Ezüstös esély – a DAC győzött a Zilina ellen

Vágólapra másolva!
2020.07.04. 17:45
null
Kalmár Zsolt akcióban (Fotó: Lelkes Ernő)
A szlovák Fortuna Liga rájátszásának 4. fordulójában a harmadik helyen álló Dunaszerdahely egy pontra csökkentette a hátrányát a második helyen tanyázó Zilinával szemben, mert hazai pályán két góllal legyőzte ellenfelét.

 

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
RÁJÁTSZÁS, 4. FORDULÓ
FC DAC 1904 (Dunaszerdahely)–MSK Zilina (Zsolna) 2–0 (Sharani 59., Kalmár 78. – 11-esből)

ONLIVE, SZÖVEGES KÖZVETÍTÉSÜNKET IDE KATTINTVA LEHET NYOMON KÖVETNI!

A szerdai DAC–Slovan meccs után Szlovákia miniszterelnöke, Igor Matovic szavai kerültek középpontba. Szerinte a nézők a Mol Arénában nem tartották be a sakktáblaszerű ülésrendet, és a nagy sportrendezvények betiltásával fenyegetőzött. A dunaszerdahelyiek közleményben reagáltak, kiemelve, hogy már szerdán számos intézkedést vezettek be, amelyek teljes mértékben (sőt!) megfeleltek az ajánlásoknak, valamint a Ligás Klubok Uniója Kézikönyvében leírtaknak.

Az újabb konfliktust elkerülendő, a felvidéki klub szombaton önszántából ismét szigorított: csak szájmaszkban lehetett belépni, a kezét mindenkinek fertőtlenítenie kellett, a lelátón pedig az új rend szerint, azaz kétsoronként foglalták el helyüket a szurkolók.

A hazaiakat irányító Bernd Storck szombaton a vendég zsolnaiak elleni bajnokin a megszokott posztján szerepeltette a középpályás Schäfer Andrást, aki aztán a második félidőben a védelem jobb oldalán folytatta, míg a támadó középpályás Kalmár Zsolt feljebb játszott, nagy területen mozgott.

A DAC és a Zilina – amely a járvány idején 17 játékosát elbocsátotta, mert felszámolják az egyesületet – rendre jó meccset játszott egymással az elmúlt években, és ezúttal sem kellett csalódnunk, a szerdahelyiek a második félidőben szerzett két góllal 2–0-ra megnyerték a mérkőzést. A második találatot magyar játékosok hozták össze: Schäfer Andrást buktatták a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt tizenegyesből Kalmár Zsolt a kapuba vágta a labdát.

„Jól játszottunk, sok helyzetünk volt, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. A tizenegyes előtt megkértem csapattársamat, Eric Davist, hadd lőjem én a büntetőt, mert szeretném gyarapítani góljaim számát. Hálás vagyok neki, hogy átengedte a lehetőséget" – mondta lapunknak a bajnokságban immár tízgólos Kalmár Zsolt.

Győzelmével a DAC egy pontra megközelítette a második helyezett Zsolnát, így az utolsó fordulóban dől el az ezüstérem sorsa. A dunaszerdahelyiek a rózsahegyiekkel, a zsolnaiak a nagymihályiakkal csapnak össze jövő hét végén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik