Micsoda meccs! Kalmár duplázott, a DAC emberhátrányban fordított

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2020.09.12. 18:50
null
Kalmár Zsolt duplázott, a DAC emberhátrányban fordított a Rózsahegy ellen (Fotó: Lelkes Ernő)
A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) 6. fordulójában a 34. perctől kezdve emberhátrányban játszó Dunaszerdahely hazai pályán 3–2-re legyőzte a Rózsahegyet (Ruzomberok), így továbbra is hibátlan teljesítménnyel áll a tabella élén.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
6. FORDULÓ

DAC (Dunaszerdahely)–Ruzomberok (Rózsahegy) 3–2 (Kalmár 53., 59., Ramírez 57., ill. Almási 20., Kmet 62.)
Kiállítva: Müller (34.), ill. Boda (90.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Szomorú látvány – szinte üres lelátók fogadták azt a szerencsés 819 dunaszerdahelyi szurkolót, aki elfoglalhatta helyét a Mol Arénában. A koronovírus-járvány miatti előírások alapján a stadionokba a játékosokkal, rendezőkkel együtt mindössze ezer ember lehetetett jelen.

#AdjátokVisszaAFocinkat feliratú óriási molinó volt kifeszítve az egyik szektor alján. Ez az üzenet az ország vezetésének szólt, amely logikus indok nélkül kitiltotta a szurkolókat a stadionokból. A bejelentett elképzelések alapján október 1-től ez az ezres szám kétszázra csökken. Még ott is, ahol kevés a fertőzött, mint például Dunaszerdahelyen. Pozsonyban, ahol nagyon sok fertőzött van, csak százan lehetnek.

Üres volt a B-közép is, de a sárga-kék fanatikusok a szektoruk mögötti parkolóban egy óriáskivetítőn követték a meccset, szurkolásuk behallatszott a stadionba.

Az eredeti elképzelés alapján Varga Miklós énekelte volna a DAC klubhimnuszát, a Nélküledet. A koronavírus itt is áthúzta a számításokat, így csak virtuálisan lehetett hallani az EMeRTon-díjas énekest.

Eric Davisnek lejárt a büntetése, így Bernd Storck a legerősebb összeállításban küldhette a pályára a csapatát. A találkozó a szokásos DAC-játékkal kezdődött, de kimaradtak a helyzetek. Ezután a hazaiakat két kellemetlen esemény érte. Előbb gólt kaptak, majd Müllert, mint a visszajátszásban lehetett látni, egy vélt szabálytalanság után kiállította a játékvezető. Egyébként Sedlák játékvezető nem fogott ki jó napot, két vendégkezezést is elnézett a tizenhatoson belül.

A fordulás után harminc másodpercig csak passzolgattak a játékosok és közben tapsoltak. Így tiltakoztak az értelmetlen előírások ellen.

Az emberhátrányba játszó DAC hihetetlen első negyedórát produkált, melynek főszereplője a hazai csapatkapitány,Kalmár Zsolt volt. Az 53. percben Davis beadása után remekül bújt ki a védője mögül és fejjel egyenlített. Ezután Ramírez fordult le a védőjéről, majd szerzett óriási gólt. Szó szerint kipókhálózta a jobb felső sarkot. Majd nemsokára jött ismét Kalmár Zsolt. Harminc méterről leadott lökete a bal alsó sarokban kötött ki. Mi lett volna a Mol Arénában, ha tízezer ember lett volna a lelátókon…

A vendégek ugyan szépítettek, de a DAC hősies küzdelemben otthon tartotta a három pontot, és továbbra is hibátlan teljesítménnyel vezeti a bajnokságot.

A címvédő Slovan Holman Dávid nélkül nyerte meg 2–0-ra a Spartak Trnava elleni presztízsmeccset. Az egy meccsel kevesebbet játszó pozsonyiak 12 ponttal állnak a második helyen, hattal vannak lemaradva a DAC-tól.

Kalmár Zsolt első gólja

Eric Ramírez gólja

Kalmár Zsolt második gólja

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+2. perc: Véget ért a mérkőzés, a DAC 3–2-re legyőzte a Rózsahegyet, így hat forduló után hibátlanul vezeti a bajnokságot!

90. perc: Két perc a ráadás.

90. perc: ÚJABB PIROS LAP VILLANT! Martin Boda kapta meg a második sárga lapját, így őt is kiállította a játékvezető.

88. perc: Kettős csre a DAC-nál, Balic helyét Bednár, Ramírez helyét Njie foglalta el.

87. perc: Tizenegyest reklamálnak a rózsahegyiek, de szöglet jön.

86. perc: Dungelt Filinsky váltotta a vendégeknél.

83. perc: Újabb kettős csere a vendégeknél, Takác és Zsigmund le, Dopater és Múdry be.

81. perc: Fábry lőtt 20 méterről, de Macík védett.

82. perc: Boda kapott sárga lapot.

79. perc: Cseréltek a hazaiak, Divkovicot Fábry váltotta.

78. perc: Bravúr! Brenkus kísérletezett, de Jedlicka ujjheggyel oldalra nyomta a labdát.

70. perc: Kettős csere a Rózsahegynél: Almási és Kochan le, Boda és Brenkus be.

69. perc: Majdnem mesterhármas! Kalmár ismét egy szabadrúgásból veszélyeztetett, de Macík ezúttal védeni tudott.

68. perc: Balic szöglete után Mrva kezére pattant a labda, de a játékvezető nem ítélt büntetőt.

64. perc: Takác is sárga lapot kapott.

A hivatalos nézőszám: 819 fő.

62. perc: GÓL! SZÉPÍTETT A RÓZSAHEGY! Jedlicka mutatott be egy védést egy közeli fejes után, majd a kapu előtti kavarodás végén Matus Kmet juttatta nagy nehezn a labdát a gólvonal mögét. 3–2

59. perc: GÓÓÓL! ELKÉPESZTŐ, EZ IS BENT VAN!Kalmár Zsolt nagyjából 33 méterről bégzett el egy szabadrúgást, alabda pedig a kapu bal alsó sarkában kötött ki. Ezt kissé elnézte a kapus… 3–1

58. perc: Kochan sárgult be, szabadrúgást kapott a DAC.

57. perc: MICSODA GÓÓÓÓL! Eric Ramírez gondolt egyet, balról befelé kezdte el hozni a labdát, majd nagyjából 30 méterről jobbal lőtt, és kipókhálózta a jobb felső sarkot. 2–1

56. perc: Kalmárérk kezezést és tizenegyest reklamálnak, de a játékvezető szerint szöglet következik.

53. perc: GÓÓÓL! EGYENLÍTETT A DAC! Davis bal oldali beadása után a védőjét megelőző Kalmár Zsolt hat méterről a kapu jobb oldalába fejelte a labdát. 1–1

49. perc: Maly sárgult be.

46. perc: Kalmár távoli lövése után Macík védett.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

Csere egyik oldalon sem történt.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+1. perc: Véget ért az első félidő, a szünetben a 34. perctől kezdve emberelőnyben játszó Rózsaheg vezet 1–0-ra.

45. perc: Egy perc a ráadás.

44. perc: Egyenlítési lehetőség, de nincs bent! Divkovic közeli lövése után Macík védett.

40. perc: Cserélt a DAC, Friede helyére Maly állt be.

39. perc: Balic sárgult be.

38. perc: Védés! Jedlicka mutatott be egy újabb nagy védést Gerlicka lövése után.

34. perc: KIÁLLÍTÁS, EMBERHÁTRÁNYBAN A DAC! Jannik Müller utolsó emberként szabálytalanul állította meg a vendégek támadóját, Gerecet, így azonnal villant a piros lap.

28. perc: Balic harcolta ki a helyzetet, majd Davis lőtt, de rosszul találta el a labdát.

26. perc: Ivószünet.

25. perc: Müller sárgult be.

20. perc: GÓL! VEZETÉST SZERZETT A RÓZSAHEGY! Egy bal oldali beadás után Kmet készített elő Almási Lászlónak, aki kapásból lőtt. Jedlicka ugyan belekapott a labdába, ám az a kapufáról végül a gólvonal mögé pattant. 0–1

17. perc: Jedlicka mutatott be egy óriási védést.

15. perc: Nagy helyzet maradt ki! Egy szépen felépített kontra végén Ramírez lőtte a kapu mellé a labdát.

12. perc: Balic remek passza után Divkovic találta magát helyzetben, de a lövése után Macík védett.

11. perc: Egy tetszetős hazai támadást nem sikerült lövéssel befejezni.

8. perc: Ezúttal Dungel próbálkozott, de Jedlicka ezt a lövést is védte.

6. perc. Kmet próbálkozott egy lövéssel, de Jedlicka résen volt és védett.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

Nagyjából ezren vannak a stadionban, sokan kint ragadtak.

A DAC kezdőcsapata: Jedlicka – Blackman, Müller, Kruzliak, Davis – Friede, Schäfer, Balic – Divkovic, Ramírez, Kalmár.

A Rózsahegy kezdőcsapata: Macík – Curma, Maslo, Mrva – Kmet, Zsigmund, Kochan, Takác, Dungel – Gerec, Almási.

A mérkőzés játékvezetője: Dusan Sedlák.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Dunaszerdahely–Rózsahegy mérkőzés a szlovák Fortuna Liga 6. fordulójában. Tartsanak velünk!

Kéthetes szünet után a Dunaszerdahely a legkellemetlenebb ellenfelét fogadja a bajnokságban (Fotó: Lelkes Ernő, archív)
Kéthetes szünet után a Dunaszerdahely a legkellemetlenebb ellenfelét fogadja a bajnokságban (Fotó: Lelkes Ernő, archív)

ELŐZMÉNYEK

Kéthetes szünet után a Dunaszerdahely a legkellemetlenebb ellenfelét fogadja a szlovák labdarúgó-bajnokságban (Fortuna Liga): szombat este a rózsahegyi csapat lesz a DAC vendége.

„Hétfőre szabadnapot kaptunk a mestertől, Schäfer Andrissal kedden csatlakoztunk a csapathoz. Jó érzéssel, jó erőben tértem vissza a DAC-hoz, hiszen jól sikerültek a válogatott meccsek. Egy kicsit beszéltem a miénkről Storck mesterrel is, aki szerint jól szálltam be az oroszok elleni találkozón. A válogatott most a múlté, csak a szombati találkozóra figyelünk” –mondta a Nemzeti Sportnak a dunaszerdahelyi csapatkapitány,Kalmár Zsolt.

A sárga-kékektől négyen léptek pályára a különböző válogatottakban.

„A csapat nagy része az utóbbi napokban egy kicsit kifújta magát, új erőre kapott. Úgy érzem, hogy ott tudjuk folytatni, ahol augusztus végén Aranyosmaróton abbahagytuk. Szeretnénk folytatni a győzelmi sorozatunkat” –mondta a 25 éves játékos.

Szombat este a mumus, a Rózsahegy lesz a Dunaszerdahely ellenfele. Az észak-szlovákiaiak elleni legutóbbi négy hazai meccsen nem győzött a DAC, igaz, a rózsahegyiek rosszul kezdték az idényt, melyet csökkentett költségvetéssel abszolválnak.

„Tudatában vagyunk annak, hogy nagyon kellemetlen ellenféllel szemben lépünk pályára –folytatta Kalmár. –Egyszerű a Rózsahegy taktikája: védekezik, és abból villámgyors ellentámadásokat vezet. Át kell törni a védelmi falát, ebben a kreativitásunk lesz a döntő. A csapatban nem gondolunk a múltra, csak előre tekintünk. Magabiztosak vagyunk, bízunk a három pont megszerzésében.”

Különös lesz a szombati találkozó, mégpedig azért, mert a járványügyi előírások alapján maximum ezren lehetnek a stadionban.

„Nagyon sajnálom, hogy ez így van. Számunkra különösképpen fontosak a drukkereink, akik messze a legjobbak Szlovákiában. Ha jól tudom, a stadionon kívül fognak szurkolni. Bízom benne, hogy a mérkőzés után együtt fogjuk ünnepelni a három pont megszerzését. Reménykedem, hogy megoldódik ez a helyzet, és októbertől visszatérhetnek a sárga-kék szurkolók a lelátókra” –zárta szavait Kalmár.

Öt forduló után a DAC százszázalékos mérleggel vezeti a szlovák tabellát, míg az ötből négyszer döntetlent játszó, még nyeretlen Ruzomberok a 9. helyen áll.

Security Check Required

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik