Négy gólt lőtt a DAC, jöhet a Trencsén elleni döntő

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.05.24. 19:25
Az Európa-konferencialiga-szereplésért vívott rájátszás elődöntőjében a DAC hazai pályán 4–2-re legyőzte az újonc Liptószentmiklóst. Pénteken a MOL Arénában a Dunaszerdahely a Trencsént fogadja, a győztes kijut az európai kupaporondra.
Fotó: Lelkes Ernő
Fotó: Lelkes Ernő
Fotó: Lelkes Ernő
Fotó: Lelkes Ernő
Fotó: Lelkes Ernő

 

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
RÁJÁTSZÁS, ELŐDÖNTŐ

DAC (Dunaszerdahely)–Liptovsky Mikulás (Liptószentmiklós) 4–2 (2–0)
Dunaszerdahely,
MOL Aréna, 4338 néző. Vezette: Královic
DAC:
Veszelinov – Blackman, Kruzliak (Muhamedbegovic, 65.), Brunetti, Ciganiks – Dimun (Andrezihno, 68.), Nebyla – Szánthó (Andzouana, a szünetben), Balogh N. (Moumou, 68.), Verlinden (É. Davis, 60.) – Krsztovics. Vezetőedző: Joao Janeiro
Liptószentmiklós: Svácek – Krcík, Filinsky, Sindelár, Pavúk (Bielák, 85.) – Gerát, Václavik, Stas (Flak, 63.) – Pinte P., D. Andrics (Kácerík, 63.), Svec (Vosko, 85.). Vezetőedző: Marek Petrus
Gólszerző: Nebyla (9.), Ciganiks (27.), Andzouana (58.), Krsztovics (64.), ill. Kácerík (67.), Flak (79.)

A másik elődöntőben:
MSK Zilina–Trencín 0–2

A döntőt pénteken rendezik.

Joao Janeiro edző az egymeccses büntetésének letöltése után visszatért a kispadra. A kezdőcsapatba három magyar játékost jelölt. Veszelinov Dánielen és Balogh Norberten kívül Szánthó Regő is ott volt. A nézőtéren a Vasassal NB II-es aranyérmet szerző Vida Máté is megjelent, aki a DAC-ban korábban három idényt húzott le.

A dunaszerdahelyi B-közép sárga-kék füstfelhővel kezdett, a hazai játékosok pedig aktív játékkal. Krsztovics gyenge próbálkozása után már a 8. percben megszerezte a vezetést a DAC. Szánthó a hosszú sarokra tette a labdát, Verlinden visszafejelte az ötösre és az érkező Nebyla bevágta a lasztit. A szlovák középpályás a kezeit a füléhez helyezte. Ez a mozdulat a hazai szurkolóknak szólt, akik nem kedvelik a játékost.

A neten ugyanis olyan kép jelent meg, melyen Nebyla a rivális Nagyszombat B-közepében szurkol a Spartaknak…

Nemsokára ismét Nebyla lehetett volna a főszereplő. Hibája után tisztán fejelhetett Pinte Patrik (a volt FTC-játékos Pinte Attila fia), ám a labda a jobb kapufa mellé ment.

A hazaiak uralták a meccset, és a 27. percben megszerezték a második gólt. Balogh labdája után Krsztovics lövése után a kapus csak kiütötte a labdát, és Cikaniks bekotorta. Az első játékrészben Szánthóé volt az utolsó szó, csípős löketét fogta bravúrral a vendégek kapusa.

A második félidő elején előbb Andrics fejelt fölé, majd Pinte kellemetlen lövését fogta Veszelinov. Ezután hat perc alatt kétszer mattolt a DAC, és ezzel el is döntötte a továbbjutást. Janeiro mester ezután kihasználta az összes cserelehetőségét, amely után szétesett a hazaiak játéka. A vendégek ezt kihasználták és két góllal szépítettek.

Az Európa-konferencialigába valószereplésért a DAC pénteken, hazai pályán a Zsolnán 2–0-ra győző Trencsén ellen lép pályára.

PERCRŐL PERCRE



90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+1. perc Maradt még hátra egy-egy pontatlan Andreizinho- és Krsztovics-lövés.

89. perc Három perc a ráadás.

88. perc Blackman kap nagyot Geráttól, miután éles szögből leadott lövése célt tévesztett.

85. perc Pavúk és Svec le, Lukas Bielák és Peter Vosko be.

85. perc Andzouana nagyon önzetlen, de rossz a passza Andrezihno felé, oda a helyzet.

Jól cserélt a vendégmester...

79. PERC ÚJABB GÓL, egy hazai labdavesztés után Václavík köszöni szépen a lehetőséget, KRISTIAN FLAKHOZ passzol, aki a jobb alsóba lő az ötös elől. Nagyon elaludt a DAC-védelem: 4–2!

75. perc
Moumou és Blackman passzolgat szépen, előkészítettek Krsztovicsnak, aki jobbal azonnal lő, blokkol azonban szépen Sindelar.

72. perc Blackman megindul a jobb szélen, két jó csel után ellökik őt a 16-oson!

68. perc Moumou és Andrezinho váltja a szerdahelyieknél Baloghot és Dimunt.

67. PERC ITT A SZÉPÍTÉS! Svec lő kapura a 16-os előteréből, lövését eléri Veszelinov, a kipattanó ADRIAN KÁCERÍKÉ, aki 16-ról a jobb alsóba lő. 4–1!

65. perc Kruzliakot Ahmet Muhamedbegovic váltja.

64. PERC OTT A NEGYEDIK! A kósza hazaadást rosszul elrúgó kapus hibája után NIKOLA KRSZTOVICS 20 méterről üres kapuba talál. 4–0!

63. perc Stas és Andric megy le, Kristian Flak és Adrian Kácerík áll be a helyükre.

63. perc Andric távolija kapuscsemege.

60. perc Thibaud Verlinden le, Eric Davis be. Szélső helyett védő.

58. PERC EZ ELDŐLT! Krsztovics remek labdáját a cserember YHOAN ANDZOUANA a közelről a kapuba vágja Svácek kicselezése után, 3–0!

56. perc Pinte első lövését nagy bravúrral hárítja Veszelinov, a következő próbálkozás messzebbről jön, 23 méterről, és nem is olyan pontos.

52. perc
Blackman megindul a jobb szélen, egy csel, két csel... szereli aztán Filinsky.

50. perc Stas bal oldali beadását nem sokkal fejeli a léc fölé a 16-oson belülről Andric!

46. PERC FOLYTATJUK!

Jöttek-mentek: a 21 éves Jakub Svec a DAC-tól került kölcsönbe a Szentmiklóshoz.

Egy kis örökmérleg: 1-1 mérkőzés, 1-1 sikerrel, 3, ill. 2 rúgott góllal.

A vendégek nagy hiányzója Richard Bartos.

46. perc Szánthó helyett Yhoan Andzouana a hazaiaknál.

45+1. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

Pinte Attila fia, Pinte Patrik volt a Haladás játékosa is.

45. perc Pinte jobb oldali beadásáról éppen csak lemarad középen a rutinos Andric!

43. perc Kis dulakodás, nagy reklamálás, sárga lap a hazai segédedzőnek, Martin Raskának.

42. perc Balogh Norbertnek sárga lap a jobbhátvéd Krcík felrúgásáért.

40. perc BRUNETTI! Veszelinov hiába nyújtózkodik Sindelar fejese után, de ment a gólvonal előtt Brunetti! Krcík adott be előtte jobbal, jobbról.

39. perc Veszélyes Szánthó-lövés kissé jobbról, éles szögből, de a kapus bravúrral hárít! Krsztoviccsal háromszögezett a magyar játékos, de nagyot nyújtózkodott Svácek.

35. perc Blackman belelép Pinte jobb oldali beadásába, Vaclavík kornere nem az igazi.

Aki 8 gólnál és 3 gólpassznál jár az idényben, 32 fellépésen.

34. perc NINCS BENT! Egy előrevágott labdával kapura tör Krsztovics, már csak a kapus áll vele szemben… és jobbal a tizenhatosra belépve éppen őt találja el a labdával a montenegrói légiós!

32. perc Kruzliak és Andrics összefejel… utóbbi húzza a rövidebbet.

Érik a DAC–Trencsén…

A 31-szeres lett válogatott bal oldali mindenes szintén 4 kanadai pontnál jár az idényben (2+2).

27. PERC DAC-GÓL! Baloghtól indul a támadás, Krsztovics lövését a kapus kiüti, ANDREJS CIGANIKS azonban közelről a kapuba kotorja a labdát. 2–0!

25. perc
Krsztovics lövése megpattan egy védőn, szöglet lett belőle.

21. perc Verlinden veszélyes lövése a tizenhatosról, jobbal, éppen csak fölé.

A 20 éves Nebyla tavalyelőtt a West Hamtől érkezett, az idényben 27 meccsen 2 gólt lőtt, 2 gólpasszt adott,

Közben Zsolna–Trencsén 0–2, ha ma győz a DAC, pénteken utóbbival játszik. A jelek szerint.

18. perc
Nagy vendéghelyzet, ám Pinte az ötösről a kapu mellé fejel!

Fotó: Duducz Tibor
Fotó: Duducz Tibor



11. perc
Balogh jobb oldali, jobblábas beadása után Krsztovics fejesét nagy bravúrral védi Svácek! De már les.

9. PERC ITT A GÓL! Szánthó hosszú ívelését Verlinden középre fejeli vissza, és SEBASTIAN NEBYLA az ötösről a kapusba lő. 1–0!

Aktívabb a DAC.

5. perc A másik oldalon Pavúk lövése sem különb.

4. perc Ciganiks megindul, a beadás után a 16-os előteréből Krsztovics jobbal feladja a kapusnak a labdát.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak sárga mezben és kék nadrágban, a vendégek piros-fehér mezben és piros nadrágban.

Fotó: Duducz Tibor
Fotó: Duducz Tibor
Fotó: Duducz Tibor
Fotó: Duducz Tibor

„A két legutóbbi meccsünk után úgy tűnhet, hogy nem vagyunk elég magabiztosak, de ez már a múlt – jelentette ki Martin Raska kapusedző, aki Nagyszombatban a három sárga lap miatt eltiltott Joao Janeiro vezetőedzőt helyettesítette a kispadon. – Bízom benne, hogy a játékosokban megvan a kellő önbizalom, és nyerünk, minden más eredmény elfogadhatatlan. Ha valaki nem tud kellőképpen felkészülni a keddi összecsapásra, inkább ne is futballozzon, próbáljon ki valami mást.”

A dunaszerdahelyi edzői stáb egyébként több játékost pihentetett a Spartak elleni záró fordulóban (0–1), mások, mint például Balogh Norbert, csak egy félidőt játszottak. A hosszabb ideje sérült játékosokon (Kalmár Zsolt, Szendrei Ákos, Andrija Balic) és a frissiben megműtött Álex Pintón kívül kedden mindenki bevethető lesz, így Hahn János is, aki legutóbb március közepén játszott, majd kisebb térdműtéten esett át.

„Az ősszel a Liptószentmiklós ellen még nem védtem, de kedden mindenképpen nyerni kell ellene, és majd a döntőben is sikert kell aratnunk. Más forgatókönyv szóba sem jöhet. Bízunk benne, hogy a szurkolók nagy számban ott lesznek a Mol Arénában, és a segítségükkel sikerrel vesszük az akadályt” – mondta a Nemzeti Sportnak Veszelinov Dániel.

A bajnokságot szombaton záró újoncot váratlanul érte a lehetőség: több játékosa a vasárnapi Barcelona–Villarreal spanyol bajnoki mérkőzést nézte volna meg a helyszínen, ám kénytelenek voltak lemondani az utat. A DAC számára ugyan csalódást jelent, hogy csak negyedik lett, de vigaszt hozhat, ha megnyeri a rájátszást, mert akkor sorozatban ötödik alkalommal indulhat valamelyik európai kupa selejtezőjében.

Erre a lebonyolításra azért van szükség, mert a harmadik helyen végzett Spartak Trnava nyerte meg a Szlovák Kupát. A bajnokságot negyedik helyen záró Dunaszerdahely eredetileg a hetedik Trencsénnel játszott volna, de mivel az ötödik Szered nem kapott engedélyt az indulásra a következő bajnoki idényben, a DAC ellenfele a nyolcadik Liptószentmiklós lesz.

A DAC vereséggel zárta a bajnokságot, de a rájátszásban még kiharcolhatja az európai kupaszereplést, a keddi elődöntőben az újonc Liptószentmiklóst fogadja.

Nyolc csapat már pihenhet a Fortuna Liga csapatai közül, négyre – köztük a DAC-ra – még további kihívások várnak. Kedden kerül sor ugyanis az Európa-konferencialiga-szereplésért vívott rájátszás elődöntőjére, amelyben a dunaszerdahelyiek az újonc Liptószentmiklóst fogadják.

ADunaszerdahelyre az idény legfontosabb meccsei várnak. Abalul sikerült évad után még kapott egy lehetőséget, hogy sorozatban ötödször is ott legyen az európai kupaporondon. Kedden aLiptószentmiklóst fogadja aMol Arénában, és ha nyer, akkor pénteken ismét otthon, aZsolna–Trencsén párharc győztesével csap össze aEurópa-konferencialiga selejtezőjében való indulásért.

„Igen sokáig tartottam avédéseimmel acsapatot, mindegyik nagyon fontos volt, így akartam segíteni az együttest. Nem lehetünk elégedettek, mert egy gólt szerzett aNagyszombat. Nem örülök neki, volt esélyünk a döntetlenre. Nem volt sok helyzetünk, de igyekeztünk” – folytatta amagyar kapus.

Veszelinov Dániel szombaton ezt tette, sorra védte ahazai lövéseket, magasan aDunaszerdahely legjobb játékosa volt. Összesen tíz labdát kellett hárítania, csak egy került akapujába.

„Teljes erőbedobással kezdtem a heti edzéseket – mondta a Nemzeti Sportnak a meccs előtt a magyar U21-es válogatott kapusa, akinek amúlt héten megszakadt aremek sorozata, aDAC mezében több mint 300 perc után kapott gólt, éscsapata hazai pályán vereséget szenvedett aRózsahegytől. – Ahibákból tanulni kell, és minden meg kellett tenni, hogy a Trnava ellen alehető legjobban játsszak.”

Veszelinov Dániel remek teljesítményt nyújtott Nagyszombatban, ám számos bravúrja ellenére aDunaszerdahely egygólos vereséget szenvedett aSpartak Trnava otthonában.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A DAC–LIPTÓSZENTMIKLÓS MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik