Gólok helyett kapufák, a DAC csak döntetlent játszott a Szereddel

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.04.02. 17:51
null
Nagy erőkkel védekezett a Szered, és ennek egy pont lett a jutalma (fotó: Lelkes Ernő)
A szlovák bajnokság rájátszásának 4. fordulójában a 4. helyen álló DAC az 5. Szeredet fogadta, és bár többször is eltalálta a kapufát, gólt nem szerzett. A vendégek jól védekeztek, és egy pontot elhoztak Dunaszerdahelyről.
SZLOVÁK FORTUNA LIGA
RÁJÁTSZÁS, 4. FORDULÓ

DAC–Sered0–0

ÖSSZEFOGLALÓ

A mumus ellen nem megy. A Fortuna Liga rájátszásának 4. fordulójában a DAC ugyan a Szered ellen négyszer is eltalálta a kapufát, gólt nem szerzett.

Két hete Szánthó Regő, szombaton Veszelinov Dániel kapus mutatkozott be a szlovák élvonalban. A Király Gábor klubjában nevelkedő kapus lett a 400. játékos, aki DAC színeiben bemutatkozott az első osztályban.

Ugyan néhány nappal ezelőtt még 20 fok fölötti kellemes meleg volt Dunaszerdahelyen, a hétvégére visszatért a tél. Fagypont körüli hőmérsékletben játszottak a csapatok, és szinte az egész meccs alatt havazott.

Ilyen is régen volt Dunaszerdahelyen. Ha volt egyáltalán. A hazai klubhimnusz, a Nélküled éneklése alatt nemcsak a hazai nézők és a magyar stábtagok álltak fel, hanem az egész kispad.

Óriási volt a DAC fölénye az első percekben, 80:20 volt a labdabirtoklási arány, de egy remek Balogh-cselen kívül a hazaiak nem veszélyeztettek. A másik oldalon Veszelinov mutatta meg képességét, amikor Micin közeli lövését hárította.

Ezután a hazaiaktól Andzouana fejelt közelről mellé, majd Balogh közelről a kapufát találta el, aztán a szünetig még kétszer volt veszélyben a vendégkapu: előbb Balic, majd Ciganiks találta telibe a keresztlécet.

A dunaszerdahelyiek a fordulás után ott folytatták, ahol az első félidőben abbahagyták. Balogh Norbert remekül fordult a labdára, és 11 méterről leadott lövése után a labda a bal kapufát találta telibe. A 68. percben a nézők már gólt kiáltottak, de a magyar játékos veszélyes lökete kevéssel elment a jobb kapufa mellett. Negyedórával a vége előtt ismét Veszelinov kapust éltethették a hazai nézők, óriási bravúrral ütötte ki Hasa lövését. A végére már elfogyott az ötlet, az erő, így maradt a csalódást jelentő, gól nélküli döntetlen.

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+3. perc. Vége a meccsnek, egy-egy pont jutott mindkét csapatnak. 0–0

90. perc: Három perc a hosszabbítás.

89. perc: Balic próbált meg egy lövést a tizenhatos előteréből, de a szeredi védők közbeléptek.

85. perc: Igzalmasak az utolsó percek, de nagyon sok a hiba a játékban mind a két oldalon.

79. perc: Húzzák az időt a szerediek, nagyon kell nekik a pont, de Chuty kapus mutatványát megelégelte a bíró, adott neki egy sárgát.

74. perc:Todoroszki a dunaszerdahelyi térfélen szerzett labdát, majd jött tőle a beadás, amelyet röviden vágtak ki a védők, éppen az érkező Hasa elé, aki a bal alsót vette célba, Veszelinov azonban nagy bravúrral szögletre mentett.

68. perc: EZ IS KIMARADT!Balogh lefordult Jureskinről, majd jobbról középre adott, Verlinden azonban a kapu torkából lőtt mellé.

64. perc: Majdnem ráfázott Ciganiks arra, hogy nem figyelt egy hátrapassznál, mert Hasa lecsapott a labdára, viszont a DAC védelme kisegítette a csapattársat.

53. perc: KAPUFA! Na, kapufákkal már tele van a padlás. Ezúttal is Balogh lőhetett közelről, de a lövését mentette a kapufa, pedig jó labdát kapott Andrezinhótól.

49. perc: Balogh Norbert szerzett labdát, megindult a szeredi tizenhatos felé, de Iglesias utolérte, és szerelte a magyar játékost.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+1. perc: Vége az első félidőnek, gól egyelőre nincs.

44. perc: MEGINT KERESZTLÉC!Ciganiks startolt rá egy kipattanó labdára a vendégek tizenhatosának előterében, kapásból ellőtte, és telibe találta a keresztlécet.

36. perc: Nagy fölényben játszik a DAC, de mindez helyzetekben nem nyilvánul meg...

28. perc: KERESZTLÉC! Veselovskyt buktatták a szeredi tizenhatostól vagy nyolc méterre. Jó helyzetből jöhetett a szabadrúgás, amelyet Balic keményen a lécre lőtt.

26. perc:Fábry vezette a labdát a DAC térfelén, aztán nagyjából 30 méterről ballal jó lövéssel kínálta meg a hazai kaput, a lövése centiméterekkel ment fölé.

20. perc: KAPUFA! Verlinden remek beadására érkezett Balogh Norbert, akinek a fejese a kapufán csattant.

18. perc: Leginkább a vendégek fölénye tapasztalható az utóbbi percekben, de igazán nagy helyzetet eddig nem tudtak kialakítani.

10. perc: Formás támadást vezetett a Sered. Fábry passzolt Micin elé, aki éles szögből ellőte, Veszelinov viszont szépen védett.

4. perc: Veszelinov Dániel először véd első osztályú találkozón a DAC-ban. Ezzel ő a 400. játékos, aki az egyesület színeiben pályára lépett az első osztályban.

3. perc: 3918 néző figyeli az eseményeket.

1. perc: Elkezdődött a találkozó. Nagyon hideg az idő, havazik, de a pálya tökéletes.

 

A DAC kezdőcsapata:Veszelinov – Pinto, Kruzliak, Muhamedbegovic, Ciganiks – Balogh N., Dimun, Balic, Veselovsky – Andzouana, Verlinden.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik