Kalmár visszatért, betalált, nyert is a Dunaszerdahely!

DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.12.15. 15:55
null
Kalmár Zsolt ma sem okozott csalódást! (Fotó: Lelkes Ernő)
A szlovák labdarúgó Fortuna Liga 18. fordulójában a dunaszerdahelyi DAC 2–0-ra legyőzte odahaza a Szenicét, a második félidőben magasabb sebességi fokozatba kapcsoló házigazda győzelméhez nem fért kétség.


SZLOVÁK FORTUNA LIGA
18. FORDULÓ
DAC (Dunaszerdahely)–Senica (Szenice) 2–0 (0–0)
Dunaszerdahely,
Mol Aréna, zárt kapuk mögött. V: Ocenas
DAC: Jedlicka – Blackman, J. Müller, Beszkorovajnij, Kruzliak – S. Njie – Fabry (Nicolaescu, a szünetben), A. Balic – Kalmár – Divkovic (Andzouana, 77.), E. Ramírez. Vezetőedző: Bernd Storck
Szenice:
Frysták – Kopecny, Asanovic, Ja. Nemec, Simcák – Gallovic, Ed. Addo (Niarhosz, 88.) – Yenne, Piroska (D. Duda, 77.), Kostál (Fotr, 69.) – Malec (Masulovic, 88.). Vezetőedző: Anton Soltis
Gólszerző: Kalmár (51.), Nicolaescu (72.)

Kalmár üzent a csapat nevében
Kalmár üzent a csapat nevében

A bajnoki előtti edzését a Mol Arénában tartotta a DAC. A csapatot szállító autóbuszról egy régi ismerős szállt le: Vida Máté, aki a nyáron keresztszalag-szakadást szenvedett. A hatszoros válogatott középpályás azonban kedden, a Senica ellen még nem játszhatott, csak januárban végezhet majd teljes értékű munkát.

A dunaszerdahelyiek játéka ezúttal is akadozott, sok volt a pontatlanság, Bernd Storck vezetőedző sokszor értetlenül nézte a pályán történteket. Ment előre, hajtott a DAC, győzelemmel szerette volna búcsúztatni az esztendőt. A szünetig Eric Ramíreznek volt két ígéretes lövése, Tomás Frysták kapus viszont mindkétszer védett.

A szünetben cserélt a hazaiak szakvezetője, ettől még aktívabb lett a DAC, amely az 51. percben megszerezte a vezetést. Talán írhatjuk, hogy Kalmár Zsolt pályafutása egyik legkönnyebb gólját szerezte. Egy gyors támadás után Marko Divkovic az üres kapu előtt álló honfitársunkhoz passzolt, aki öt méterről megszerezte 11. őszi gólját. A vezetés tudatában szinte megtáltosodott a sárga-kék csapat, sorra vezette a tetszetős támadásokat, majd megduplázta előnyét.

A DAC két pontra megközelítette az éllovas Slovant, de a pozsonyi csapat szerdán ismét pályára lép, hazai pályán a harmadik Zsolnát fogadja.

PERCRŐL PERCRE


90+2. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+2. perc Kalmár jobbal tízről az elévetődő Simcákba lő kissé jobbról, 12-ről.

90. perc Nagy bravúr, Jedlicka kikapja a bal felső sarok elől Gallovic 15 méteres, jobblábas lövését, a kipattanónak mellélő az ötös jobb sarkánál Niarhosz.

Két perc a ráadás.

87. perc Kettős csere, Malec le, Daniel Masulovicbe, Addót Jannisz Niarhosz váltja.

86. perc
Sárga lap César Blackmannek műesésért. Két pazar csel után odalépett neki Simcák, lehetett volna éppen büntető is.

83. perc Ramírez most nem passzol, jobbal középről, 26 méterről kapura lő, és nem sokkal véti el a bal felső sarkot!

82. perc Ramírez indítja Blackmant, aki jobbal éles szögből, hat méterről a kapusba lő!

81. perc Balic végleg eldönthetné, de az ötös bal sarka elől jobbal a jobb alsó mellé lő.

79. perc Duda megvillan, nem sokkal lő a bal alsó mellé az ötös elől, Malec bal oldali, ballábas beadását követően.

77. perc Piroska le, Dominik Duda be a vendégeknél. Divkovicot pedig Yhoan Andzouana váltja a másik oldalon.

77. perc Balic jobbal 22-ről nem sokkal emel a kapu fölé.

74. perc Milos Kopecny Kalmárt már jobban eltalálja, sárga lap.

72. PERC ITT A MÁSODIK, ION NICOLAESCU jobbal a jobb alsóba lő egy a védők által elé fejelt labdát, középről, 23 méterről. Védhetetlen, mert beleért még Kopecny is. 2–0!

69. perc Oscar Fotr be, Kostál le.

69. perc MELLÉ! Blackman jobb oldali beadását ha csak milliméterekkel is, de a jobb felső mellé fejeli Müller az ötösről!

68. perc Balic emel Divkovic elé, aki jobbal középre ad a bal sarok elől. de közbelép szépen Gallovic.

66. perc Tenton Yenne kap sárga lapot, a nigériai szélső felrúgta Kruzliakot.

61. perc HOPP,
Kalmár remek passzát Ramírez jobbal a nem sokkal vágja a léc fölé 16-ról, középről.

58. perc Kezd keményedni a meccs, de még nincs sárga. Beszkorovajnij lökése megrezgette a lécet, és előtte Piroskát.

56. perc Balic jobb oldali beadását hétről a bal alsó mellé fejeli Ramírez.

54. perc Kalmár remek passzát a jobb sarok mellé vágja Nicolaescu, de les, majd Divkovic lő jobbal jobbról éles szögből a kapusba.

51. PERC VEZET A DAC, Nicolaescu bal oldali, jobblábas beadását a jobb alsó felé menti a visszafutó Gallovic, Divkovic jobbal azonnal középre passzol, KALMÁR ZSOLT meg öt méterről az üresen maradt kapuba lő. 1–0!

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Fábry le, Ion Nicolaescu be, szélső helyett csatár.

Fotó: Lelkes Ernő
Fotó: Lelkes Ernő

55 százalékban volt a hazaiaknál a labda, 5-5 lövés, 2-2 a kapura.Jogos az ikszes állás.

A szünetben a legjobb dunaszerdahelyi játékosokat díjazzák.

E párharc legjobb góllövői a közelmúltból:
Kalmár Zsolt 4
Jaroslav Divis 4
Juraj Piroska 4
Tomás Kona 4
Rolando Blackburn 3

Nagyon szenvedélyesek, ugyanakkor igényesek is a DAC-szurkolók. A három nyeretlenül megvívott bajnoki miatt sokan türelmetlenek, s főleg a közösségi oldalakon adnak hangot elégedetlenségüknek.
„Játékosok vagyunk, ezt el kell viselnünk, ilyen is van – magyarázta Kalmár Zsolt. – Mindenki tudja, hogy a szurkolók fontosak nekünk, és nagyon hiányoznak a lelátóról. Lehet látni, hogy mindent megteszünk, küzdünk a pályán. Sajnos most nem úgy jönnek az eredmények, ahogy szeretnénk. Az lenne a legnagyobb gond, ha nem lennének helyzeteink. De mindig vannak, igaz, nagyon nehezen értékesítjük őket. Fejlődni kell ezen a téren is. Ezek a kis részletek döntenek majd arról, melyik csapat nyeri meg a bajnokságot. Nem szabad pánikba esnünk, hosszú még az idény.”

A csapatkapitány Kalmár Zsolt szerint mindenki rendesen teszi a dolgát. „Sokan úgy gondolják, csak akkor vagyunk jók, ha nyerünk, ez azonban nem igaz – mondta lapunknak a 24-szeres válogatott középpályás. – Most, három nyeretlen bajnoki után is ugyanaz a csapat vagyunk. Sajnos olyan sorozatba kerültünk, hogy bármit csinálunk, nem mennek be a helyzeteink. De a csapat nem esett szét. Összetartunk, és mindig jó a hangulat. Korábban remek meccseket játszottunk, s csak nyertünk. Olyan remek focit játszottunk, hogy mindenki rólunk beszélt. Mindenki látja, milyen helyzetben vagyunk, kiesett néhány játékos, helyettük mások, elsősorban fiatalok játszottak. Fejlődünk, megyünk tovább.”

45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Csak némi mezőnyjáték maradt a végére. Nagyon nyom a DAC, de lövések sincsenek, nemhogy helyzetek.

Jóllehet szombaton, Rózsahegyen nem maradt alul a sárga-kék együttes, csak egy pontot szerzett – a Slovan pedig máris előnybe került. „Fantasztikusan kezdtük az idényt, s természetesen látjuk, hogy most rosszul alakulnak az eredmények – értékelt Bernd Storck, a DAC szakvezetője. – Tudjuk az okát, miért nem vagyunk eredményesek az utóbbi időben. Sokat beszéltünk erről az öltözőben, tanulnunk kell a botlásokból.”

39. perc
Kalmár nem mer lőni jobbal az ötös jobb sarka elől, passzol, de rosszul.

38. perc Ramírez nem sok jó passzt kapott ma, így gondol egyet, két csel után jobbal a jobb alsóba lőne 22-ről, középről, de véd Frysták kapus egy szép vetődéssel. Kalmár indította az akciót egyébként.

35. perc Kostál jobbal 14-ről a bal alsóba lőne, de vetődve fogja a labdát Jedlicka.

Fotó: Lelkes Ernő

33. perc Sok beadás a vendégektől, de csak egy a jó, Yenne Kostál elé gyötri a labdát, aki jobbal a léc fölé lő az ötös bal sarka elől. Beszkorovajnoj távolija ennél is sokkal rosszabb aztán.

31. perc Piroska jobb oldali kornerét a léc fölé fejeli tízről Malec, a másik kapu előtt a balhátvéd Kruzliak tévesztett célt Divkovic szöglete után.

28. perc Blackman ment nagyot az ötös és Yenne elől.

26. perc Yenne bedob két cselt, már lőne ballal 13-ról, amikor oldalról érkezik és szerel Njie.

Utóbbi három bajnokiján csak egy pontot szerzett a Dunaszerdahely, így visszacsúszott a második helyre, s hátrányba került az aranyéremért folytatott versenyben.

Csaknem tíz napja még fej fej mellett haladt a Fortuna Ligában a DAC és a pozsonyi Slovan – sőt előnyben volt a dunaszerdahelyi gárda, mivel egy bajnokival kevesebbet játszott. Aztán fordult a kocka: a Bernd Storck vezette csapat kikapott a Seredtől (0–1), majd a Zlaté Moravce győzte le hazai pályán (1–3).

23. perc Ez igen, Kalmár passzát Ramírez jobbal félmagasan a bal felsőbe tekerné kissé balról, 22 méterről, de hatalmasat véd Frysták.

Igen, azért ismerős a neve: a 194 centiméter magas Antonio Asanovic a nagy Aljosa Asanovic fia, anno játszott a DAC-ban is! De csak 123 percet, 12 mérkőzésen.

20. perc NINCS BENT! Piroska jobb oldali szögletét öt méterről kapura teszi jobbal Asanovic, a léc alatt véd Jedlicka gyönyörű mozdulattal, a kipattanót kapura kotorja Addo, becsúszik neki Müller, de nincs bent a labda. Bizony, ez 11-es lett volna... Ezt meg a DAC úszta meg, kvázi egy egy.

17. perc Kalmár megrúgja Piroskát, sárga lap nincs, Addo jobb oldali beadását a középre fejeli az ötös bal sarkról Malec, de jő a kapus.

13. perc Kalmár ad be balról jobbal, Divkovic lőne, de ellöki őt Addo... tovább!

10. perc Piroska emelését Yenne három védő közül ballal a jobb alsó mellé kotorja.

Egy kis örökmérleg: 32 találkozó, 13 DAC- és 12 Szenice-siker, 39, ill. 54 rúgott góllal.

5. perc Piroska bal oldali szögletét kifejeli az ötösről Kalmár a bevetődő Asanovic elől!

3. perc Divkovic 22 méteres lövését blokkolja Asanovic.

2. perc Piroska passzát Addo jobbal a bal alsó mellé küldi 23-ról, kissé jobbról.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak sárga mezben és kék nadrágban, a vendégek kék mezben és piros nadrágban.

Fotó: Duducz Tibor
Fotó: Duducz Tibor

A hazaiaktól Vida Máté és Sidney Friede sérült.

„Mindenképpen győznünk kell, hogy jobb hangulatban mehessünk szabadságra – jelentette ki Schäfer András. – Mindenki tisztában van vele, milyen helyzetben vagyunk. Nagyon bízom a srácokban és Bernd Storck vezetőedzőben, hogy három ponttal zárjuk az évet.”

Így nem tudott ott lenni legutóbb Rózsahegyen, de a televízióban nézte a DAC 1–1-es döntetlenre végződő meccsét, és még kedd délután is csak a képernyő előtt tud szurkolni a csapatának. A DAC ellenfele a Senica lesz, amely hazai pályán a leggyengébb a Fortuna Ligában, idegenben azonban a negyedik legjobb.

„Az edzés után leteszteltek – mondta a 21 éves középpályás. – Amikor kiderült, hogy pozitív az eredmény, rögtön karanténba vonultam. Belázasodtam, nehezebben vettem a levegőt, levert voltam. Nem voltak ezek kellemes napok. Most már jobban érzem magam, nincs hőemelkedésem sem. Huszadikán telik le a karantén.”

Honfitársunk múlt csütörtökön együtt edzett a társaival. A sprintek után nyomást érzett a tüdejében, sőt szédült is, ám úgy gondolta, hogy a bölcsességfoga miatt érez gyengeséget.

„Fogalmam sincs, hogy hol fertőződhettem meg – mondta a Nemzeti Sportnak a négyszeres válogatott Schäfer András. – Teljes mértékben betartottam minden előírást, a klubnál is mindent elkövetnek, hogy ne kapjuk el a vírust, rendszeresen tesztelnek minket. Csak az edzéseket látogattam, a szabadidőmet pedig a lakásomban töltöttem.”

Fotó: Duducz Tibor
Fotó: Duducz Tibor

Nincs jó passzban a tabella második helyén álló DAC, a legutóbbi három bajnokiján csak egyetlen pontot szerzett, kedden az idei utolsó meccsén, a Senica ellen igyekszik javítani. Nagyon sok a sérült a dunaszerdahelyi keretben, ráadásul Matús Malynak és Schäfer Andrásnak a múlt héten pozitív lett a koronavírustesztje.

Idei utolsó mérkőzésén, a Senica ellen javítana Bernd Storck csapata, a DAC, amely legutóbbi három bajnokiján csak egy pontot szerzett – Schäfer András csak otthonról szurkolhat a dunaszerdahelyi labdarúgócsapatnak.

A szlovák élvonalbeli szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) 17. fordulójában a DAC 1–1-es döntetlent játszott az MFK Ruzomberok otthonában.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A DAC–SZENICE MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik