg a stadion, de az első perctől kezdve űzték-hajtották kedvenceiket. A magyar szövetségi kapitány, a DAC korábbi edzője, Marco Rossi segédje, Cosimo Inguscio társaságában látogatott el a MOL Arénába.

Németh Antal edző alaposan felforgatta a csapatot, a Nagyszombat elleni sikertelen meccshez képest öt helyen változtatott, Hahn János is visszakerült a kezdőcsapatba.

A kezdőrúgást az a két idősebb dunaszerdahelyi drukker végezte el, akiket a múlt héten megtámadott hat nagyszombati huligán, és erőszakkal elvették tőlük a DAC-sáljukat.

Úgy látszik, Hahn János Marco Rossi jelenlétére várt, hogy megszerezze az első gólját szerdahelyi színekben. Az ötödik percben tökéletesen reagált egy kipattanóra, és máris vezetett a sárga-kék gárda.

Nem sokkal később ügyesen passzolta vissza a labdát Andzouanának, és tíz perc játék után már két góllal vezetett a DAC. Tetszetősen játszott a csapat, de az első félidőben több gólt nem szerzett.

A szünet után belealudt a hazai együttes a kezdésbe, és a vendégek szépítettek. Ám csak három percig tartott a vendégek reménye az egyenlítésre. Előbb Nikola Krsztovics volt eredményes, majd ismét Hahn János talált be, nem is akárhogy. Egy hazaadásnál megtámadta a kapust, Patrik Lukácot, aki belerúgta a magyar játékosba a labdát, amely pedig róla a kapuba pattant.

Nem sokkal később Hahnt lecserélték, a 4017 néző óriási tapssal kísérte le a pályáról a magyar bajnokság gólkirályát. Marco Rossi is mosolygott a játékos teljesítménye láttán.

Az ötödik hazai gól Szendrei Ákos lábában volt, azonban a 18 éves tehetségnek még várnia kell az első dunaszerdahelyi góljára.

Ezzel a sikerrel a DAC a harmadik helyre ugrott előre a tabellán.

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: vége a mérkőzésnek!

90+3. perc: szépítenek az aranyosmarótiak, Cögley emelt közelről a hazai kapuba 4–2.

Két perc a hosszabbítás.

90. perc: Szendrei esik a földre a vendégek tizenhatosán belül, de nincs büntető.

88. perc: Szendrei beadása után Fábryra pattant a labda, onnan meg a kapu felé, de kevéssel a jobb kapufa mellé megy.

81. perc: lemegy Lamkel Zé, bejön Fábry.

81. perc: Schäfer nagyszerű indítása után Sharani lőtt volna, de a védője még idejében szögletre mentett.

77. perc: Szendrei ívelése után Maly fejesét vágják ki a gólvonalról. Nagy kedvvel támad a DAC, csoda, hogy nincs meg még az ötödik gól.

75. perc: Szendrei, aki nagy lendülettel vetette bele magát a meccsbe, Schäfer és Blackman alaposan megkavarta a védőket, de bármennyire is ígéretes támadás volt, nem lett belőle gól.

74. perc: Yilmaz lövését Jedlicka szögletre ütötte.

69. perc: A két gólt szerző és egy gólpasszt adó Hahn János lejön, bejön Szendrei Ákos folytatja helyette. Dimunt is lecserélik, bejön Nebyla.

65 perc: Lamkel Zé belőhette volna az ötödik gólt, de nagyon fölé vágta.

63. perc: lemegy M. Tóth, bejön Svec.

61. perc: óriási kapuhiba után Hahn megszerzi második gólját! Az eddig nagyszerűen védő Lukác nem rúgta el időben a labdát a rátámadó Hahn elől, és amikor mégis megtette, már a támadót találta el, akiről a labda a kapuba pattant. 4–1

59. perc: Lukác bravúrral védte Lamkel Zé csúsztatott fejesét, majd Schäfer elől kellett lehúznia a labdát.

59. perc: DAC-cserék, Lemegy Andzouana, bejön Ciganiks. Krsztovics is távozik, bejön Sharani.

54. perc: ismét két gólos a hazai előny! Nikola Krsztovicshoz került a labda a vendégek tizenhatoson belül, a montenegrói ballal 14 méterről lőtt, a labda megpattant Mondek lábán, így a jobbra mozduló Lukác nem védhette a balra érkező labdát. 3–1

51. perc: szépített a Zlaté Moravce! Tomás Dubekhez került a labda, nem igazán támadták, így 18 méterről lőtt, a labda a kapu bal oldalába szállt, Jedlickának nem volt esélye. 2–1

47. perc: Kyziridisz 17 méterről tiszta helyzetben lőhetett, de a labda messze elkerülte a kaput.

Elkezdődött a második félidő!

Vége az első félidőnek!

45+1. perc: DAC-kontra, a végén Schäfer fejel kicsivel mellé.

Három perc a hosszabbítás.

45. perc: Zlaté Moravce-támadás, de Jedlicka véd.

41. perc: Schäfer 25 méteres lövését védi Lukác.

38. perc: A panamai Blackman lőtt 17 méterről erősen, Lukác nem igazán jól ért bele, de nem a kapuba pattant a labda, hanem szögletre.

35. perc: Kolesár közeli lövését az ötös oldalánál blokkolja Dimun. Megnézi a VAR, hogy nem volt-e kéz. Gyorsan kiderült, hogy nem volt az, nincs büntető.

33. perc: Gambos 14 méterről vette célba a kaput, de csúnyán mellé durrantott.

28. perc: Andzouana beadása teljesen üresen találja meg a túloldalon érkező Blackmant, akinek közeli lövését óriási bravúrral védte Lukác.

24. perc: veszélyes vendégtámadás, Kolesár erős lövését blokkolják.

22. perc:éledezik a Zlaté Moravce: baloldali támadás során eljutnak a beadásig, de a labda senkinek sem jó. Pontosabban a hazaiaknak igen.

21. perc: Lamkel Zé ívelése után Dimun fejese megy a jobb kapufa mellé három méterrel.

Egyelőre teljesen veszélytelen az aranyosmaróti együttes, a dunaszerdahelyiek könnyedén leszerelik a támadásokat.

13. perc: Lamkel Zé remek szólója végén lőtt de, Lukác ezt most védte.

9. perc: már 2–0 a DAC-nak! Teljesen beszorult a vendégegyüttes, képtelen volt kirúgni a labdát a tizenhatoson kívülre. A hazaiak megszerezték a labdát, amit Hahn passzolt vissza Yhoan Andzouanához, a kongói támadó pedig pár méterről a kapuba bombázott.

Hahn Jánosnak ez az első gólja a Dunaszerdahelyben.

5. perc: vezet a DAC! Látványos hazai támadás végén Hahn János sarokkal hozta helyzetbe Krsztovicsot, aki a kapusba lőtte a labdát, tíz méterről, ám a kipattanóra érkezett Hahn, és a kapuba emelt. 1–0

Az első percekben nem sok minden történik, a kapuk nem forognak veszélyben, ellenben a mezőnyben kemény a küzdelem.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés!

A mérkőzés 17.00-kor kezdődik!

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, a DAC korábbi edzője is a helyszínen tekinti meg az összecsapást válogatottbeli segítőjével, Cosimo Inguscióval.

ELŐZMÉNYEK

Két fájdalmas ütést kapott a múlt héten a DAC. A csapat előbb óriási meglepetésre kiesett a Szlovák Kupából a másodosztályú Révkomárommal szemben, majd odahaza sima, háromgólos vereséget szenvedett a Nagyszombattól a Fortuna Ligában, amelyben csak a nyolcadik helyen áll.

„Elemeztük a vasárnapi meccset, rámutattunk a szakmai hibákra. Mélyre süllyedtünk, innen kell felállnunk. Nyilván nem lesz könnyű, mert mindenki csalódott, de úgy láttam, az edzéseken mindenki maximálisan odatette magát. Megfelelően felkészültünk a pénteki, Aranyosmarót elleni bajnokira, remélem, jó játékkal nyerünk” – mondta a Nemzeti Sport megkeresésére Németh Antal, a dunaszerdahelyiek vezetőedzője.

A DAC idényrajtja jócskán elmaradt a várttól, mindössze 12 pontot szerzett az eddigi kilenc fordulóban.

„Elégedett vagyon Németh Antal munkájával, sokat dolgozik, igyekszik megfelelően összerakni a keretet – mondta Világi Oszkár, a Dunaszerdahelyi AC 1904 tulajdonosa.– Nincs könnyű helyzetben, hiszen fiatal gárdánk van, és a már említett nehézségek közepette kell csapatot építenie. Remélem, továbbra is együtt dolgozhatunk. Szükségünk van a jó eredményekre, s rövid időn belül meg kell találni a megoldást a problémákra. Ilyen erős kerettel jobb eredményeket kell elérnünk, továbbá javulnia kell a játékunknak”

Az élcsoport állása a forduló előtt: 1. Slovan 20 pont (20–7, 9 mérk.), 2. Spartak Trnava 20 (17–4, 9), 3. FK Trencín 14 (9), ...8. DAC 12 (9)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik