A DAC elleni mérkőzés után kezdtek kiderülni a nyitrai furcsaságok (Fotó: Lelkes Ernő)

 

Nyáron ugyan megmenekült a kieséstől a Nitra, de se pénz, se megfelelő játékosállomány nem volt a klubnál. Ennek ellenére a királyhelmeci Geri Gergely, aki a múltban játékosként megfordult Nyíregyházán is, visszatért a kispadra, ahonnan tavasszal az ukrán befektetők állították fel.

Az ukránok a nyáron elhagyták a csapatot, és úgy tűnt, az új, szlovák tulajdonosnak köszönhetően stabilizálódik az anyagi helyzet. A korábbi hírek szerint fokozatosan csökkentették a tartozásokat a játékosok és a stábtagok felé. Közben a szinte felkészülés nélküli idény elején a Nitra lett a Fortuna Liga meglepetéscsapata, többek között a Zsolna és a Slovan otthonában is győzött.

Az időzített bomba a múlt heti, DAC elleni találkozó után egyre hangosabban ketyegett. A klub bejelentette, hogy átigazolta az izraeli válogatott bő keretébe tartozó Ariel Harust, aki hosszú hónapokon keresztül nem védett. Ez válasz volt arra, hogy a Nitra vezetőinek nem sikerült megegyezniük a csapat legértékesebb játékosával, Szlovákia egyik legtehetségesebb kapusával, a huszonkét éves David Sipossal, akinek júniusban jár le a szerződése.

A klub vezetői állították, nem akarják mellőzni Sipost, Harust csak azért szerződtették, hogy Siposnak legyen konkurenciája, még jobban tudjon fejlődni. Közben kiszivárgott, hogy a játékosok három hónapja egy centet sem kaptak, a tartozás feléjük túllépte a százezer eurót. Állítólag a klub összesen 2.5 millió eurós tartozást halmozott fel. A játékosok nem beszélhetnek az anyagiakról, a klub pedig kiadott egy közleményt, miszerint a pénzügyek a klub belügyének számítanak.

Szombaton aztán felrobbant a képzeletbeli bomba. A Ruzomberok elleni vesztes meccsen (0–3) David Sipos a kispadon találta magát, a kapuban Ariel Harus állt. A kispadra koronavírus-fertőzés után visszatérő Geri Gergely nem hallgatott tovább.

„A meccsen a kapus kilétéről nem a stábtagok döntöttek, hanem a tulajdonos úr. Mindenkinek az FC Nitrával, a tulajdonossal van szerződése. Ennyit tudok mondani” – jelentette ki bátran, karakteresen Geri Gergely.

Pedig nagyon jól tudja, hogy ez a kijelentése az állásába is kerülhet. Forró napok jönnek a Zobor alján...