Kalmár volt a nyerőember, a DAC idegenben verte meg a Duklát – videó

Vágólapra másolva!
2022.10.30. 17:52
null
Harcos meccsen győztek a dunaszerdahelyiek (Fotó: Lelkes Ernő)
A DAC 3–1-re nyert a Dukla Banská Bystrica vendégeként a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) 16. fordulójában. A meccsen dunaszerdahelyi részről Kalmár Zsolt is betalált.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
16. FORDULÓ
Dukla Banská Bystrica–DAC 1904 1–3 (1–1)

Besztercebánya, SNP Stadion. Vezette: Dohál
Besztercebánya:
Hruska – Migala, Willwéber, Uhrincat, Záhumensky – Slávik (Franko, 84.), Lupták, Richtarech (Hanes, 85.), Fasko – Rymarenko (Depetris, 85.), Polievka. Vezetőedző: Michal Scasny
DAC: Petrás – Alex Pinto, Kruzliak (Ramadan, a szünetben), Risvanis, Brunetti – Nebyla, Dimun, Veselovsky (Kalmár Zs., a szünetben) – Gavrics (Muhamedbegovic, 82.), Krsztovics (Leginus, 87.), Andzouana. Vezetőedző: Adrián Gula
Gólszerző: Fasko (39.), ill. Andzouana (44.), Kalmár Zs. (75.), Gavrics (81.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A DAC trénerének, Adrián Gulának a jelszava a találkozó előtt a maximális biztonság volt, mivel hét defenzív játékost küldött a pályára. Ennek ellenére az első helyzetet Alex Pinto hagyta ki, a kifutó Matus Hruska a kapusba lőtte a labdát. Nem sokkal később Nicola Krsztovics szabadrúgását védte a hazai kapus. Ezután ismét a montenegrói támadó, majd Dominik Veselovsky veszélyeztetett. A folytatásban ellaposodott a játék, nagyon sok hiba jellemezte a pályán látottakat. A 39. percben Petrás kapus Fasko elé ütötte ki a labdát, és a támadó nem hibázott. A hazaiak nem örültek sokáig a vezetésnek, Pinto beadásából Yhoan Andzouana egyenlített még a szünet előtt.

„Mindent bele” – szólt a buzdítás a sárga-kék szektorból, de nem ment játék a vendégeknek. Nem úgy a másik kapu előtt. Előbb Slávik labdáját fogta meg Petrás, majd Brunetti mentett az utolsó pillanatban. A DAC a 66. percben jutott el a hazai kapuig, de Pinto a kapusba rúgta a labdát. Néhány perc múlva Krsztovics a kapust is kicselezte, nagyon nehéz szögbe került azonban, és nem talált be az üres kapuba. Nem úgy, mint a szünetben beálló Kalmár Zsolt! A 75. percben egy kipattanót vágott be a magyar válogatott középpályás, a végeredményt pedig Zseljko Gavrics állította be kisvártatva, utóbbi első gólját érte el sárga-kék mezben. 1–3

A vendégeknél Kalmáron kívül Veszelinov Dániel a kispadon foglalt helyet, Szánthó Regő megbetegedett, Balogh Norbert pedig kikerült a keretből.

PERCRŐL PERCRE

VÉGE! A Dunaszerdahely a második félidőben újjászületett, amihez többek között Kalmár Zsolt becserélése is hozzájárult. A magyar játékos és Gavric is betalált, így a DAC mindhárom pontot begyűjtötte (1–3), ami egyelőre a második helyre elég a tabellán. A Besztercebánya a felsőház utolsó helyén áll (6.) a táblázaton.

90+3. perc: Véget ért a mérkőzés.

90. perc: Három perc a ráadás.

90. perc: Ramadan gólja lehetett volna a hab a tortán, ám a szintén csereként beálló játékos fölé bombázott.

87. perc: A remekül teljesítő Krstovic lemegy, Leginus váltja.

86. perc: Megint dunaszerdahelyi sárga, Brunetti kapja.

84. perc: Hármat is cserélnek a hazaiak. Rymarenko, Richtárech és Slávik elhagyja a pályát, Depetris, Hanes és Franko érkezik a kispadról.

83. perc: Kalmár volt szabálytalan, neki is villan a sárga.

82. perc: Újabb vendég változtatás. Gavric helyét Muhamedbegovic veszi át.

81. perc: GÓL! Kalmár gólja után erőre kaptak a DAC-játékosok, Gavric is betalál, kilőtte a hosszú sarkot.

78. perc: A hazaiak balhátvédje, Záhumensky sárgult be.

75. perc: Hruska ugyan kiütötte Nebyla bombáját, a labda pedig Kalmárhoz került. A magyar válogatott játékos lövése megpattanva jutott az ellenfél hálójába.

75. perc: GÓL! Kalmár a gólszerző, csereként. Megfordítja a meccs állását a Dunaszerdahely!

71. perc: Fasko a sorfalba küldi a szabadrúgását, remek helyről próbálkozott.

67. perc: két vendég helyzet is kimarad. Előbb Pinto rúgja a kapusba, majd Krstovic lövi mellé, centikkel.

65. perc: Brunetti lélekjelenléte kellett ahhoz, hogy a Dunaszerdahely ne kerüljön ismét hátrányba. Remekül mentett a balhátvéd, így a labda nem jutott el Polievkához.

62. perc: A besztercebányaiak vezetőedzője, Michal Scasny sárga lapos figyelmeztetésben részesül.

60. perc: A csereként beálló Ramadan fejesét fogja Hruska. Közben a hangosbemondó közli, hogy 3682 jegy került értékesítésre.

56. perc: A vendég szurkolóktól hangos a stadion, szól a „Mindent bele!”.

55. perc: Megint a hazaiak járnak közel a gólhoz, ezúttal Záhumensky rúgja fölé.

48. perc: HELYZET! Polievka nagy helyzete marad ki.

46. perc: Kettőt is cserélnek a vendégek: Kruzliak helyére Ramadan, Veselovsky helyére pedig a magyar válogatott Kalmár Zsolt érkezik.

FÉLIDŐ! Kiegyenlített játék után 1–1-es döntetlen az állás a szünetben. A játékrész bizonyos szakaszaiban mindkét csapat veszélyeztetett, de a végén pörögtek fel igazán az események. Fasko góljára Andzouana válaszolt, hamarosan jöhet a folytatás...

FÉLIDŐ! Martin Dohál játékvezető véget vet az első játékrésznek.

44. perc:GÓL! Egyenlít a DAC! A felfutó jobbhátvéd, Alex Pinto beívelése Andzouanát kereste, aki nem hibázott.

39. perc: A „katonák” szép támadás végén egy kipattanó lövésből jutottak vezetéshez. Rymarenko lövését még védte Petrás, majd Faskóval szemben tehetetlen volt.

39. perc: GÓL! Vezet a Besztercebánya! Fasko törte meg a jeget.

35. perc: A meccsen nem először Nebyla alakítja ki a DAC-helyzetet, Veselovsky viszont eltöri a labdát, méterekkel mellé lő.

30. perc: Ezúttal a Dunaszerdahely próbálkozott, méghozzá Veselovsky révén. Lövése csak az oldalhálót találta el.

26. perc: Tovább nyomnak a besztercebányaiak. Az előre húzódó Uhrincat fejelhetett őrizetlenül, Petrás résen volt.

22. perc: A bal oldalról szervezi támadásait a Dukla, ám a beadásoknál rendre a DAC-védői nyerik a fejpárbajt.

19. perc: Fasko szúrja kapura a labdát a túloldalon, Petrás magabiztosan fogja az erőtlen lövést.

17. perc: Ismét Gavric hozza zavarba a vendégek védőit, középre tett labdájára Krstovic érkezett. A labda megint Hruska kezében landolt.

14. perc: A Besztercebánya is veszélyeztet, Polievka bombája kerüli el a DAC kapuját. Nagyjából 20 méterről próbálkozott.

10. perc: Krstovic szabadrúgását fogja meg Hruska, már a meccs elején alaposan megdolgoztatják a hazaiak kapusát.

9. perc: A mérkőzés első sárga lapja, a besztercebányai Migala kapja.

7. perc: Petrás véd nagyot az első hazai szögletet követően.

6. perc: Ziccer! Pinto rontott a kapunak Nebyla passzából, azonban a kapujából kimozduló Hruska remekül hárított.

5. perc: A DAC játékosai járatják a labdát az ellenfél térfelén, ám a hazai védelem állja a sarat a Krstovic-Nebyla-Gavric trióval szemben.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

Forrás: www.dac1904.sk/hu

ELŐZMÉNYEK

Vállalja csaknem 200 szurkoló az utazást és a belépők megvásárlásához is hozzájárul a DAC vezérkara a vasárnapi, Besztercebánya elleni idegenbeli meccs kapcsán, így enyhítve a drukkerek fájdalmát az elmúlt időszak rosszabb eredményeiért. Noha a Dunaszerdahely hét forduló óta veretlen a szlovák élvonalban, a Fortuna Ligában, sok pontot veszített idegenben, no meg kiesett a Szlovák Kupából, ami óriási csalódásnak számít.

„A múlt héten jól reagáltunk a váratlan kupakiesésre, amely nagyon kellemetlen volt az egész klubnak. A bajnokságban legyőztük a Zólyombrézót és megerősítettük a harmadik helyünket. Mindenkiben dolgozik a bizonyítási vágy, ismét nyerni akarunk” - mondta a Nemzeti Sportnak Kalmár Zsolt, a DAC magyar válogatott középpályása, aki a múlt héten sárga lapos eltiltása miatt nem lépett pályára.

Vasárnap azonban ott lehet a Besztercebánya otthonában rendezendő mérkőzésen, és győzelemre vezetheti együttesét.

KÖSZÖNTJÜK ÖNÖKET A BANSKÁ BYSTRICA–DAC LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik