Nem ment a DAC-nak a Zólyombrézó ellen, de kicsikarta a győzelmet

Vágólapra másolva!
2022.10.23. 17:30
null
(Fotó: Lelkes Ernő/DAC)
A szlovák futballélvonal 15. fordulójában a Dunaszerdahely 2–1-re legyőzte odahaza a Zólyombrézót, és tapad az éllovas Slovan, Nagyszombat kettősre.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
15. FORDULÓ
Dunaszerdahely–Zólyombrézó 2–1 (0–0)
Dunaszerdahely,MOL Aréna,4377néző.V:I. Kruzliak
DAC:
Petrás – Alex Pinto, Riszvanisz, Brunetti, Andzouana – Fazlagics (Nebyla, 57.), Dimun, Veselovsky (D. Kruzliak, 88.) – Szánthó (Blackman, 77.), Krsztovics, Leginus (Ramadan, 57.).Vezetőedző:Adrian Gula
Zólyombrézó:
Ludha – Bartos, Godál, Gresák – Kovácik, Bakala (A. Horvat, 88.), Paraj, Datko (Grendel, 78.) – Cobnan (Breznaník, 82.), Kuzma, Pavúk (Vasil, 78.).Vezetőedző:Roman Skuhravy
Gólszerző:
Krsztovics (69., 86.), ill. Cobnan (52.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A dunaszerdahelyi jóvátétel sikerült.

Mozgalmas volt a hét Dunaszerdahelyen. Az utóbbi hetek többszöri gyenge teljesítmény után és a keddi, a másodosztályú Homonna otthonában elszenvedett kupavereség után kisebbfajta földrengés volt a DAC-ban, többek között Balogh Norbert és Andrejs Ciganiks is kikerült a keretből.

Ugyan a negyedik Zólyombrézó ellen a forduló slágermeccsére került sor a MOL Arénában, a nézőtéren foghíjasan volt, Ezt főleg a Nélküled-éneklésénél és a névsorolvasásnál lehetett érezni. Azért a meccs alatt a B-közép ismét kitett magáért, űzte-hajtotta a sárga-kék társaságot.

A nézőtéren felbukkant Marco Rossi, a magyar nemzeti csapat szövetségi kapitánya, aki jókedvűen beszélgetett Kalmár Zsolttal, aki ma sárgalapos eltiltás miatt nem léphetett pályára. Az olasz mester valószínűleg Szánthó Regőt jött személyesen megnézni, aki ebben az idényben már többször játszott nagyon jól. Egyébként Szánthó játéka az utolsó pillanatig kérdéses volt, mivel a múltheti aranyosmaróti találkozón ágyéksérülést szenvedett. Végül a 21 éves játékos vállalta a játékot.

A „Mindent bele!” rigmus mellett vonultak ki a játékosok a pályára, majd a találkozó elején a Himnusz éneklése közben a B-közép megemlékezett az 1956-os forradalomról és szabadságharcról.

Álomszerűen kezdődhetett volna a találkozó a hazaiak részére, de a 20. másodpercben Krsztovics csak centiméterekkel maradt le Dominik Veselovsky beadásáról. Nemsokára Samuel Petrásnak kellett megmutatnia a tudását, Pavúk veszélyes lövését ütötte ki. Lüktető volt a játék, hol az egyik, hol a másik oldalon alakultak ki veszélyes helyzetek. Szánthó is megeresztett egy csípős löketet, de főleg a bajnokság legjobb góllövője, Krsztovics lövései után mutatta be tudását Richard Ludha kapus. A másik oldalon Petrás sem unatkozott, a vendégek lövéseit biztosan hárította.

A jelen lévő 4377 néző hazai rohamokat várt a szünet után, de a valóság más volt. A vezetést a vendégek szerezték meg, David Cobnan talált be közelről. Kettős cserét hajtott végre Gula, és egy óra játék után az egy perce pályán lévő Sebastian Nebyla százszázalékos helyzetet puskázott el. Mentek, mentek előre a hazaiak, de nagyon sokáig pontatlanul céloztak. A 69. percben megtört a jég: Ammar Ramadan szöglete után Nikola Krsztovics fejjel kiegyenlített.

Nagyon izgalmas percek következtek, mindkét csapat a győzelemre játszott. Öt perccel a vége előtt meghűlt a vér minden DAC-szurkoló erejében, Boris Godál öt méterről fejelt mellé. Majd nem sokkal később Nikola Krsztovics ismét bebizonyította klasszisát, befordult a labdával, és 14 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. Nagyon fontos három pontot szerzett a Dunaszerdahely.2–1

HATÁROK NÉLKÜL

PERCRŐL PERCRE


90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+1. perc Okosan tartják a labdát a szerdahelyiek. Breznaník és Gula mester összekap, ezzel is elmegy egy fél perc. Csak szópárbaj volt.

90. perc Három perc a ráadás.

88. perc Blackman távolról lő kapura, nem gond ez sem Ludhának.

88. perc Dominik Kruzliak be, Veselovsky le.

88. perc Milan Dimun kap sárga lapot reklamálásért.

(Fotó: Lelkes Ernő/DAC)
(Fotó: Lelkes Ernő/DAC)

86. PERC FORDÍTOTT A DAC! Ramadan passzát a védőjéről leforduló NIKOLA KRSZTOVICS jobbal 14 méterről a jobb alsóba rúgja! 2–1!

85. perc Húha! Gresák előremegy, középre ad, és nem sokkal fejel a kapu mellé az előrehúzódó Kuzma.

84. perc Az imént Cobnant váltó Breznaník lövését védi Petrás.

82. perc Sebastián Nebyla odarúg Grendelnek, sárga lap. Előtte Nebyla veszélyes beadását éppen Grendel fejelte el Krsztovics elől.

77. perc Cesar Blackman be, Szánthó jól játszott, de elfáradt.

72. perc Veszélyes vendégtámadások, a beadásokra odaérnek azonban a hazai védők.

69. PERC EGYENLÍT A DAC, Ramadan szöglete után NIKOLA KRSZTOVICS fejel a kapuba. Négy méterről, a jobb alsó sarokba: 1–1!

67. perc Krsztovics lő jobbal a kapu fölé 17-ről.

62. perc Szánthó jobbal a léc fölé talál a 16-os elől, Petrás véd ismét szépen, bátran lép ki egy Datko-passzra a lendületes Cobnan elé.

(Fotó: Lelkes Ernő/DAC)
(Fotó: Lelkes Ernő/DAC)



59. perc
A Dimun-passzal a jobb szélt meghúzó Pinto ad be jobbról jobbal, Nebyla azonnal gólt lőhetne, de közelről nem tud túljárni Ludha eszén! A szöglet után Brunetti fejel a léc fölé az ötös elől.

57. perc Sebastián Nebyla és Ammar Ramadan be, Fazlagics s Leginus le.

56. perc Nikola Krsztovicsnak sárga lap labdaelrúgásért, előnyszabály volt Szánthó buktatása után, kiment azonban a labda Leginus passza után.

55. perc Bartos és Leginus összefejel, ápolás.

54. perc Cobnan jobbról jobbal éles szögből kapura lő, de figyel Petrás.

52. PERC VEZETNEK A VENDÉGEK! Kovácik kap labdát a hazai tizenhatos jobb oldalán, felnéz, majd a berobbanó DAVID COBNAN elé tálal, aki Riszvaniszt megelőzve jobbal a kapu közepébe lő. Négy méterről: 0–1!

48. perc Veszélyes vendégakcióval, Paraj fejesét azonban a jobb sarok mellé méri jobb külsővel Pavúk.

46. PERC FOLYTATJUK!

(Fotó: Lelkes Ernő/DAC)
(Fotó: Lelkes Ernő/DAC)
(Fotó: Lelkes Ernő/DAC)
(Fotó: Lelkes Ernő/DAC)

A hazaiaktól Eric Davis, Miroslav Kácer és Andrija Balic sérült, a vendégektől Józef Spyrka maródi.

E párharc legjobb góllövői:
Szarka Ákos 6
Blazej Vascak 3
Vakoun Issouf Bayo 2
Vida Kristopher 2
Matus Mikus 2


Ha már jó név: a vendégmester Roman Skuhravy a nagy Tomás Skuhravy unokatestvére, az 1990-es vb egyik hőse már messze van a futballtól.

45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

A 22 éves szlovák szélsőt, Leginust is ápolni kell, a térde fáj.

45. perc A jónevő Paraj jobbal kapura teszi 17-ről Kovácik oldalpasszát, Petrás vetődve véd. Előtte a vendégkapus lépett ki jól egy Szánthó-beadásra, saját védőjét sem kímélve. Volt is egy kis ápolás.

43. perc René Paraj kap sárga lapot Veselovsky megrúgásáért.

42. perc Bakala most kifut a jobb szélre, a jobblábas beadása azonban a kapusé.

Itt van a stadionban Marco Rossi is, aki jót beszélget a lelátón az eltltott Kalmárral.

39. perc Aki most szépen lép ki Cobnan elé, akit Bakala indított középről.

35. perc Bartos elöl is hasznos, szabadrúgását védi azonban szép mozdulattal a magabiztos Petrás.

34. perc KIMARAD! Szánthó emel jobbal a kapu elé egy szabadrúgást, az előrehúzódó görög védő, Riszvanisz Krsztovics elé tolja a labdát, az ék közelről kapura kotorja azt... de védeni tud Ludha!

33. perc Boris Godál is írásbeli figyelmeztetést kap.

31. perc A balszélső Lukas Leginusnak sárga lap Kovácik lerántásáért. Íme egy csírájában elfojtott akció...

28. perc A 20 éves nigériai jobbszellő, Cobnan megindul, egy csel, kettő, három... közbelép az ötös előterében Riszvanisz.

22. perc Szánthó jobbról jobbal az ötös elő passzol, Krsztovics körülményes kicsit, jobbal lő, de közbelép a középső védő Bartos. NAGY MENTÉS!

20. perc Szánthó 21-ről a kapus ölébe lő.

17. perc Paraj távoli lövése távolról sem veszélyes.

16. perc Veselovsky indítja Krsztovicsot, aki a 16-osra belépve kicselezi Godált, fennakad azonban Gresákon.

12. perc Cobnan lő gólt a kapus lökése után, természetesen nem ért.

Fotó: Duducz Tibor
Fotó: Duducz Tibor

10. perc Szánthó egy pontatlan korner után most jobban ad be a jobb szélről... de picit magasan az ötösre érkező két csatárnak, Krsztovicsnak és Leginusnak.

6. perc Kontra, Krsztovics kapura törhet... de szereli őt harciasan a gyorsabb Datkó.

5. perc Pavúk lő kapura egy szöglet után, nagyot véd azonban a hazai kapus, Petrás.

1. perc Hazai helyzettel, Dimun dobja ki jobbra a labdát Veselovskynak, akinek a beadásáról éppen csak lemarad a kapu elé berobbanó Krsztovics! – írja a Parameter, amelynek közvetítésére mi is támaszkodunk.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta sárgában, a vendégek tiszta fehérben.

Megemlékeztek 1956-ról.

Fotó: Duducz Tibor
Fotó: Duducz Tibor

„A szerdai Somorja–Zsolna kupatalálkozón a hazaiak továbbjutásáról a DAC Akadémiáról kikerült játékosok góljai döntöttek (Csóka Bálint és Szolgai Máté – a szerk.), aminek rendkívül örülünk. Ez a mérkőzés is bizonyította, mennyire fontos a megfelelő mentalitás a labdarúgásban. A helyes út számunkra az, amit Somorján láttunk”– zárta le Jan Van Daele.

Fotó: Duducz Tibor
Fotó: Duducz Tibor

Míg a DAC kiesett, a fiókcsapata, a másodosztályú Somorja továbblépett a Szlovák Kupában, a Fortuna Ligában szereplő Zsolnát győzte le 2–1-re.

„További intézkedésként a csapat támogatja a szurkolóinak az őszi szezonban hátralévő két idegenbeli mérkőzés – Besztercebánya és Trencsén – belépőjegyeinek árát az utazás költségeivel együtt” – folytatta a dunaszerdahelyi sportigazgató.

A Nemzeti Sport információ alapján a két játékos Balogh Norbert és Andrejs Ciganiks, mindketten a somorjai fiókcsapattal fognak készülni.

„Klubként mindent megteszünk a játékosainkért, olyan szakmai feltételeket teremtettünk, amelyekkel Közép-Európában kevés klub büszkélkedhet. Az az érzésünk támadt azonban, hogy minél többet adunk a játékosoknak, annál kevesebbet kapunk vissza tőlük. Ennek véget kell vetni. Az utolsó csepp a pohárban a Homonnán elszenvedett kupakudarc volt, amely után úgy döntöttünk, hogy azonnali hatállyal elbúcsúzunk két játékosunktól, akiket átmenetileg kizártunk az első csapat keretéből” – idézte a klub hivatalos oldala Jan Van Daelét, a DAC sportigazgatóját.

A vendégeknél Veszelinov Dániel és Kalmár Zsolt végig a pályán voltak, Balogh Norbert az első félidőt játszotta végig, Szánthó Regő sérült.

A vendégek nem játszottak jól, és egy óra játék után Sebastian Nebyla hibája után Diamé egyenlített. Sőt, szűk negyedórával a vége előtt kihagyott a dunaszerdahelyi védelem és a pár másodperce pályán lévő Jurcisin megszerezte a Homonna továbbjutást jelentő gólját. Ezután ugyan ment előre a DAC, de egyenlítenie már nem sikerült.

Nemsokára a Somorjáról érkezett játékos lehetett volna ismét eredményes, ám kétszer sem sikerült neki kihasználni a helyzetét. A második félidőben a hazaiak – akik a másodosztályban hazai pályán legutóbb augusztus elején győztek – bekeményítettek és várták a megfelelő alkalmat.

Az első félidőben még minden a papírforma szerint alakult: a hazaiak egy alkalommal eltalálták ugyan a felső lécet, de egyébként a vendégek irányítottak. A 27. percben a vezetést is megszerezte a DAC, Lukás Leginus gólja révén.

Csakúgy, mint két évvel ezelőtt és tavaly, a Dunaszerdahelyi AC ezúttal is egy másodosztályú ellenféllel szemben esett ki a Szlovák Kupából. A sárga-kékek Homonnán szenvedtek 2–1-es vereséget kedden.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A DAC–PDBREZOVA MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik