Győzelemmel búcsúztatta az évet a Dunaszerdahely

Vágólapra másolva!
2022.11.24. 18:32
null
Fotó: Lelkes Ernő (DAC)
A Dunaszerdahelyi AC 1–0-ra legyőzte a Rózsahegy együttesét a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) 11. fordulójából bepótolt mérkőzésen. Idén már nem játszik több tétmérkőzést a DAC.

FORTUNA LIGA
11. FORDULÓ
FC DAC 1904–Rózsahegy 1–0 (1–0)
Dunaszerdahely,
MOL Aréna, 4413 néző. V: I. Kruzliak
FC DAC 1904:
Petrás – Alex Pinto, Brunetti, D. Kruzliak, Blackman (Szánthó, 73.) – Nebyla (Fazlagic, 85.), Dimun, Kalmár Zs. (Veselovsky, 73.) – Andzouana, Krsztovics (Muhamedbegovic, 90+4.), Gavrics (Ramadan, 85.). Vezetőedző: Adrián Gula
Gólszerző:
Nebyla (23.)
Kiállítva: Mojzis (63., Rózsahegy)

ÖSSZEFOGLALÓ

Elnézve a MOL Arénában a játékteret, mintha egy nagy európai csapat stadionjába csöppent volna a szurkoló, ugyanis a szeptemberi gyepcsere után fantasztikus állapotban van a dunaszerdahelyi pálya. Nem úgy, mint vasárnap, a szlovák legenda Marek Hamsík búcsúmeccsén a pozsonyi Nemzeti Stadion játéktere, amelynek állapota inkább egy sáros legelőre hasonított.

A jubileumi 100. bajnoki találkozó a MOL Arénában Nikola Krsztovics kísérletével kezdődött, majd a másik oldalon Morong és később Bobcek veszélyeztetett. A 20. percben Zseljko Gavrics játszotta magát tisztára, de próbálkozása csak az oldalhálóban kötött ki. Nemsokára ismét a Ferencvárosból érkező vendégjátékost figyelte a 4413 néző. Nagyon jó ütemben ugratta ki a bal oldalon Yhoan Andzouanát, aki laposan a kapu elé küldte a labdát, melyet a berobbanó Sebastián Nebyla a bal sarokba továbbított.

Majd harmadszor is Gavrics következett: Krsztovics éles beadását Krajcirík kapus kiejtette, de a szerb támadó a kapu mellé bombázott.

Fotó: Lelkes Ernő (DAC)
Fotó: Lelkes Ernő (DAC)


A fordulás után az első lövési kísérlete Krsztovicsé volt, majd fokozatosan fölénybe került a hazai csapat. Több veszélyes beadásnak nem lett meg a várt eredménye. Bő egy óra után César Blackman lendült meg, de a tizenhatos vonalánál Mojzis lerántotta. A rózsahegyi védő mehetett idő előtt zuhanyozni. Sorozatban harmadik találkozóján került emberelőnybe a DAC.

A megítélt szabadrúgást, hasonló helyről, mint vasárnap a görögök ellen, Kalmár Zsolt végezte el. Középre tartó lövését azonban Krajcirík kiütötte. Ezután ismét Krsztovics jött, közelről a vendégek portásába lőtte a labdát. A megítélt szöglet után Dominik Kruzliak fejelt kicsivel fölé.

Meglepetésre az utolsó negyedóra vendéghelyzetekkel kezdődött. Samuel Petrásnak háromszor is nagyot kellett védenie, Kelemen pedig óriási helyzetben kapu mellé küldte a lasztit – nagy szerencséje volt a DAC-nak. Három perccel a vége előtt Ramadan lábában volt a döntés, de nagy helyzetben nem találta el a kaput. 1–0

PERCRŐL PERCRE

90+5. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+4. perc
Vendégszabadrúgás, előrejön a kapus is... de nincs helyzet.

90+4. perc Krsztovicsot Ahmet Muhamedbegovic váltja, ék helyett bekk.

90+1. perc Ivan Kruzliak felmutat egy sárga lapot a Kelemenbe nagyot rúgó Dominik Kruzliaknak.

Négy perc a ráadás!

90. perc
Szánthó öt méterre a kapu előtt... és odaadja a vendégvédőknek a labdát!

89. perc Adam Tucny váltja Madlenákot.

87. perc Záporoznak a hazai kapu elé a beadások. És egy hazai ziccer! Szánthó és Krsztovics hoz össze egy hatalmas ziccert Ramadannak, aki nagyon közelről a kapu mellé lő!

85. perc Kell a friss erő. Nebyla és Gavrics le, Enis Fazlagic és Ammar Ramadan be.

84. perc Köszönjük... A szlovák U21-es válogatott Kelemen kihagy egy óriási helyzetet, egyedül maradt a kapu előtt, de rosszul célzott.

81. perc Petrás maga mögé ejt egy könnyű lövést... de van ideje s tere javítani. Zsigmund próbálkozott jóval a 16-os elől.

80. perc Percek óta nyom a Rózsahegy, Kelemen közeli lövését védi Petrás. Lábbal.

77. perc A 16-os előtti szabadrúgást elvállaló Maslo nagy lövését eléri a jobb sarok előtt Petrás!

Fotó: Lelkes Ernő (DAC)
Fotó: Lelkes Ernő (DAC)


73. perc Cserélnek a vendégek is: Morong és Gerec megy le, Oliver Luterán és Mário Mrva fel – írja a Parameter.

73. perc Szánthó Regő Blackmant, Dominik Veselovsky Kalmárt váltja.

71. perc Krsztovics 16-ról jobbal laposan a kapus elé lő.

69. perc Krsztovics kap jó passzt a középpályáról, megindul a leshatáron, és nagyon közelről, pár lépésről a kapusba lő. A Kalmár-kornert az ötös előteréből Kruzliak nem sokkal fejel a kapus fölé.

67. perc Sárga lap Sebastián Nebylának.

65. perc Ismét vendégcsere: Lichy le, Matus Maly be. Aki a nyáron került a DAC-tól a Rózsahegyhez. Ingyen.

63. perc Blackmant lerántja a 16-os előtt nem sokkal ALEXANDER MOJZIS, piros lap! A szabadrúgás Kalmáré, a lövés után a labdát kitüti a vetődő Krajcirík.

61. perc Nyom, nagyon nyom a DAC, de rosszak a beadások, Kalmár 18 méteres lövése is elzúg a léc fölött. A 16-os jobb sarka elől végzett el egy Blackman által kiharcolt szabadrúgást.

54. perc Kalmár szögletéről éppen csak lemaradnak középen a hazaiak.

52. perc Nebyla passzol Krsztovicshoz, akinek nem elég pontos a lövése, írja a DAC honlapja.

49. perc Zsigmund távolija sem az igazi,Morong beadása Petrásé.

48. perc Dimun, majd Kelemen is előáll egy pontatlan középtávoli lövésseé.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Marko Kelemen be, Bobcek le a vendégeknél.

A hazaiaktól Miroslav Kéácer és Andrija Balic sérült, a vendégektől Matej Kochan, a volt DAC-os Domonkos Kristóf, Samuel Sefcík és Martin Boda maródi.

E párharc legjobb góllövői a közelmúltból:
Léonard Kweuke 4
Erik Pacinda 4
Milos Lacny 4
Tomas Dubek 4
Eric Ramírez 3

Fotó: Duducz Tibor
Fotó: Duducz Tibor


45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Marek Zsigmundnak sárga lap, hátulról odarúgott Gavricsnak.

44. perc Bobcek kapura tör Brunetti hibája után, de aztán utolérik őt a hazai védők.

42. perc Krsztovics beadását nem tudja fogni a hazai kapus, balról ballal Gavrics éles szögből kapura lő, de blokkol a bátran odavetődő Krajcirík.

37. perc Zsigmund kap nagyotDimuntól, szerencsére nincs sárga lap. Előtte Madlenák jobbal éles szögből Petrásba lőtt.

30. perc Morong lő egy védő szorításában 20-ról a léc fölé.

27. perc Chrien középtávoli lövését blokkolják. Ismerős? A Benfica és a Mezőkövesd légiósa is volt.

A gól előtt kiegyenlített játék folyt a pályán.

Fotó: Duducz Tibor
Fotó: Duducz Tibor


VEZET A DAC! Gavrics a 16-os vonaláról kipasszolta Andzouanához a labdát, ő megnézte, hova adja azt, ballal... végül NEBYLÁT választotta, egy lapos passzal, aki kapásból 12 méterről ballal a bal alsó sarokba lő. 1–0

23. perc: GÓÓÓL! Nebyla góljával vezet a DAC!

Jó 5000 néző.

20. perc: Gavric előtt adódott nagy helyzet, de csak az oldalhálót találta el.

15. perc Bobcek szépen indul meg, helyzetbe kerül, de védi a kemény kis lövését Petrás.

8. perc: A hangulatra egyelőre nem lehet panasz, a DAC-drukkerek alaposan kitesznek magukért.

2. perc: Krstovic halovány kísérletével indult a meccs, könnyen fogta a vendégek kapusa.

1. perc ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Fotó: Duducz Tibor
Fotó: Duducz Tibor

„Elszántak vagyunk, maximálisan összpontosítunk a csütörtöki meccsre. Nagyon mélyen védekezik a Rózsahegy, de mi mindent megteszünk, hogy feltörjük a védelmüket és megszerezzük a három pontot. Győzelemmel szeretnénk búcsúzni remek szurkolóinktól” – zárta Kalmár Zsolt.

Ugyan közeledik az év vége, de a dunaszerdahelyiek tudják, még egy nagyon fontos meccs vár rájuk, a jó játékerőt képviselő Rózsahegyet fogadja a DAC.

„Libabőrös vagyok, ha visszagondolok a válogatott meccs utolsó perceire. Fantasztikus úgy gólt szerezni, hogy ezzel bebiztosítod a győzelmet. Főleg egy olyan meccsen, amelyen a magyar labdarúgás egyik nagy alakja, Dzsudzsák Balázs búcsúzott. Nagyon sok gratulációt kaptam, többen azt hangsúlyozták, hogy milyen fantasztikus harcos vagyok, milyen mélyről tértem vissza. Mindenkinek nagyon köszönöm az üzeneteket. Örülök, hogy a meccs után a műtét után lábadozó Séfi (Schäfer András) is meglátogatott minket az öltözőben” – folytatta a dunaszerdahelyi csapatkapitány.

Fotó: Duducz Tibor
Fotó: Duducz Tibor

„Gyorsan pörögtek az események az elmúlt napokban. Vasárnap győztes gól a görögöknek, majd másnap aláírtam az új szerződésemet, és délután már edzés a DAC-cal” – mondta mosolyogva a Nemzeti Sportnak Kalmár Zsolt.

A találkozó minden bizonnyal a válogatottban is betaláló Kalmár Zsoltnak szóló éljenzéssel kezdődik majd. A középpályás nagyon fontos gólokat szerzett a legutóbbi bajnoki meccsen Trencsénben, majd Magyarország többek közt az ő találatával legyőzte Görögországot, szerződéshosszabbításával pedig ismét bizonyította, hogy Dunaszerdahelyen szeretné folytatni a pályafutását.

A2022-es év utolsó találkozóján amásodik helyen álló DAC az ötödik helyezett Rózsahegyet fogadja. Ahazaiak szeretnék folytatni aremek sorozatunkat. Kalmárék aFortuna Ligában tíz meccs óta veretlenek, abajnokságban jelenleg asárga-kékek vannak alegjobb formában.

ÜDVÖZÖLJÜK OLVASÓINKAT A DUNASZERDAHELYI AC–RUZEMBEROK LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik