A legvégén nyerte meg a DAC a fontos rangadót

Vágólapra másolva!
2022.11.05. 14:17
A második helyen álló DAC a harmadik helyen tanyázó Spartak Trnavát fogadta hazai pályán a Fortuna Liga 17. fordulójában. Az első félidő eseménytelen gyürkőzését a második félidőben sem váltotta fel jobb játék, de az utolsó negyedórára emberelőnybe kerülő DAC kihasználta a lehetőséget, és egy góllal nyert.
SZLOVÁK FORTUNA LIGA
17. FORDULÓ

17. FORDULÓ

DAC 1904–Spartak Trnava 1–0 (Krsztovics 88.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Látványos piros-fehér-zöld görögtüzes felvezetéssel nyitottak aDAC drukkerei, a több mint hatezer néző torkából régen szólt ilyen hangosan a Nélküled. Ugyan a nagyszombati drukkerek igyekeztek a DAC klubhimnuszát magyarellenes rigmusokkal megzavarni, nem volt esélyük. Egyébként a Spartak szurkolói hűek maradtak önmagukhoz, a találkozó alatt folyamosan gyalázták amagyarokat, a dunaszerdahelyieket és a Ferencvárost.

Adrián Gula három helyen változtatott a kezdőcsapaton a múlt heti besztercebányai győztes találkozóhoz képest. Kalmár Zsolt, César Blackman és a sérüléséből felépült Miroslav Kácer is az első perctől pályán volt.

Mindkét csapatnál a biztonság állt az első helyen. Nagy küzdelem folyt a pályán, egyik csapat sem ajándékozott a másiknak egy négyzetcentiméter szabad területet sem. A 20. percig kellett várni az első veszélyes lövésre, amely után a hazai szurkolók egy része gólt kiáltott. Kalmár Zsolt jó harminc méterről eresztett meg egy lövést, amely csak nagyon kevéssel ment el a jobb kapufa mellett. A szünet közeledtével mezőnyfölénybe került a DAC, viszont Nikola Krsztovics lábában maradt a vezető gól. Kalmár remekül indította Zseljko Gavricsot, aki közepre küldte a labdát, de a montenegrói csatár a tizenegyespontról nem találta el akaput.

Az első kapura tartó lövés a vendégek érték el, Risztovszki húszméteres próbálkozását Samuel Petrás biztosan fogta. A másik oldalon Milan Dimun lőtt az égbe. Egy óra játék után felhangzott a „Mindent bele!”, de a játék képe az első félidőhöz képest nem változott. Egészen a 66. percig kellett várni az első hazai kaput eltaláló lövésre, azonban Krsztovics próbálkozása gyengére sikerült. Pedig ha a bal szélen üresen álló Kalmárnak passzol…

Az utolsó negyedóra kezdetén emberelőnybe került a DAC, ezután Krsztovics lőtt fölé, majd nemsokára már Takác kapusnak kellett kiütnie a labdát a bal felső sarok elől. Nagyon erős sortűznek kellett útját állnia a nagyszombati kapusnak. A 88. percben szinte felrobbant a MOL Aréna. Szánthó Regő beadása után Krsztovics 11 méterről fejjel küldte a labdát a bal alsóba, így a DAC megnyerte a találkozót. 1–0

A hazaiaknál Kalmár Zsolt a 78. percig játszott, ekkor lépett pályára Szánthó Regő, Veszelinov Dániel nem védett, Balogh Norbert pedig nincs az első csapat keretében.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+5. perc: Vége a meccsnek, megszerezte a nagyon fontos három pontot a DAC. 1–0

90+5. perc: Bukata állt a labda mögé, és a sorfalat találta telibe.

90+4. perc: A végére kiváló szögből kapott szabadrúgást a Spartak Ramadan szabálytalansága után.

90+2. perc: Most már nincs miért visszaállnia a Spartaknak, jönnek előre az egyenlítésért.

88. perc: GÓÓÓÓL! MEGTÖRT A JÉG! VEZET A DAC! Szánthó adott be jobbról, Krsztovics érekezett, és ezt már nem hibázta el, 11 méterről fejelt a bal alsóba. 1–0

85. perc: Nagyon nyom a DAC, de egyelőre a vendégek védelme nem ingott meg.

82. perc: Megint Krsztovics került helyzetbe, ezúttal közelebbről próbálkozott, a lövését viszont védte a kapus.

80. perc: Krsztovics próbálkozhatott 18 méterről, nem léptek ki rá, de így is ellőtt a léc felett.

76. perc. Emberelőnybe került a DAC!Szavvidisz szabálytalankodott Dimunnal, sárgát kapott, és mivel ez volt neki a második, villant a piros.

74. perc: Procházka lőtte el vagy 25 méterről, mert meglátta, hogy Petrás kicsit kint áll, a labda viszont elment a kapu mellett.

65. perc: Itt az első hazai lövés, amely eltalálta a nagyszombati kapu felületét. Krsztovics lövése gyenge volt.

60. perc: 6625 néző a hivatalos nézőszám.

55. perc: Kalmár már a tizenhatoson belül passzolni próbált, pedig lőhetett is volna, így nem is lett belőle helyzet.

52. perc: Eddig kellett várni, hogy egy labda eltalálja a kapu felületét, Risztovszkilövését védte könnyen Petrás.

50. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Spartak, Stetina végezte el, a lövése elszállt a léc felett.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+2. perc: Vége az első félidőnek, gól nincs. 0–0

44. perc: Hűha! Nem sok hiányzott a DAC vezetéséhez. Gavrics szerzett labdát a tizenhatoson belül, Krsztovics elé tálalt, aki 13 méterről nem találta el a kaput, fölélőtt.

39. perc: Gavrics próbálkozott egy lövéssel, de csak azért érdemelt szót a dolog, mert eddig az egész meccsen alig volt lövés.

33. perc:Blackman indításával Pinto futott el az alapvonalig, megpróbált volna középre játszani, de Stetina jó ütemben csúszott be elé.

20. perc: Szabadrúgáshoz jutott a DAC, 30 méterre a kaputól. Kalmár állt a labda mögé, és laposan, nagy erővel ellőtte. A sistergős löket alig néhány centivel ment el a jobb alsó mellett.

20. perc: Egyelőre a vendégek az aktívabbak, az imént Andzouana szerelésére volt szükség, nehogy Kostrna veszélyt alakítson ki a DAC kapuja előtt.

12. perc: Daniel került helyzetbe a jobb oldalról, úgy tűnt, lövésre is jut ereje, amikor jött Kácer, és elrúgta előle a labdát.

Látványos pirotechnikával készült a DAC-tábor (fotó: Duducz Tibor)
Látványos pirotechnikával készült a DAC-tábor (fotó: Duducz Tibor)

 

2. perc: Tíz fok, felhős idő, de 7-8 ezer ember mégis ott a lelátón.

1. perc: Elkezdődött a találkozó.

 

A DAC keződcsapata:
Petrás – Pinto, Riszvanisz, Brunetti, Andzouana – Kácer, Dimun, Kalmár – Blackman, Krsztovics, Gavrics.

 

ELŐZMÉNYEK

„Óriási a motivációnk, hiszen a saját szurkolóink előtt lépünk pályára és vissza szeretnénk vágni az ellenfélnek az idegenbeli vereségért. Hátunk mögött a tizenkettedik játékosunkkal, minden tőlünk telhetőt meg akarunk tenni a sikerért”– nyilatkozott a meccs előtt Adrian Gula, a DAC vezetőedzője a DAC honlapjának. – „A Nagyszombat egy rendkívül tapasztalt, fegyelmezett gárda, jó játékszervezettséggel. Képesek kivárni a lehetőséget és hatékonyak, a pontrúgásaik és az ellentámadásaik is veszélyesek. Ébernek, szorgalmasnak és kellőképpen határozottnak kell lennünk. A játék mindkét elemének egyensúlyban kell állnia, ez azt jelenti, hogy védekezésben figyelmesen, támadásban pedig minőségi kreativitással kell futballozunk. Ez sokrétű dolog, de bízom benne, hogy felkészültek vagyunk és a meccsen mindent megteszünk annak érdekében, hogy otthon tartsuk a három pontot.”

Remek formában van és menetel a Fortuna Ligában a DAC, már nyolc forduló óta őrzi veretlenségét, s a tabella második helyezettjeként fogadja szombaton a harmadik helyen álló nagyszombati Spartak Trnavát.

„Várjuk már a hétvégi rangadót, elszántan, teljes erőbedobással készülünk a keményen futballozó nagyszombati csapat elleni mérkőzésre - mondta a dunaszerdahelyi klub Hazai pályán című műsorában Kalmár Zsolt, a DACcsapatkapitánya. - Jó lenne ismét telt ház előtt játszani. Bízom benne, hogyjátékunkkal kiszolgáljuk szurkolóinkat, és együtt kiharcoljuk a győzelmet.”

A huszonhét éves magyar középpályás 2017 óta tartó dunaszerdahelyi időszakában harminckilenc gólt szerzett a bajnokságban, érdekes módon a Spartak kapujába még nem talált be. Ennek kapcsán egyértelműen fogalmazott: „Itt az ideje változtatni ezen.”

Klubtársa, az ősszel ragyogóan futballozó Szánthó Regő az előző fordulóban betegsége miatt nem játszott (hőemelkedése volt és köhögött), lapunk úgy tudja, jobban érzi magát, s csütörtökön már a csapattal edzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik