Egygólos, mégis biztos győzelmet aratott a DAC

Vágólapra másolva!
2021.02.27. 13:46
null
A DAC az első gólját ünnepli a Mihalovce ellen (fotó: Lelkes Ernő)
A szlovák Fortuna Liga 21. fordulójában a második helyen álló DAC a 11. helyen álló Mihalovcét fogadta, és bár nagy fölényben játszott az egész találkozón, végül csak egygólos győzelmet aratott. A hazaiaknál Kalmár és Schäfer végigjátszotta a meccset.

 

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
21. FORDULÓ
DAC–Michalovce 2–1(Kruzliak 10., Andzouana 63., ill. Zofcák 90+2. – 11-esből)

ÖSSZEFOGLALÓ

Tizenhetedik alkalommal csapott össze egymással a szlovák élvonalban szombaton a DAC és a Michalovce (Nagymihály), s mivel az eddigi összecsapásaikon átlagban 3.5 gól született, mozgalmas ütközetre volt kilátás. A dunaszerdahelyiek örömére felépült kisebb sérüléséből, és bevetésre készen várta a csatát a csapatkapitány Kalmár Zsolt.

A bemelegítés idején két szurkolónak sikerült bejutnia a stadionba, és sárga-kék füstöt eregetve jelezték, tiltások és korlátozások ide vagy oda, a csapattal vannak. Az első perctől kezdve aktív volt a DAC, a vendégek jószerével át sem lépték a felezővonalat. A 10. percben aztán megtették, miután Dominik Kruzliak gólját követően középkezdéshez álltak fel (1–0).

Egygólos vezetése birtokában is ment előre a dunaszerdahelyi együttes, csakhogy játékából hiányoztak a váratlan húzások, Bernd Storck vezetőedző időnként csalódottan csóválta a fejét az oldalvonal mellett. A 36. percben Kalmár Zsolt látványos szólóval próbálkozott, a magánszám végén leadott lövését azonban blokkolták.

A fordulás után sem változott meg a játék képe. A DAC járatta a labdát, ami önmagában nem vezetett eredményre, mígnem a 61. percben Bernd Storck becserélte Yhoan Andzouanát, aki első labdaérintéséből betalált, a gólpasszt Kalmár Zsolt adta (2–0). Noha nem sokkal a mérkőzés vége előtt szépítettek a vendégek, ez már nem osztott vagy szorzott, két döntetlen után megszerezte első győzelmét a tavasszal a bajnoki címre pályázó DAC.

„Rendkívül nehéz volt érvényesülni a nagymihályiak ellen, mert szinte minden erejüket a védekezésre fordították, tördelték a játékot. Céljaink elérése érdekében meg kell nyerni az ilyen meccseket, mindegy, hogy öt góllal vagy csak eggyel. Továbbra is üldözzük a listavezető Slovant” - mondta a Nemzeti Sportnak Kalmár Zsolt.

„A három pont megszerzése ellenére sem vagyok elégedett, mert hiányzott a csapatból a ránk jellemző elszántság és akarat. Kevésszer lőttünk kapura, pontatlanok voltak az utolsó átadások, úgyhogy mindenképpen javulnunk kell” - értékelt a találkozó után Bernd Storck.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+2. perc: Vége a meccsnek, nyert a DAC. 2–1
90+2. perc: GÓL! A tizenegyest Zofcák végezte el, és magabiztosan emelt a bal felsőbe. 2–1
90+1. perc: TIZENEGYESHEZ KÉSZÜLŐDIK A MIHALOVCE... Beszkorovajnij kezezett.
84. perc: Óriási Mihalovce-helyzet! Dotisz
forgolódott a DAC tizenhatosán belül, hárman is tisztes távolságból nézték, ahogy a görög 8 méterről a kaput sem találta el...
81. perc: Andzouana került lövőhelyzetbe 11 méterről jobbról, de ellőtt a kapu előtt.
80. perc: Markovic a kapujából kifutva hibázott, de nagy szerencséjére a hazaiak nem tudtak lövéshez jutni, mielőtt visszatért volna a kapujába.
70. perc: Taiwo próbálta meg 20 méterről bevenni Markovic kapuját, de a vendégek kapusa védett.
63. perc: GÓÓÓÓÓL! KETTŐRE NÖVELTE AZ ELŐNYÉT A DAC! Kalmár játszott a nemrég beállt Andzouana elé, aki kicsit középre húzott, majd 16 méterről a bal alsót vette célba, és a labda a kapus közreműködésével jutott a hálóba. 2–0
61. perc: Grusa
most Schäfert rúgta meg, szerették volna, hogyne szerették volna a hazaiak, ha
sárgát kap a nagymihályi játékos, de ezért nem járt lap.
59. perc: Trusa támadta a kapuskirúgás közben Jedlickát, ezért sárga lapot kapott.
53. perc: Elég nézőriasztó eddig a második félidő, annyi csak a változás, hogy a Nagymihályi már vezetett néhány már-már veszélyes akciót is.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Vége az első félidőnek, jobban játszik a DAC, és vezet is. 1–0
42. pec: Christie-Davies
csapott le egy lecsorgóra, és 16 méterről lőtt is, Markovicvédése nyomán jöhetett szöglettel a DAC.
39. perc: A szabadrúgást Kalmár végezte el, de túlkombinálták a dunaszerdahelyiek.
38. perc: Kalmár indult meg a kapu felé, Neofitidisz felrúgta, sárga lap.
38. perc: A szöglet után Müller fejelt fölé.
37. perc: Kalmár cselezett ki három embert, majd 15 méterről lőtt, Vasko lábáról pattant fölé a labda.
29. perc: Jó lövés! Blackmanre nem léptek ki a védők, ő pedig 18 méterről alig-alig lőtt fölé.
24. perc: A Mihalovce majdnem eljutott a dunaszerdahelyi kapuig, de Popovits beadása a kapu mögött ért földet.
19. perc: A gól óta is fölényben játszik a DAC, a nagymihályiak egyelőre nem tudtak értékelhető akciót vezetni.

Dunaszerdahelyi gólöröm (fotó: Duducz Tibor)

10. perc: GÓÓÓÓÓL! VEZET A DAC!
Kalmár fejelt középre jobbról, Nicolaescuról továbbpattant a labda, éppen Kruzliak elé, aki ügyetlenül lőtte el 7 méterről, de éppen így lett jó, mert egy védő lábáról a bal alsóba gurult a labda. 1–0
5. perc:
Bal oldali beadás után Divkovic tette vissza Ramíreznek, aki 7 méterről kihagyta a helyzetet.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a DAC sárga-kékben, a Mihalovce tiszta fehérben játszik.

 

A két csapat kezdő összeállítása:

DAC: Jedlicka – Blackman, Kruzliak, Müller, Beszkorovajnij - Divkovic, Schäfer, Christie-Davies, Kalmár – Nicolaescu, Ramirez.
Mihalovce: Markovic – Magda, Soler, Vasko, Vojtkó – Popovits, Spoljaric, Adekuoroye, Neofitidisz, Oshima – Trusa.

 

ELŐZMÉNYEK

A tavaszi szezonban eddig megrendezett két fordulóban csupán egy-egy pontot szerzett a DAC, amely szombaton a Michalovce (Nagymihály) együttesét fogadja. Jó hír, hogy immár Kalmár Zsolt is bevethető.

„Két hete Trencsénben az első tizenegyest megelőző szabálytalanságnál meghúzódott a combom. A meccsen nem éreztem fájdalmat, utána igen. A másnapi MR-vizsgálat kimutatta a húzódást. Tudtam, hogy legalább egy hét pihenő vár rám. A dunaszerdahelyi és a győri szakemberekkel sokat dolgoztunk, hogy minél előbb rendbe jöjjek, és tudjak segíteni a csapatnak. Javult a comb izmom állapota, a hét közepétől már a csapattal készültem. Jó jel, hogy nem éreztem fájdalmat, végigcsináltam a gyakorlatokat, szerintem játszhatok a Nagymihály ellen. A bevetésem kapcsán még egyeztetünk Bernd Storck vezetőedzővel” – mondta a Nemzeti Sportnak a dunaszerdahelyiek csapatkapitánya.

A 25 esztendős, 24-szeres magyar válogatott középpályás a múlt heti, Zsolna elleni találkozót (1-1) a lelátóról izgulta végig.

„Az ember ilyenkor legszívesebben beugrana a pályára. Úgy gondolom, hogy győzelmet érdemeltünk volna, hiszen a Zsolnának csak egy lehetősége volt, igaz, azt ki is használta. Nekünk meg sok helyzetünk, de sajnos csak egyet váltottunk gólra.”

Noha a DAC-nál megfogalmazott cél a tavasz elejére a címvédő és listavezető Slovannal szembeni hátrány lefaragása volt, nemhogy csökkent, hét pontra nőtta pozsonyiak előnye.

„Nem így terveztük. A játék megfelelő volt, megvoltak a helyzetek, ám csak két döntetlent értünk el. Meglépett a Slovan, de még semmi sincs veszve. Minden a saját kezünkben van, szombaton mindenképpen győzni kell. A Nagymihály biztosan a védekezésre helyezi a hangsúlyt, úgyhogy gyorsan és ügyesen kell futballoznunk, no meg ki kell használni a helyzeteinket” – mondta Kalmár Zsolt.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik