Fortuna Liga: az edző helyett a tulajdonos döntött a kapusról

DUDUCZ TIBOR (Nyitra)DUDUCZ TIBOR (Nyitra)
Vágólapra másolva!
2020.11.30. 19:01
null
A DAC elleni mérkőzés után kezdtek kiderülni a nyitrai furcsaságok (Fotó: Lelkes Ernő)
Már-már úgy tűnt, hogy a szlovák Fortuna Ligában szereplő Nyitra kilábal a nehéz anyagi helyzetéből, de napról napra újabb problémára derült fény.

 

Nyáron ugyan megmenekült akieséstől aNitra, de se pénz, se megfelelő játékosállomány nem volt aklubnál. Ennek ellenére akirályhelmeci Geri Gergely, aki a múltban játékosként megfordult Nyíregyházán is, visszatért akispadra, ahonnan tavasszal az ukrán befektetők állították fel.

Az ukránok anyáron elhagyták acsapatot, és úgy tűnt, az új, szlovák tulajdonosnak köszönhetően stabilizálódik az anyagihelyzet. A korábbi hírek szerint fokozatosan csökkentették a tartozásokat ajátékosok és astábtagok felé. Közben aszinte felkészülés nélküli idény elején aNitra lett aFortuna Liga meglepetéscsapata, többek között aZsolna és aSlovan otthonában is győzött.

Az időzített bomba amúlt heti, DAC elleni találkozó után egyre hangosabban ketyegett. Aklub bejelentette, hogy átigazolta az izraeli válogatott bő keretébe tartozó Ariel Harust, aki hosszú hónapokon keresztül nem védett. Ez válasz volt arra, hogy aNitra vezetőinek nem sikerült megegyezniük acsapat legértékesebb játékosával, Szlovákia egyik legtehetségesebb kapusával, ahuszonkét éves David Sipossal, akinek júniusban jár le aszerződése.

Aklub vezetői állították, nem akarják mellőzni Sipost, Harust csak azért szerződtették, hogy Siposnak legyen konkurenciája, még jobban tudjon fejlődni. Közben kiszivárgott, hogy ajátékosok három hónapja egy centet sem kaptak, atartozás feléjük túllépte aszázezer eurót. Állítólag aklub összesen 2.5 millió eurós tartozást halmozott fel. Ajátékosok nem beszélhetnek az anyagiakról, aklub pedig kiadott egy közleményt, miszerint a pénzügyek a klub belügyének számítanak.

Szombaton aztán felrobbant aképzeletbeli bomba. ARuzomberok elleni vesztes meccsen (0–3) David Sipos akispadon találta magát, akapuban Ariel Harus állt. A kispadra koronavírus-fertőzés után visszatérő Geri Gergely nem hallgatott tovább.

„A meccsen akapus kilétéről nem a stábtagok döntöttek, hanem atulajdonos úr. Mindenkinek az FC Nitrával, a tulajdonossal van szerződése. Ennyit tudok mondani” – jelentette ki bátran, karakteresen Geri Gergely.

Pedig nagyon jól tudja, hogy ez akijelentése az állásába is kerülhet. Forró napok jönnek a Zobor alján...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik