Fortuna liga: 14 pozitív vírusteszt – elmaradhat a Slovan–DAC rangadó

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2020.10.24. 13:56
null
Kalmárék (sárgában) készen állnak a Slovan elleni meccsre, de egyelőre kérdéses, megrendezik-e a találkozót (Fotó: Török Attila)
A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, a Fortuna ligában a 10. forduló után két ponttal vezet a DAC a 2. helyen álló, címvédő Slovan előtt, így a két csapat vasárnapra kiírt mérkőzésének tétje az első hely is lehet, már ha lesz mérkőzés...

 

A Slovanban a meccs előtti koronavírus-tesztelés 14 esetben pozitív lett (tizenhárom játékos és Darko Milanic vezetőedző). A pozsonyi klub honlapja alapján szombaton további játékosok sem érezték magukat jól, többen lázasok voltak. A Fortuna ligát irányító Ligás Klubok Uniója kézikönyve alapján a csapatok kötelesek pályára lépni, ha a csapatban egészséges 13 mezőnyjátékos és egy kapus. A vasárnap reggeli tesztelés dönti el, hogy a Slovan Dunaszerdahelyen pályára tud-e lépni.

A rangadót nézők nélkül rendezik így délután Felvidéken mindenki atelevízió képernyője előtt fog szurkolni akedvenc csapatának, ha megrendezik a találkozót…

„Nagyon sajnáljuk, hogy aklub remek kezdeményezése ellenére még abérletesek sem lehetnek alelátón. Nagyon sokat gondolunk afantasztikus szurkolóinkra. Szóban nem is lehet leírni, mennyire hiányoznak. Értük is fogunk játszani. Tudjuk, mit jelentene számukra aSlovan skalpja – kezdte a Nemzeti Sportnak Kalmár Zsolt, aDAC csapatkapitánya. –Nagyon motiváltak vagyunk. Ez látszott egész héten az edzéseken, mindenki átérzi atalálkozó jelentőségét. A negyedik idényemet játszom aDAC-ban. Eddig még sosem volt olyan, hogy aSlovan elleni meccs előtt apozsonyiak mögöttünk lettek volna a tabellán. Tudjuk, hogy jó képességű, rutinos csapat ellen lépünk pályára, amely jelentősen javult az edzőváltás után. Nagyon koncentráltan kell játszanunk, a pozsonyiak kihasználnák minden hibánkat. Ez egy igazi, vérbeli rangadó lesz.”

Remekül szerepel ebben az idényben a dunaszerdahelyi társaság. Tíz bajnoki találkozóból kilencet megnyert.

„Azon voltunk, hogy elkapjuk a rajtot – folytatta Kalmár. – Természetesen szeretnénk minden meccsen győzni, de bevallom, nem gondoltam, hogy ilyen szuperül fogunk állni a tizedik forduló után. Bizonyítja ezt, hogy remek csapatunk és stábunk van. Nagyon jó úton vagyunk. Szeretnénk legyőzni a Slovant. Ha sikerülne, közelebb kerülnénk a kitűzött célunkhoz és egy kicsit meglógnánk tőlük. Jó lenne kidolgozni egy kis előnyt, hiszen bármikor becsúszhat egy olyan vereség, mint a zsolnai volt. Meg kell ragadnunk a kínálkozó alkalmat.”

A Fortuna liga leggólerősebb csapata a DAC, amely tíz forduló alatt 33-szor volt eredményes. A Slovannak van a legjobb védelme, amely eddig csak hat gólt kapott.

„Ebből a statisztikából nehéz kiindulni, mivel a múltban mindig attraktív, támadó futballt látott a közönség. Úgy érzem, most mind a két csapat egy kicsit taktikázni fog. És úgy a Slovan, mint mi is győzni szeretnénk. Bízom benne, hogy ma is érvényesül a játékstílusunk és sikerül nyernünk” – reagált Kalmár Zsolt, aki jelenleg kilenc góllal vezeti a Fotuna liga góllövőlistáját. A tizedik a Slovan ellen jön?

„Így legyen. De a legfontosabb, hogy győzzünk!” – felelte a középpályás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik