A DAC egy góllal legyőzte az álmoskásan futballozó MSK Zilinát

K. T. I., D. T.K. T. I., D. T.
Vágólapra másolva!
2021.05.01. 14:20
Az FC DAC 1904 hazai pályán 2–1-es sikert ért el hazai pályán az MSK Zilina ellen a szlovákiai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) rájátszásában. A DAC magyar válogatott légiósai közül Schäfer András léphetett csak pályára, és végig is játszotta a találkozót. A dunaszerdahelyi csapat ezzel biztossá tette az idény végi dobogós helyezést, így pedig a Konferencialiga-indulást.
Küzdelmes meccset játszott a DAC (Fotó: Lelkes Ernő)
Küzdelmes meccset játszott a DAC (Fotó: Lelkes Ernő)
Küzdelmes meccset játszott a DAC (Fotó: Lelkes Ernő)
Küzdelmes meccset játszott a DAC (Fotó: Lelkes Ernő)
Küzdelmes meccset játszott a DAC (Fotó: Lelkes Ernő)

 

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
RÁJÁTSZÁS, 29. FORDULÓ
DAC–MSK Zilina
2–1 (1–1)
Dunaszerdahely,
Mol Aréna, 42 néző. V:Smolák (Hancko, Ferenc)
DAC
: Jedlicka – Blackman, Kruzliak, Beskorovainyi, E. Davis – Divkovic, Schäfer, Balic, Andzouana (Njie, 76.) – Nebyla (Moumou, 63.), Taiwo (Nicolaescu, 82.).Vezetőedző: Németh Antal
ZILINA: Petrás – Anang (Bichakhchyan. 70.), Kopas, Minárik, Javorcek – Fazlagic – Gono (Myslovic, 55.), Bernát - Kaprálik (Rusnák, 55.), Slebodník (Duris, 55.), Paur (Kurminowski, 65.).Vezetőedző: Stano Pavol
Gólszerző:E. Davis (16.), Taiwo (68.), ill. Paur (30.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az MSK Zilina elleni szombati bajnoki előtt a sérült Kalmár Zsolt és a sárga lapjai miatt eltiltását töltő, gólkirályjelölt Eric Ramírez átvette a Fortuna Liga legszebb februári, illetve márciusi góljáért járó díjat a dunaszerdahelyi stadionban, majd elkezdődött a mérkőzés. Méghozzá szeptember óta először nézők előtt: a Közegészségügyi Hivatal szigorú feltételeit betartva 42 szurkoló mutatta be érvényes PCR- és antigéntesztjét, ők látták a helyszínen, amint a közelmúltban Bernd Storckot váltó Németh Antal irányításával a második meccsét is megnyeri a DAC (2-1).

A zsolnaiak elleni összecsapást Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is a Mol Arénában nézte végig. A DAC győzelmével biztossá vált a dunaszerdahelyiek szereplése az idén induló, harmadik számú kontinentális kupasorozatban, az Európa-konferencialigában.

Az első húsz-huszonöt perc úgy alakult, ahogyan elterveztük és ahogyan futballoznunk kell. Habár ellenfelünk jószerével a semmiből egyenlített, taktikus játékkal megszereztük a győztes gólt a második félidőben. Az európai kupaszereplés már megvan, és természetesen meg akarjuk tartani második helyünket a bajnokságban” mondta a Nemzeti Sport érdeklődésére Schäfer András, a dunaszerdahelyiek magyar válogatott középpályása.

PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MECCSNEK!

90+1. perc: Három perc a tervezett ráadás!

90. perc: Minárik kapott sárgát.

85. perc: Moumou futja le a védőjét, a kapufonallal párhuzamosan vezeti a labdát, majd éles szögből, jobbal a keresztléc fölé bombázza a labdát.

82. perc: Taiwo helyén Nicolaescu.

81. perc: Taiwo kap ígéretes kiugratást a leshatáron, jobbal visszaveszi a bal lábára, ezzel egy védőt elfektet, lő, ezt viszont egy másik, épp visszazáró bekk blokkolni tudja. Szöglet.

79. perc: Taiwo lő nem túl erősen, 20 méterről, középről, jobbal a jobb alsó sarok mellé.

76. perc: DAC-csere, Andzouana helyén Njie.

Nem beszélhetünk öldöklő iramról továbbra sem...

70. perc: Az utolsó zsolnai csereként lemegy Anang és beáll (a könnyen leírható nevű) Bichakhchyan.

68. perc: MEGINT VEZET A DAC! Taiwo
kapja a labdát a 16-os bal oldalánál, a kaputól 7-8 méterre, jobb kézre fordulva becsapja a védőjét, majd a kapus mellett a kapu rövid oldalába lő! Petrás beleért, de védeni nem tudott. A lefordulás ötcsillagos volt! 2–1

65. perc: Újabb csere, ezúttal a vendégeknél jön le Paur és áll be a helyére Kurminowski.

63. perc: Cserél a házigazda, Nebyla helyén Moumou.

60. perc: Paur és Jedlicka kapnak egy-egy sárgát kakaskodásért.

55. perc: Három helyen változtattak a zsolnaiak, lement Gono, Kaprálik és Slebodník, beállt Myslovic, Rusnák és Duris.

Eseménycunami a pályán! Cserék...

54. perc: Anang kapott egy sárgát.

54. perc: Divkovic húzta meg a jobb szélen, a 16-oshoz érve befelé cselezett, majd 15 méterről, laposan, a hosszú alsó mellé lőtt bő két méterrel.

49. perc: Balic lő egyet jó 25 méterről, jobbal, lendületből érkezve, a védőn felpattan, így méterekkel kapu fölé, de legalább szögletre száll a kísérlet!

46. perc: Folytatódik a mérkőzés!

SZÜNET!

45+5. perc: Vége az első félidőnek!

45+1. perc: Divkovic cselez befelé a 16-os jobb sarkától, éles szögből lő, de a vendégkapus jól zárja a rövidet.

44. perc: Öt perc lesz a ráadás!

38. perc: Slebodník segít vissza a védekezésbe a 16-os jobb oldalánál, majd szabálytalanul odacsúszik Blackmannek... sárga.

35. perc: Taiwo lő közelről, miután egy kissé zavarták egymást Andzouanakkal, a próbálkozás nem is sikerül jól...

30. perc: GÓÓÓÓL! Egyenlített a Zilina! Davies fejelte ki röviden a labdát egy beívelés után, ami némi szerencsével a 16-os előtreében érkező Paur elé került, utóbbi pedig 16 méterről kilőtte a hazai kapu bal sarkát! 1–1

27. perc: Mezőnyfölényben a DAC, de helyzet nélkül teszi mindezt...

22. perc: Davies küldi kapura a labdát szabadrúgásból, a kaputól 19 méterre, szinte középről. A lövése a jobb alsó felé tart, de Petrás kapus egy vetődés után oldalra tudja ütni.

21. perc: Schäfer került a földre a 16-oson belül, de Kopas még épp a vonal előtt rúgott oda neki, így újabb tizenegyes helyett szabadrúgás jön, igencsak veszélyes helyről.

A videó alapján Minárik kezéhez ért a labda a két zsolnai védő szerencsétlenkedésekor, a játékvezető pedig úgy döntött, hiába született utána gól a helyzetből, nem volt folytonos a játékszituáció... Mondjuk kifejezetten „vicces", sokáig emlegetett eset lett volna, ha ezek után a tizenegyes kimarad.

16. perc:Eric Davies nem szórakozott, a kapu bal oldalába vágta a labdát. Ezzel tényleg vezet a DAC! 1–0

15. perc: Jó három perccel a gól után az a döntés, hogy érvénytelen a találat, és jöjjön egy TIZENEGYES inkább...

14. perc:Megnézik videón a középkezdés előtt...

12. perc: VEZET A DAC! De milyen góllal, te jó ég?! Balic beadása borzalmas, de a két középső védő közül Kopas megfejeli a labdával a másikat, Minárikot, a kapus késve kapcsol és fut ki a kapujából Taiwo elviszi előle a labdát, majd 2 méterről az üres kapuba helyez! 1–0

9. perc: Balic indult meg középen, jó 35 méterre a kaputól, két zsolnait kicselezett, majd 19 méterről a kapu bal oldala mellé lőtt!

5. perc: Az első öt perc valódi helyzet nélkül, főként mezőnyjátékkal telt.

A DAC szokásos sárga mezében és kék nadrágban, sportszárban, a zsolnaiak zöld mezben sárga számozással és mintákkal.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés!

A DAC kezdője (Fotó: Duducz Tibor)
A DAC kezdője (Fotó: Duducz Tibor)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik